Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Пошук
Форма входу
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Лютий » 25 » НОВІ НАДХОДЖЕННЯ ЗА 2020 РІК
09:22
НОВІ НАДХОДЖЕННЯ ЗА 2020 РІК

Гуменюк Н. Аркан для ластівки : поезія / Надія Гуменюк. – Луцьк : Надстир'я, 2019. – 136 с.

Збірка поезій.

Календар знаменних і пам'ятних дат Волині на 2020 рік / Волин. обл. рада ; Упр. культури, з питань релігії та національностей Волин. ОДА ; Волин. краєзн. музей  ; Волин. ДОУНБ ім. Олени Пчілки ; упоряд. : Є. І. Ковальчук, А. А. Понагайба. – Тернопіль : Терно-граф, 2019. – 300 с.

Посібник відкривається хронологічним переліком пам’ятних дат на 2020 рік. Про основні події подаються: дата, назва, авторська текстова довідка, список літератури, у якому вказуються документи, книги, статті зі збірників і періодичних видань, довідники та бібліографічні посібники. У «Календарі» є Покажчик імен видатних діячів, представлених у ньому, Географічний покажчик населених пунктів, списки авторів, які брали участь у написанні історичних і біографічних довідок, та укладачів. Видання буде корисним для культосвітніх працівників, викладачів, студентів, краєзнавців.

Криштальський А. Неситий : роман / Андрій Криштальський. – Луцьк : Терен, 2019. – 384 с.

Твір “хапає” читацьку увагу з перших же рядків: незнайомий поки що чоловік (хто це – стане відомо у процесі читання) проникає у якесь загадкове підземелля (з якою метою – теж буде зрозуміло, треба тільки мати терпіння), а воно виявляється аж ніяк не порожнім і саме тому – смертельно небезпечним для сміливця). Далі в ліс – більше дрів. Проживши далеко не один рік із записом “Василь Бігун” у паспорті, молодий герой раптом довідується, що він ніякий не Бігун, що прізвище його – Богун, і він нащадок славного козацького ватажка, подільського полковника Івана Богуна. А повідомляє йому про це сільський дивак Пилип Огризко на прізвисько “Шпіон”, який до того ж має французьке коріння, і рід його бере витоки від середньовічного розбійника на ймення Філіпп де Ґріз, котрий, тікаючи від тамплієрів, що їх очолювана ним банда намірювалася пограбувати, але зустріла нищівну відсіч, дістався України, осівши на Поділлі (звідси й назва попередника Іванівки –  містечка Гризлятина). Ба більше, дід Пилип свідомий того, що біда, яку посіяв його пращур, має завершитися на ньому самому, тому й говорить про це спокійно, наче ясновидець, що знає свою майбутню долю…

Під Лесиним небом : антологія літератури письменників Волині. – Луцьк : Еверданя, 2019. – 400 с.

До антології увійшли тексти поетів і прозаїків, що мешкають на Волині. Кожен із цих текстів – чи то поетичний, чи прозовий – наштовхує на глибокі роздуми, які починаються з простого прочитання.

Пісні волі : козацькі та повстанські пісні та вірші. – Луцьк : Надстир'я, 2019. – 408 с.

Унікальний збірник віршованих та пісенних творів періоду визвольних змагань українського народу за Українську Самостійну Соборну Державу від княжих та козацьких часів до періоду Української Народної Республіки та Другої світової війни й повоєнних років. Створена в умовах збройної боротьби української Повстанської армії, текст написання закінчено в умовах підпілля 6 березня 1949 р.

Світязь : альманах Волин. обл. організації Національної спілки письменників України. Ч.24. – Луцьк : Твердиня, 2019. – 186 с.

Альманах Волинської обласної організації Національної спілки письменників України.

Хвас Ю. Вікна горища : поезія / Ю. Хвас. – Луцьк : Твердиня, 2019. – 68 с.

"Вікна горища" – нова поетична збірка волинянки Юлії Хвас, у якій зібрано вірші, збагачені настроєвістю та семантикою. Назва книжки символізує загадкову ауру багатозначності тих важливих речей, які мають здатність перетворювати будні у романтично-міфічну історію. Читач потрапить у внутрішній простір деталізованих фантазій, метафоричних мотивів, які є своєрідними острівцями світоглядного одкровення авторки серед бурхливих подій сучасності та довірливих розмов про потаємне...

 

Категорія: Нові надходження | Переглядів: 378 | Додав: ЦБС