Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Пошук
Форма входу
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Січень » 3 » НОВІ НАДХОДЖЕННЯ ЗА 2019 РІК
14:54
НОВІ НАДХОДЖЕННЯ ЗА 2019 РІК

Лондон Дж. Біле ікло. Любов до життя / Джек Лондон ; пер. з англ. Вероніка Гладка та Катерина Корякіна Ніна Дубровська, Галина Яр. – Київ : Знання, 2018. – 223 с. – (Скарби : молодіжна серія).

Молодий інженер Відонов Скотт, подорожуючи по Алясці у пошуках золотої жили, стає випадковим свідком кривавого поєдинку бійцівських собак. Викупивши у жорстокого господаря вовка-пса на прізвисько Білий Клик, він не тільки рятує тварину від загибелі, а й приручає його. Народжений у вільному північному лісі, Біле Ікло стає вірним другом людини.

Майєр С. Аптекар : роман / Стефані Майєр ; пер. з англ. Єлени Дескал. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2019. – 528 с.

Вона працює на владу США, і про це майже нікому не відомо. Вона — одна з найкращих секретних агентів. Настільки секретних, що їй навіть не потрібне ім’я. Єдина людина, якій вона довіряла, — мертва. Незабаром помста має дійти й до неї… Вона знає про всі загрози й розуміє: треба готуватися до найжорстокішого бою, де на кону — власне життя. Але несподівана зустріч порушить її плани…

Мак-Манус К. М. Брехун серед нас / Карен М. Мак-Манус ; пер. з англ. М. Восковнюк. – Київ : КМ-БУКС, 2019. – 392 с.

Учень помирає просто на очах своїх чотирьох однокласників у стінах школи. Слідство встановило, що його смерть — не випадковість. До того ж це сталося якраз за день до того, як він планував оприлюднити в інтернеті свіженькі плітки про кожного них. Тепер їх усіх підозрюють в убивстві. Та, можливо, ці школярі дійсно невинуваті, а справжній убивця розгулює на свободі?

Марриет Ф. Корабль-призрак : роман / Фредерик Марриет : пер. з англ. А. Энквист. – Харьков : Кн. Клуб «Клуб Семейн. Досуга», 2018. – 320 с. – (Мир приключений).

Отец Филиппа Вандердекена был моряком, капитаном корабля. Во что бы то ни стало он хотел обогнуть мыс Доброй Надежды, но ужасные ветра и течение препятствовали ему. Команда отказалась повиноваться. В бешенстве капитан выбросил за борт зачинщика мятежа и произнес хулу на Бога. Он клялся на частице Животворящего Креста Господня, что будет сражаться с Небом и адом до конца. Высшие силы наказали капитана, обрекли на вечное плаванье на борту легендарного «Летучего голландца». Без права вернуться домой, вечно скитаясь по морям, принося смерть другим судам… Сын Филипп пускается в опасное и рискованное приключение, чтобы спасти душу своего отца.

Махов В. Вне закона : роман / Валерий Махов. – Харьков : Кн. Клуб «Клуб Семейн. Досуга», 2019. – 384 с.

Бывший эсбэушник Кузнецов слишком стар, чтобы вершить правосудие без оглядки на уголовный кодекс: у него, умирающего от рака, есть секретное оружие… Елена Голицына уже отомстила за пролитую кровь его родных, покончила и с маньяком Хряком, и с двумя питерскими киллерами. На очереди — расправа над убийцами инкассаторов, и Лене понадобится молодой и решительный напарник... Когда буква закона превращается в пустой звук, преступников ждет расплата без суда и следствия!

Мойєс Дж. Корабель наречених : роман / Джоджо Мойєс ; пер. з англ. В. Бондар. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 448 с.

