Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Пошук
Форма входу
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Грудень » 18 » НОВІ НАДХОДЖЕННЯ ЗА 2019 РІК
09:22
НОВІ НАДХОДЖЕННЯ ЗА 2019 РІК

Бабченко А. Війна / Аркадій Бабченко ; пер. Тамара Клюкіна. – Київ : Форс Україна, 2018. – 400 с.

Автор книги пише сучасну військову прозу. Він пише про те, про що знає не з чужих слів. Він брав участь в першій і другій чеченських війнах, а пізніше став військовим кореспондентом. Як журналіст він висвітлював події з фронтів Південної Осетії в 2008 році, і в Україні в 2014-му. Про що б не писав автор, це викликає відгук у читачів.

Бальзак Оноре де. Гобсек / Оноре де Бальзак ; пер. з франц. Вікторії Глуховської. – Київ : Форс Україна, 2019. – 96 с.

Французский писатель Оноре де Бальзак в книге «Гобсек» создал яркий образ человека, умеющего делать деньги из денег. Не случайно повесть стала одним из самых запоминающихся произведений «Человеческой комедии» — художественного слепка современной автору эпохи, энциклопедии характеров, которых в общей сложности свыше 2000. И каждый из них — воплощение определенной стороны действительности, человеческий тип со своими пороками, достоинствами и недостатками.

Вайлд О. Саломея / Оскар Вайлд ; пер. з англ. К. Міхаліцина. – Львів : Видавництво Анетти Антоненко, 2019. – 80 с.

Действие пьесы разворачивается в Иудее в библейские времена. Саломея – падчерица царя Ирода Антипы. Ее мать, Иродиаду, публично осуждает почитаемый в Иудее пророк Иоканаан. Он утверждает, что брак царя Ирода не может считаться законным, потому что Иродиада – вдова царя. Пророк был схвачен царем Иродом и отправлен в темницу. Саломея, воспылав страстью к молодому пророку и получив отказ, подстрекаемая матерью к мести, соглашается исполнить для царя Танец Семи Покрывал за голову Иоканаана.

Війна і міф. Невідома Друга світова / за заг. ред. О. Зінченка, В. В′ятровича, М. Майорова. – 2-ге вид. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2019. – 272 с.

За 70 років, що минули від завершення Другої світової війни, чи ми дізналися всю правду про неї? Багато наших знань досі в полоні міфи, табу та пропаганди.

Габбард Дж. Перша невідкладна допомога своїми руками. Що робити, якщо швидка не поспішає / Джеймс Габбард. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2019. – 336 с.

Карета швидкої не завжди швидка. Затори на дорогах, аварії, складні погодні умови — чимало ситуацій можуть затримати лікарів, на яких ми так чекаємо. Але навіть секунда зволікання деколи коштує потерпілому життя. Що робити, коли поруч немає фахівця-медика і необхідно надати першу допомогу собі чи іншій людині? Хапати посібник Джеймса Габбарда, сімейного лікаря із 30-річним досвідом. Він має бути в кожній аптечці, поруч із бинтом і знеболювальним.

Гінтон С. Е. Аутсайдери / С. Е. Гінтон. – Харків : Віват, 2018. – 192 с.

Події розгортаються в американському містечку в 1960-ті роки. Підлітки із західних і східних кварталів, дві ворожі ватаги, уже давно ведуть війну, і йдеться не про дрібні хлопчачі конфлікти. Бідні діти вулиць і представники золотої молоді завжди знали лише один спосіб вирішити проблему — бійка. І от однієї страшної ночі їхнє життя змінилося назавжди…

Гокінґ С. Найкоротша історія часу / Стівен Гокінґ, Леонард Млодінов. – 2-ге вид. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2019. – 160 с.

Стівен Гокінґ – людина-легенда, науковець, відомий своїми дослідженнями в астрофізиці. Хвороба прикувала його до інвалідного візка, але не зломила дослідницького духу. Він читає лекції, популяризує наукові знання, знімається в наукових фільмах. Твір написаний живою мовою і розрахований на широке коло читачів без академічних знань з фізики. Це скорочене й доповнене новими відкриттями в науці перевидання бестселера Стівена Гокінґа «Коротка історія часу», який розійшовся по світу накладом понад 10 млн примірників! Ви дізнаєтесь про появу Всесвіту, чорні діри, теорію суперструн і квантову механіку.

Грабовський С. Убити Сталіна, інакше його міфи вб’ють нас : соціальна міфологія «найкращого друга фізкультурників» і його послідовників / Сергій Грабовський. – Київ : Стилос, 2019. – 503 с.

