Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Пошук
Форма входу
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Листопад » 30 » НОВІ НАДХОДЖЕННЯ ЗА 2021 РІК
13:37
НОВІ НАДХОДЖЕННЯ ЗА 2021 РІК

Артем’єва Г. 58 –ма. Невилучене / Ганна Артем’єва. – Харків : Юнісот, 2016. – 334с.

Герої цієї книжки — люди, які пройшли крізь ГУЛАГ. Частину їх було засуджено за політичною 58-ю статтею («Антирадянська агітація»), решта — охороняли їх у таборах. Під цією обкладинкою ці люди вперше разом — одне покоління, розділене колючим дротом, яке досі не відчуває одне одного.Усім нашим героям — від вісімдесяти до ста років, але розповідають вони про свою юність.

 

 

 

 Вербич В. Міжтисячоліття ІІ : танка, хоку, верлібри, прозопоетичні візії, переклади / Віктор Вербич. Луцьк : ПДВ «Твердиня», 2020. 260с.

«МіжтисячоліттяІІ» репрезентує тексти Віктора Вербича, написані у формі танка, хоку, верлібра, а також його переклади й переспіви. Ця книга – продовження виданого «Твердинею» 2018 року «Міжтисячоліття І», де вміщено поезії цього автора, створені за приписами традиційної, силабо-тонічної системи віршування.

 

 

 

 

Гіршфельд Л. Людвік Гіршфельд. Думки / У перекладі Юлії Васецко і за редакцією Кшиштофа Савіцкого . – Львів : Видавництво «Астролябія», 2016. – 80с.

У книзі зібрані думки відомого польського лікаря і біолога Людвіка Гіршфельда (1884–1954), висловлені у різний час і з різних приводів. У ній міркування про вартість науки, поступ нашого знання, етику вченого поєднуються в одне ціле гуманістичною настановою щодо світу.

 

 

 

Гусейнов Г. Господні зерна. Художньо-документальний життєпис  / Г. Гусейнов. – Дніпропетровськ : Січ, 2005. - 712 с.

«Господні зерна» – це портрети постатей доби, численні історії та колізії. У тексті поняття «доля» є знаковим рефреном. Автор зазначає, що в його дослідженні «знову все переплелося, перев’язалося, й виходить, що це не єдиний сюжет», а діалоги різних доль та життєвих реалій. Життя постає всеохопним хронотопом, у якому головною дійовою особою є постать людини.

 

 

Дацюк Г. Одна з нас: незагублені історії / Галина Дацюк. Чернівці: Букрек, 2020. 240 с. : іл. . Чернівці: Букрек, 2020. 240 с. : іл. 

Історії, що оприявлені в книзі, розкажуть вам про одну з нас — українську жінку. І хоч ми підіймаємося на Еверест, отримуємо паралімпійські медалі, пишемо книги та беремо до рук зброю на Сході, усе ж мусимо щодня долати стереотипи про те, що нам щось не під силу.

 

 

Ікстена Нора. Молоко матері: роман / Нора Ікстена; пер. з латиської Ліни Мельник. – Луцьк: ПВД "Твердиня", 2019. – 188 с.

Нора Ікстена – одна з найвідоміших у світі сучасних латиських письменниць. Її роман «Молоко матері», який отримав кілька престижних міжнародних відзнак, порушує тему, надзвичайно важливу для всіх країн постсоціалістичного простору, – осмислення радянської окупації та її трагічних наслідків для людських доль.

 

 

 

Енциклопедія Сучасної України. Т. 21: Мікро – Моя. Київ : САМ, 2019. - 712 с.

Енциклопедія Сучасної України. Т. 22:  Мр – На. Київ : САМ, 2020. -712 с.

 

 

 

 

 

 

Митець землі Волинської. Каталог творів живопису і графіки А. Лазарчука (1870-1934) з фондів Волинського краєзнавчого музею.  - Луцьк : Медіа, 2020. 36 с.

Видання знайомить з творчим доробком українського художника, уродженця Волині Андроника Лазарчука (1870–1934). У каталозі подано понад 100 творів живопису і графіки з фондів Волинського краєзнавчого музею. Більшість публікується вперше.

 

 

 

 

Матіос М. Букова земля : роман – панорама завжди у 225 років / Марія Матіос. – Київ : А- БА – БА – ГА – ЛА – МА – ГА , 2020, вид. 4-те. – 928 с.

Класичний роман провідної української письменниці Марії Матіос «БУКОВА ЗЕМЛЯ» — це захоплива і зухвала сага завдовжки у 225 років, пропущена через історії п’яти родин різного суспільного рівня і статусу, а також історичних персонажів, так чи інакше пов’язаних з Буковиною. Землероби, скотарі, воїни, посли і міністри постають повноправними творцями не лише приватної, а й загальноєвропейської історії. Недаремно авторка означила жанр свого твору як роман - панорама.

 

 

 

 

Матіос М. Солодка Даруся : драма на три життя  / Марія Матіос. – Київ : А- БА – БА – ГА – ЛА – МА – ГА , 2020. – 208 с.

Найвідоміший і найпопулярніший роман Марії Матіос «Солодка Даруся» справедливо назвали «трагедією, адекватною історії XX століття», а саму Дарусю - «образом майже біблійним». У цій драмі «на гри життя» немає нічого однозначного: ні персонажів, ні обставин, ні розв'язки.

 

 

 

 

 

Осійчук О. Айхо, або Подорож до початку / Орест осійчук . – Луцьк : Видавництво «Синя птаха», 2017. – 384 с

 

Таємна війна Храмів і Ордену геліонатів, двірцеві перевороти, звитяги Воїнів Шаку і магія древнього пророцтва – все це раптом постає перед дверима лісового будиночка доглядача Хрестового Лісу. Чи прийме їх звичайнісінький вернакійський хлопчик? Чи подолає свої Страхи? Чи почнеться його подорож? Подорож до початку…

 

 

 

 

Тома Л. Ключ до обрію : статті, есеї / Леонід Тома. – Харків : Майдан, 2020. – 140с.

До книги «Ключ до обрію» увійшли статті та есеї, що висвітлюють творчий та життєвий шлях визначного літературознавця, громадського та поетичного діяча Миколи Григоровича Жулинського.

 

 

 

 

 

 

Українка Л. Повне зібрання творів у 14 томах . Том 1 -  14. Драматичні твори (1896 – 1913) / Леся Українка.  – Луцьк : Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021.

До повного академічного зібрання творів Лесі Українки в 14 томах увійшли всі знайдені на сьогодні тексти письменниці. Відновлено фрагменти й матеріали, вилучені цензурою в попередніх виданнях. Додано розлогі текстологічні, історико-літературні та реальні коментарі.

 

 

 

 

 

Категорія: Нові надходження | Переглядів: 204 | Додав: ЦБС