1946 рік. Френсіс, Евіс, Марґарет і Джин мріяли зустрітися зі своїми чоловіками після тривалої розлуки. Так само, як і майже 600 інших жінок, які разом із солдатами пливуть до своїх «половинок» на борту «Вікторії» — колишнього військового авіаносця. Наречені, що жодного разу не бачили своїх наречених; дружини, що не знають, чи живі ще їхні чоловіки, чи пам’ятають про них… На борту Френсіс знайомиться з молодим морським піхотинцем Генрі. Вони бояться відкрити душу одне одному, намагаються забути про своє минуле. Френсіс і не уявляє, наскільки ця подорож змінить її життя…

Мойєс Дж. Один плюс один : роман / Джоджо Мойєс ; пер. з англ. Д. Петрушенко. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 384 с.

Джесс Томас — мати-одиначка, яка, щоб якось прогодувати дітей, змушена працювати на двох роботах. У її житті все йде шкереберть. Жінка мріє про мужнього сильного лицаря, що витягне її з цієї безодні та розірве замкнене коло нещасть. Ед Ніколс — справжній сучасний принц, успішний комп’ютерник у великій прибутковій корпорації. Джесс інколи прибирає в його розкішному заміському будинку. Та в цього заможного красеня не все так ідеально, як здається. Розчарований у житті одинак, він не вірить, що знайде своє щастя. Одного разу Ед помічає: Джесс так само страждає від самотності… Відтепер їх двоє — самотні серця в пошуках кохання.

Моран М. Нефертити : роман / Мишель Моран ; пер. з англ. А. Михайлова. – Харьков : Кн. Клуб «Клуб Семейн. Досуга», 2019. – 560 с.

Нефертити была величайшей царицей, богиней, заключенной в теле земной женщины. Она прошла долгий путь, полный боли, отчаянной борьбы и пламенной страсти. Совсем юной она стала супругой фараона Эхнатона, одного из самых загадочных правителей. Эхнатон был покорен чарами и умом Нефертити, желал подарить ей все сокровища Египта и весь мир. В руках юной Нефертити — сердце фараона. Но хватит ли ей сил удержать его? Ведь с первого дня ей пришлось вступить в соперничество со старшей женой Эхнатона — Кией. Какую цену придется заплатить за обретенную власть и могущество?..

Морґан Р. Видозмінений вуглець / Ричард Морґан ; пер. з англ. М. Пухлій. Київ : КМ-Букс, 2019. – 600 с.

Колишнього посланця ООН Такеші Ковача вже вбивали, але остання його смерть виявилася особливо болісною. Доправлений за сто вісімдесят світлових років від домівки й зачохлений у нове тіло в Бей-Сіті (колишньому Сан-Франциско, де вже заіржавів і занепав міст Золоті Ворота), Ковач несподівано опиняється в темному серці таємничої масштабної змови, жахливої навіть за мірками суспільства, в якому "існування" можна купувати і продавати.

Мюссо Ґ. Дівчина та ніч : роман / Ґійом Мюссо ; пер. з франц. Е. Євтушенко. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2019. – 288 с.

Знаєш, не всі зниклі безвісті насправді зникають. Не всі злочини розкриваються. І не завжди вбивці дістають по заслузі, опиняючись у в’язниці. Надто якщо винні — підлітки. І надто якщо все це сталося чверть століття тому. Запевняю, ніхто й не згадає. Але на зустрічі випускників хтось обмовився, що школу планують трохи змінити. Передусім знести тренажерний зал… Я бачу в твоїх очах страх. А що ти бачиш у моїх? Її обличчя. І правду, яку ми давно вже поховали разом із тілом. Думали, що поховали… Злочин, який вже давно припав порохом часу та забутий усіма, тепер може розкритися?

Нікуліна А. Завірюха : роман-чар / Анастасія Нікуліна. – Харків : Віват, 2019. – 368 с. -  (Художня література).

Заради звичайної людської дівчини він порушив тисячолітні закони та пішов наперекір самим богам. Яр — син давнього роду Завірюх, наділених могутньою силою. Та кожних чотири роки вони кидають власні домівки, щоб утекти від неминучої ненависті людей. А все тому, що через жорстоке прокляття втратили найголовніше: любов.