Книга присвячена соціально-історичній міфології, яка цілеспрямовано формувалася в Україні пропагандистськими та каральними органами в часи сталінізму і постсталінізму та продовжує формуватися зараз за допомогою російських мас-медіа й тих ЗМІ України, власники яких тією чи іншою мірою є адептами «русского мира». Вплив цієї міфології на свідомість і підсвідомість українських громадян істотно гальмував, гальмує і гальмуватиме, а часом і відкидатиме назад процеси формування модерної нації та становлення демократичної європейської Української держави.

Гримич М. Клавка : роман / Марина Гримич. – Київ : Нора-Друк, 2019. – 336 с.

Дія роману Марини Гримич «КЛАВКА» відбувається у Спілці письменників України і в київському письменницькому будинку РОЛІТ у 1947 році, коли відбувся сумнозвісний Пленум, відомий в історії розгромом української літератури, зокрема паплюженням Юрія Яновського та Максима Рильського. Але мало хто знає, що розправою над цими двома класиками не обмежилось: українських літераторів — колег по перу, сусідів по дому — нацьковували одне на одного, користуючись їхніми амбіціями. Учасники подій по-різному вийшли з нелегкої етичної ситуації — хто з високо піднятою головою і посмішкою на устах, а хто в ганьбі і досмертних докорах сумління.

Дочинець М. Світло семи днів. Маленькі історії для душі / Мирослав Дочинець. – Мукачево : Карпатська вежа, 2018. – 207 с.

Ми гадаємо, що в світі все просто. Так, все просто. Але зовсім не так. Письменник, лауреат Шевченківської премії Мирослав Дочинець сповідує кредо свого вчителя Григорія Сковороди - з видимого пізнавати невидиме. Щоби наблизитись до людського образу, який залишається для нас найбільшою таємницею. Неосяжним словом проникнути у Всесвіт душі. Це маленькі історії про велике, значуще, вічне. Це - наближення до істин, огорнутих у живе слово, які не просто щось виражають, а направду вражають. Це - спроба в хаосі життя пізнати заповідану нам радість. Це - наповнення світлом наших днів і трудів, нашого тривку в цьому незбагненному світі.

Далай-Лама. Книга радості: вічне щастя в мінливому світі / Далай-Лама, туту Десмонд, Абрамс Дуґлас. – 2-ге вид. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2019. – 400 с.

Світові духовні лідери, лауреати Нобелівської премії миру, Далай-лама і Десмонд Туту діляться секретами, що допоможуть поглянути на себе і власне життя по-новому. Автори навчать, як досягти духовної гармонії, розкажуть про причини виникнення негативних емоцій і про те, як давати їм раду.

Касьянов Г. Незгодні: українська інтелігенція в русі опору 1960–1980-х років / Георгій Касьянов. – 2-ге вид. – Київ : Кліо, 2019. – 248 с.

Книжку присвячено подіям, пов'язаним із виникненням і розвитком руху протесту в 1960-1980-х роках. У центрі уваги автора - протистояння української інтелігенції та радянської держави. Спроби національно-культурного відродження 1960-х років і його придушення, формування опозиції режимові, політичні течії в дисидентському русі, «український самвидав», репресії проти інакодумців, правозахисний рух - усі ці проблеми розглянуто в контексті загальної еволюції тоталітарної системи до її занепаду.

Кідрук М. Заради майбутнього : оповідання / Макс Кідрук. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2019. – 304 с.

«Ця книга не про ядерну зиму, тотальне винищення людства чи який-небудь інший апокаліпсис. «Заради майбутнього» — це збірка різних історій. Ну, тобто реально різних. Більшість написано задовго до виходу книги, найдавніші — ще 2011-го, і лише три з десяти — «Р61», «Знову і знову» та «Заради майбутнього» — опубліковано вперше. Решта були надруковані у різноманітних колективних збірках і журналах (і щось мені підказує, що мало хто з вас читав їх усі). У збірці є все: горор, техно, містика, гостросоціальні та гумористичні оповідання. Не раз упродовж читання у вас паморочитиметься голова від зміни настрою та темпу оповіді. Але зрештою хороша збірка оповідань, на мою думку, якраз і має вражати своєю неоднаковістю, інакше це вже буде не збірка, а…

Кіз Д. Таємнича історія Біллі Міллігана : роман / Деніел Кіз. – 3-тє вид. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2019. – 440 с.

Цього ранку він прокинувся від того, що лягаві вдерлися в будинок і звинуватили у зґвалтуванні трьох жінок. Але він упевнений, що не робив цього! Принаймні не пам’ятає. Але чому? Можливо, якась із двадцяти трьох особистостей, що мешкали у його свідомості, замовчувала цей факт? Психіатри ще не стикалися з такою хворобою. Чи скоїв Мілліган усі ці злочини, чи він талановитий актор, який пошив усю Америку в дурні?

Кінг С. Воно : роман / Стівен Кінг ; пер. з англ. О. Красюка, С. Крикуна, А. Рогози. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2019. – 1344 с.