Нолль І. Аптекарка : роман / Інґрід Нолль ; пер. з нім. С. О Зубченка. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2019. – 240 с.

Ця лікарняна палата — її сповідальня. Вона так довго наважувалася на те, щоб розповісти свою історію. Її звуть Гелла. Вона аптекарка. У дитинстві їй дали прізвисько «вбивця». Мило, чи не так? Дівчина мріяла про серйозні стосунки та життя як у всіх. Але доля звела її з гульвісою Левіном. Чи кохав він її? Хтозна. Зраджував? Так. Бо єдине, що йому в ній подобалася, — пляшечка з отрутою, яку Гелла тримала в шафі. Пляшечка, що могла дати їм усе: власний будинок, дорогі автівки, розкішне життя. За яке заплатить хтось інший. Власним життям.
Важко буде тільки першого разу. А потім — усе, як за рецептом з аптеки. Без каяття, сумнівів та докорів сумління. Головне — не помилитися з дозуванням. Ти ж завжди була хорошою аптекаркою, Гелло? Ти ніколи не помилялася…

 Оллнатт Л. Небо належить нам : роман / Люк Оллнатт ; пер. з англ. О. Дятел. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 288 с.

Роб — успішний комп’ютерник. Він має все: гарну роботу і затишний будиночок у Лондоні, добре заробляє, його кохана дружина Анна — красуня та просто найкраща жінка у світі.

Ондатже М. Англійський пацієнт : роман / Майкл Ондатже ; пер. з англ. Єлени Даскал. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2016. – 304 с.

У напівзруйнованій віллі у Флоренції доля зведе чотирьох: колишнього крадія, а тепер героя війни Караваджо, сапера Кіпа, канадську сестру милосердя Хану і її безіменного, обгорілого до кісток останнього підопічного — англійського пацієнта. Після усіх побачених жахіть і смертей, після душевних мук і фізичних тортур, пережитих за цю війну, вони не втратили здатності кохати. Можливо, саме кохання і пам’ять про нього дають їм сили жити далі.

Орвелл Дж. 1984 : роман / Джордж Орвелл ; пер. з англ. Віктор Шовкун. – Київ : Видавництво Жупанського, 2019. – 320 с. – (Майстри світової прози).

В романі «1984», змальовано тоталітарне суспільство майбутнього, де цілком іґноруються базові гуманістичні принципи, а влада здійснюється за допомогою безкінечної війни, терору, залякування й інформаційного одурманення населення. Зображені у «1984» події і низка впізнаваних символів дуже нагадують відповідні події в історії Радянського Союзу, з його авторитарною однопартійною диктатурою, культом особи, концентраційними таборами і широко розгорнутим терором проти власного населення.

Райлі Л. Будинок орхідей / Люсінда Райлі ; пер. з англ. І. Серебрякової. – Київ : Знання, 2019. – 576 с. – (Художня література).

Джулія Форрестер — відома піаністка, яка живе мрією про гарний будинок у Провансі. Вона щаслива й успішна, аж тут у її житті стається жахлива трагедія. Джулія повертається до Англії, туди, де була щаслива в дитинстві, — у Вортон-парк. Але теперішній власник маєтку Кіт Кроуфорд мріє якомога швидше його продати. Ані Джулія, ані Кіт не знають, що їхні долі нерозривно пов'язані. Під час ремонту, розпочатого Кітом, знаходять щоденник, написаний у 1940-х роках дідусем Джулії, який понад усе любив орхідеї. Про що йдеться на його сторінках? В історії двох сімей, розорених війною, Джулія виявить темні секрети, що змінять її життя…

Скреттінґ Ґ. Антон великий / Ґюдрун Скреттінґ ; пер. з норв. Наталія Іванчук. Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. – 224 с.

На канікулах Антон вирішує знайти підробіток, аби допомогти своєму доброму другові Ейвіннові поїхати у шкільну мандрівку. Познайомившись із дівчинкою Софією, за дідусем якої доглядає, Антон пізнає смак життя мільйонерів. Тож і собі вирішує розбагатіти та намагається поводитися так, як, на його думку, поводяться важливі, багаті люди. Однак він не підозрює, що в погоні за грішми можна втратити дещо дуже важливе, та ще й постійно потрапляє в халепи.

Стар Н. Сестри : одна, дві, три / Ненсі Стар ; пер. з англ. О. Щерби. – Київ : КМ-Букс, 2018. – 408 с.

Коли бунтівна донька-підліток підслуховує сказану пошепки репліку, Джинджер Тенґл змушена відкрити їй давній сімейний секрет - і павутиння брехні, ретельно сплетене усією родиною, починає розплутуватися. У дитинстві Джинджер стався трагічний випадок, який ніколи не обговорювали після того, і життєві шляхи трьох сестер розійшлися. Тепер, після смерті матері та возз'єднання із сестрами після років розлуки, вона вирішує повернутися на острів Мартас-Він'ярд та зібрати пазл по шматках - що ж насправді сталося у той злощасний день, коли четверо пещених сонцем дітей гралися на березі моря?

Старицький М. Облога Буші. За двома зайцями / Михайло Старицький. – Київ : Знання, 2018. – 223 с. – (Скарби).

До книги увійшли вибрані твори видатного українського драматурга Михайла Петровича Старицького (1840—1904) — «Облога Буші» (історична повість з часів Хмельниччини) та «Заклятий скарб» (про події XVIXVII ст.), які і сьогодні викликають інтерес читачів. Добір поданих текстів обумовлений шкільною програмою з української літератури. Розрахована на школярів, вчителів, студентів-філологів, усіх, хто цікавиться творчістю М. П. Старицького.

Стівенсон Р. Л. Острів скарбів : роман / Роберт Льюїс Стівенсон ; пер. з англ. Олександра Гончара. – Київ : Знання, 2019. – 223 с. – (Скарби: молодіжна серія).

Пошуки скарбів, боротьба з піратами, таємниці безлюдного острова, підступність, змови, справжня дружба — усе це у знаменитому романі Р. Л. Стівенсона. Захопливі пригоди юного Джима Гокінса та його вірних друзів не залишать байдужими нікого з читачів!

Талан С. Букет улюблених квітів : роман / Світлана Талан. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2019. – 288 с.

Тамара любила лілії. Особливі, неповторні… Ці ніжні квіти нагадували їй про маму — гарну, тендітну та водночас сильну жінку… Мами не стало, коли Тамара була зовсім дитиною. Вона досі пам’ятає той жахливий день. Відтоді щороку на могилі матері з’являється кошик із чудовими ліліями. Тамара марно намагалася дізнатися, від кого він. Так само марно вона прагла дізнатися правду про батька… У річницю маминої загибелі Тамара зустрічає на кладовищі чоловіка, який називає себе знайомим матері. Жінка розуміє, що він знає більше, ніж говорить…

Талан С. Когда прошлое впереди : роман / Светлана Талан. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2019. – 224 с.

Полина никогда не забудет того, что произошло с ней в юности. Сейчас она успешная женщина. А тогда — запуганная девочка, с мольбой смотревшая в глаза трем насильникам. Но они не пожалели ее. Как и она не пожалела потом свою дочь, оставив малышку в роддоме. Полина хотела забыть свое прошлое. Она сбежала в другой город, в другую жизнь. Но разве можно убежать от себя? Полина едва не попадает в ДТП. Ее спасает незнакомая девушка. В ее лице Полина вдруг видит такие знакомые и родные черты… Но это невозможно. Она сожгла все мосты. Тогда почему в сердце еле слышно затрепетала надежда?..

Талан С. Мы всегда были вместе : роман / Светлана Талан. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2019. – 224 с.

Римма боялась перемен. Но когда у нее диагностировали рак, она поняла, что пришло время быть собой и жить так, как хочется. Случайно она встречает необычное газетное объявление — некий Влад ищет опытную зрелую даму, которая научит его понимать, чего хотят женщины и как с ними правильно обращаться. И Римма решается на встречу, ведь ей уже нечего терять. Влад оказывается настоящим принцем: красив, богат, неимоверно галантен, но, несмотря на все это, несчастен. Его отвергла та, любви которой он добивался много лет… Римма чувствует, насколько родственные у них с Владом души. С каждым днем они становятся все ближе друг другу… Но есть ли у них будущее?