Колись давно семеро підлітків лицем до лиця зіткнулися із невимовним Жахом — і змогли перемогти. Але багато років по тому істота, що не має імені, повертається, щоб помститися… Воно наче випірнуло з нічних кошмарів. Воно живиться страхом і ненавистю. Воно причаїлося всюди… Старі друзі мусять зустрітися з Ним і знову зазирнути у вічі справжньому жаху

Кінг С. Історія Лізі : роман / Стівен Кінг ; пер. з англ. В. Шовкуна. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2019. – 624 с.

В "Історії Лізі" Стівен Кінг сміливо й блискуче застосовує свій диявольський дар оповідача, своє ангельське відчуття мови й насамперед свою незрівнянну здатність знаходити епічне в повсякденному, розповісти нам криваву й казкову легенду про звичайний шлюб. Під його пером тривале, палке єднання Лізі зі Скотом - а отже, й будь-який тривалий шлюб - перетворюється на фантастичне царство, з його власною географією та мовою, його темною та збудливою хронікою героїв і страховищ, з його трагедіями, горем та славою. Кінг навчив мене дивитися на світ із жахом і подивом, відколи мені виповнилося п'ятнадцять років, і я ще ніколи не був такий переконаний у його величі, як після прочитання цієї книжки.

Клименко Н. Українська легко! / Наталія Клименко, Павло Мельник-Крисаченко. – 2-ге вид. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2019. – 288 с.

Створено спільно з інтернет-ресурсом "Мова – ДНК нації". За допомогою інфографіки показані правила та складні випадки вживання слів в українській мові. Українська без суржику, русизмів і кальок за допомогою інфографіки! Видання з наочними ілюстраціями та стислими правилами, прикладами вживання і корисними статтями. Цю книжку створено з мрією про те, що колись в Україні буде модно знати декілька мов, а говорити українською.

Ковба Ж. Людяність у безодні пекла. Поведінка місцевого населення Східної Галичини в роки «остаточного розв’язання єврейського питання» / Жанна Ковба. – 4-те вид. – Київ : Дух і Літера, 2019. – 296 с.

Книжка, видана в серії «Бібліотека Інституту юдаїки», розглядає соціальні та економічні обставини життя євреїв, українців, поляків у Галичині в міжвоєнні роки та під час другої світової війни. Написано на матеріалах архівних джерел і записаних авторкою усних спогадів свідків подій. Основна увага приділяється поведінці населення в роки так званого «остаточного розв’язання єврейського питання». Публікуються імена галичан – поляків та українців, – котрих знищили фашисти за допомогу євреям. Подано відомості про галичан – Праведників світу.

Кокотюха А. Червоний. Без лінії фронту : роман / Андрій Кокотюха. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2019. – 320 с.

Це неймовірна історія! Повстанський командир Данило Червоний не пропав безвісти після зухвалої втечі з табору смерті. Вояк УПА вижив і переміг у нелюдських умовах вічної воркутинської мерзлоти. Щоб зрозуміти, як це йому вдалося, ми маємо повернутися на десять років назад і побачити Червоного юним ліцеїстом, який лише починає боротьбу за свободу. Його шлях по-своєму бачать та оцінюють друг юності Мирон, повстанка Марія, радянський диверсант і донька «ворога народу».

Кокотюха А. Темна вода : роман / Андрій Кокотюха. – 2-ге вид. – Київ : Нора-Друк, 2018. – 272 с.

Воно живе на дні Тихого затону в зачарованій Десні. Воно — породження деснянських легенд, міфів або — чиєїсь хворобливої фантазії. Підводне чудовисько ніхто не бачив, але його бояться жителі довколишніх сіл. Бо воно виходить з води і вбиває рибалок. Але чудовисько залишає сліди.

Кононенко Є. Празька химера / Євгенія Кононенко. – Львів : Видавництво Анетти Антоненко, 2019. – 224 с.

Збірка короткої прози «Празька химера» — це історії психологічної химерної реальності, якої не існує, хоч вона так само жива, мов віра в любов і диво, або пошуки того найважливішого, без чого життя втрачає сенс. Жага пізнання таємного і нерозгаданого, як стосунки між чоловіком і жінкою, крізь двері замкненої кімнати, яку створив експериментатор із почуттям справді чорного гумору.

Конрад Дж. Серце пітьми : роман / Джозеф Конрад ; за ред. Катерини Міхаліциної ; пер. з англ. Ігор Андрущенко. – Львів : Астролябія, 2019. – 176 с.