Талан С. Надеюсь и люблю : роман / Светлана Талан. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 288 с.

Катя знала Сергея с детства. Их свадьба была чем-то само собой разумеющимся. А как иначе? Ведь с ним так спокойно, надежно… Но когда Катя встречает Макса, в ее душе зарождаются сомнения: о такой ли жизни она мечтала? Женщина решается на отчаянный поступок: уходит из дома, хлопнув дверью, а затем бросает и дочь. Но жизнь вносит свои коррективы. Макс оказывается не тем, за кого себя выдавал. Теперь в большом городе Катя пускается в погоню за фальшивыми мечтами. Как далеко зайдет она, прежде чем поймет, что настоящее счастье не купить за деньги?

Талан С. Согретые солнцем : роман / Светлана Талан. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2019. – 320 с.

Три сестры, три разные судьбы — все как в сказке. Первая сестра вышла замуж за бизнесмена, который никогда ее не любил, изменял и в грош не ставил. А когда она забеременела — обвинил в измене... Вторая сестра наперекор родителям связала свою жизнь с неизлечимо больным парнем. А третья уехала на заработки заграницу. Там, вдали от дома, у нее завязался страстный роман. Вернувшись домой, она узнает, что беременна… Вопреки предупреждениям врачей она рожает «солнечного ребенка». Но радость материнства длится не долго, и малыш остается сиротой… В своем последнем письме мать просит своих сестер позаботиться о самом дорогом, о своем ребенке. Но смогут ли они забыть старые распри, переступить через собственную гордость ради маленького сердца, которому так нужны любовь и тепло?..

Талан С. Я захищу тебе : роман / Світлана Талан. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2019. – 288 с.

Кирило був закоханий в Кіру ще зі школи. Та вже тоді вони були занадто різні, аби бути разом. І навіть весілля не змінило цієї обставини. Але Кирило завжди хотів бути поруч. Коли у 2014 почалася війна, запальна та відчайдушна Кіра вирушили добровольцем. І Кирилові не залишалося нічого, окрім як піти за нею. Він ладен був вирушити у саме пекло. І навіть тоді, коли Кіра отримала те страшне поранення, що зробило її калікою, Кирило був поруч. Та одного дня у комп’ютері дружини він знаходить те, що здатне покласти край їхньому майбутньому. Невже жінка, заради якої він ладен був померти, має інше життя? Те, в якому для Кирила немає місця…

Тетера І. Самотні вітри : роман / Ірина Тетера. – Київ : Академія, 2019. – 160 с. – (Ім̛я).

Усе життя самотнім вітром він летів за нею. Палив свою душу любов’ю. Був готовий на зраду і на самопожертву. Карав кохану своєю озвірілою любов’ю. І тільки примара смерті змусила його заглянути в себе.

 Ткаченко Г. Політ ворона. Доля отамана : роман / Ганна Ткаченко. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2019. – 352 с.

Змалку Грицько вирізнявся серед однолітків своєю силою та нестримним бажанням верховодити. Увесь Цареборисів дивувався, що то за чоловік росте.

 Ткачівська М. Голос перепілки : роман / Марія Ткачівська. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 192 с.

Колись давно Борис звабив скромну сільську дівчину Стефу і відмовився від свого сина Мартина. Стефа та її малюк були приречені на голод і злидні. Тяжкі часи спіткали й самого Бориса.

 Тюдор С. Дж. Крейдяна людина : роман / С. Дж. Тюдор ; пер. з англ. Н. Гоїн. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 288 с.

П’ятеро друзів давно виросли з того віку, коли для спілкування використовували зашифровані послання, написані кольоровою крейдою. Але минуле не стирається так само легко, як крейда з пальців.

Фальски В. Ни слова о любви : роман / Вера Фальски ; пер. з англ. А. Коваленко. – Харьков : Кн. Клуб «Клуб Семейн. Досуга», 2017. – 384 с.

Однажды Сабина написала дамский роман — и поймала птицу удачи за хвост: теперь с семьей она живет в шикарной квартире в центре Варшавы, её шкаф ломится от стильных нарядов, в спортзале ждет персональный тренер, а несколько раз в году — отпуск, где она только пожелает! Знать бы раньше, что в придачу к писательской славе идут литературные агенты с указаниями, о чем писать в новой книге, нетерпеливые кинопродюсеры, злые критики и публика, ждущая скандалов в её личной жизни…

Фіалко Н. Нерівний шлюб / Ніна Фіалко. – Тернопіль : Навчальна книга – Богдан, 2019. – 336 с.

У цій збірці ви знайдете оповідання, новели та повісті, написані упродовж кількох останніх років. Деякі з них були вже надруковані в обласних літературних журналах. Ці людські історії правдиві та захопливі, вони взяті з нашого життя, тому нікого не залишать байдужим.

Фіалко Н. Холодний вітер перемін / Ніна Фіалко. – Тернопіль : Навчальна книга – Богдан, 2018. – 384 с.

У звичайній сім’ї три сестри торують шлях у майбутнє. Вибір старшої зупинився на мальовничому Тернополі, де швидкими темпами будували бавовняний комбінат і заманювали дівчат перспективою не тільки гідної праці, а й наданням безкоштовного житла. Після закінчення училища молодші сестри успішно влилися в новий колектив і про краще життя не мріяли. Старша обрала іншу спеціальність і вважала, що людина створена для щастя і не повинна всю себе віддавати роботі. Йдучи за покликом серця, допустила непоправну помилку, яка стала чорною міткою в долі...

Червоноока А. Божена / Аліна Червоноока. – Тернопіль : Навчальна книга – Богдан, 2019. – 280 с.

«Крізь терни до зірок» — життєве кредо Божени, студентки педагогічного університету. Молода амбітна дівчина з провінції приїжджає до великого міста здобувати вищу освіту і забезпечити собі краще життя. Улюблена професія, фінансова свобода й незалежність — ось її мрія. Та для неї доля приготувала дещо більше — жагуче п’янке кохання з великим статком на додачу. Кажуть, що мрії не зраджують — її просто змінюють. Чи зміниться мрія Божени? Чи наважиться вона подолати прірву соціальної нерівності заради обіймів коханого? Чи зможе довірити йому зранене серце? Відповідь дасть лише час.

 Шила А. Острів кохання : сучасна повість / Анна Шила. – Харків : Фоліо, 2019. – 220 с. – (Жіноча повість).

Нова книга «Острів кохання» – це сучасна повість про кохання. Про любов сказано все, але не всіма. Анна Шила пропонує дізнатися ще одну історію: про киянку Анну і француза Жульєна. Кілька десятиліть вони будують свій «острів кохання» (тим більше, що й зустрічаються частіше на островах, аніж у Києві чи Парижі). Однак не все так просто. Вони переживають не лише шквал почуттів, красу і силу взаємопритягання, але й непорозуміння, довгі розлуки, навіть зраду… Як подолати наростаючі проблеми й знайти свій острів кохання – землю обітовану, на яку кожен прагне потрапити? Чи можна оминути долю? Як стати щасливими? Питання, порушені авторкою, близькі й актуальні багатьом. Ця книга – опис простих і дієвих рецептів щастя, так потрібних кожному з нас.

 Шкляр В. Характерник : роман / Василь Шкляр. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2019. – 304 с.

У другій половині ХVІІ століття в Запорозькій Січі сталася неймовірна подія, яку зафіксовано в архівах тодішньої Московії і яку не оминув увагою жоден доскіпливий хроніст козаччини. Та особливого чару ця пригода набуває під пером письменника, що на основі документальних джерел творить яскраву історичну реальність з життя «лицарів списа і шаблі». Кошовий Сірко, кинувши виклик самому цареві, розпочинає велику, вкрай небезпечну гру з Москвою. І треба зробити неможливе, аби в цьому поєдинку зберегти козацьку честь і гідність матері Січі. Хто просуне голову в пащу скаженого звіра?

Шлінк Б. Ольга роман / Бернгард Шлінк. - Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2019. – 192 с.

З дитинства Ольга боролася й була сильною. Сирота, яку бабуся виховувала в суворості, без тепла і ніжності. Але дівчинка навчилася щиро любити. І ось у житті юної Ольги з’явився мрійник Герберт… Та закохані не можуть поєднати свої долі через соціальну нерівність. Крім того, Герберт — дослідник нових земель, тому часто й надовго вирушає в далекі подорожі, і щоразу Ольга терпляче чекає на свого коханого. Аж ось чоловік їде в чергову небезпечну експедицію до Арктики. Від нього жодних звісток… Тим часом на зміну імперії Вільгельма ІІ приходить режим Третього рейху, і для героїні починаються нові випробування. Чи витримає вона всі удари долі?

  Ширах Ф. Покарання : збірка Фердинанд Фон Ширах. - Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2019. – 192 с.

Чи завжди адвокат стовідсотково переконаний у невинуватості свого підзахисного? Важко сказати. Беручись за нову справу, ніколи не знаєш, хто перед тобою — жертва обставин чи вбивця.

Щеглова Л. Мрія метелика : роман Лія Щеглова. - Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2019. – 256 с.

Він з’явився в її житті раптово. І вибухнув вулкан пристрасті. Дорослий, досвідчений, забезпечений і загадковий. За майже два роки їхніх бурхливих стосунків вона не дізналася про нього нічого. А потім він зник. Забравши з собою все. Навіть її душу. Сенсу жити більше не було. Вона, як метелик, згоріла на попіл у полум’ї пристрасті. А потім — випадкова зустріч із Сергієм. Одруження, нормальне життя з нормальним чоловіком. Якого вона ніколи не кохала й не цінувала. Доки він не зник… Де він? І що відбувається? Здається, історія йде по колу. Усе повторюється знову. Але крила метелика не можуть згоріти двічі. І справжнє кохання трапляється лише одного разу. Один раз на все життя.

Яхіна Ґ. Зулейха відкриває очі / Ґузель Яхіна ; пер. С. Андрюшенко. – Київ : Форс Україна, 2017. – 464 с.

Ґузель Яхіна (1977) — молода й талановита письменниця татарського походження, роман якої «Зулейха відкриває очі» нагороджений кількома вагомими для літературного світу преміями. У 1930-ті роки червоний терор розкуркулення добряче пройшовся нашою землею. Не оминув він і маленького татарського селища. Працьовита і вродлива жінка Зулейха, яка дотримувалася коранічних приписів і в усьому корилася чоловікові, прислужувала злостивій свекрусі, нині гнана червоним терором на край світу, де змушена починати життя знову і брати на себе відповідальність за власну долю і долю щойнонародженого сина. «Зулейха відкриває очі» — це книга про людську душу, що не скорилася всім зламам, які на неї чатують, і про неймовірну любов, яка розквітає в пекельних муках у забутому Аллахом клаптику тайги десь на Ангарі.

Це зробила вона : [збірка] про жінок, які в «чоловічому світі» зуміли досягти неперевершених результатів, зробити значні внески в науку, культуру, економіку, громад. Життя. – Київ : Видавництво, 2018. – 104 с. : іл.

"Це зробила вона" - це чарівне і захопливе читання. Дітей, вона здатна змусити повірити в свої можливості, бажання і силу духу. Дорослих, змінити погляд на навколишній світоустрій, соціальну систему і роль жінки в ній. І для всіх, вона розповість історію України, на прикладі досягнень її мешканок. Ця книга читається швидко, запам'ятовується надовго і змінює ваш погляд назавжди.

 

Категорія: Нові надходження | Переглядів: 494 | Додав: ЦБС