Роман «Серце пітьми» (1902) всесвітньо відомого англійського письменника польського походження та вихідця з України Джозефа Конрада (1857–1924) сягає найглибших основ людського єства і, можливо саме через це, вважається одним із найвидатніших літературних творів ХХ століття. Його основною темою, як і інших творінь письменника, є нескінченна мандрівка західної людини світовими околицями. Бездомний, знекорінений моряк Марлоу винаймається шкіпером річкового пароплава у бельгійську торгову компанію з єдиним завданням: знайти у нетрях Конго її найуспішнішого агента — постачальника слонової кістки Курца, — який, з невідомих для Марлоу причин, став для компанії дуже «незручним». Але буденна для колоніальних часів мандрівка перетворюється у жахливу подорож до серця пітьми… Сюжет цього роману, але вже наповнений обставинами війни у В’єтнамі, ліг в основу кінематографічної драми Френсіса Копполи «Апокаліпсис сьогодні» (1979).

Корній Д. Поруч з тобою : збірка / Дара Корній, Наталка Доляк, Міла Іванцова. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2019. – 224 с.

Це химерне сплетіння людських доль, облич випадкових перехожих, кохання й розлуки, щастя і сліз, серпанку смутку й візерунків надії. Це історії про нас, про тих, хто поруч та кого немає; про коханих, заради яких ми ладні на все, але які не завжди готові віддячити тим самим; про близьких і друзів; про тих, кого втрачаємо, і тих, кого знаходимо в круговерті життя.  Юра був першим коханням Юлі. Хлопець зі шляхетної львівської родини, інтелігентний принц з іншої епохи. А вона — дівчинка з райцентру, що покохала до нестями. Доля розлучила їх, розкидавши по різних континентах, щоб потім подарувати несподівану зустріч — на війні. (Дара Корній, «Морельковий чай»). Дві подружки в холодному байдужому місті. Мрійниці, які так хотіли мати бодай шматочок тепла й любові. Однак час минав, а жодна з них досі не знайшла свого щастя. Раптом їм трапляється «щасливий£ трамвайний квиток. І життя починає змінюватися… (Наталка Доляк, «Щасливий квиток»). Сергій та Іра були коханцями. Вони вважали це просто грою і аж ніяк не вірили, що між ними існує щось більше за звичайну пристрасть. Несподівано Сергій відчув, що боїться втратити Іру. Однак запізно… (Міла Іванцова, «Оповідання без назви»).

Нікуліна А. Сіль для моря, або Білий кит : роман-буря / Анастасія Нікуліна. – Харків : Віват, 2019. – 224 с. – (Книжкова полиця підлітка).

Чотирнадцятирічна Ліза не знаходить спільної мови ані з батьками, ані з однокласниками. Здається, єдині, хто її розуміють, - це море і хлопець під загадковим ніком Білий Кит. А ще дивна Анна, яка вчить: "Головне не те, що зовні, і не ті, хто навколо. Головне, що в тебе всередині". Чи випадкова їхня зустріч? Чи зустрінуться Ліза і Білий Кит? І хто кого порятує, коли настане час відплати? Ця історія про довіру, зневіру і про любов. Вона про нас із вами - дорослих і юних, розумних і наївних, романтиків і прагматиків. Зрештою, ця книжка про те, що сенс життя не в тому, щоб ставати сіллю для моря.

Плохій С. Ялта. Ціна миру / Сергій Плохій. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2019. – 480 с.

Третє лютого 1945 року. До вілл поблизу чорноморського курорту Ялта прибули два найпотужніші лідери демократичного світу — Рузвельт і Черчилль. Вони називали себе аргонавтами, які дісталися чорноморського узбережжя, щоб відібрати золоте руно у дракона, що ніколи не спав. Золотим руном мало стати завершення війни, а драконом був господар маєтку, Йосип Сталін. Ця доленосна зустріч визначила стратегію перемоги над Німеччиною та Японією. Проте роками довкола наслідків ялтинської конференції точаться запеклі суперечки: чи не поклало це початок холодній війні? Чи відповідало американським інтересам наполягання приєднати СРСР до війни з Японією? Хто продав Східну Європу? Чи дійсно західні лідери могли змінити в Ялті хід історії? Спираючись на нещодавно розсекречені радянські документи, неопубліковані щоденники, листи й протоколи зустрічей, Сергій Плохій не просто дає відповіді на ці запитання, а й ставить нові, не менш гострі та провокативні.

П′юзо М. Сицилієць : роман / Маріо П′юзо ; пер. з англ. Олени Оксенич. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 416 с.

Легендарний Майкл Корлеоне під час свого вигнання на Сицилію отримує від батька завдання — вивезти до США Сальваторе «Турі» Ґільяно. Він відомий як італійський Робін Гуд, а його банда — це справжні месники. Безстрашні шибайголови, кримінальні генії, вони ховаються в горах, роблять вилазки та грабують багатіїв. Але не заради втіхи чи бажання наживи: Турі прагне звільнити простих людей Сицилії від панування мафії та продажної влади. Мафіозі не влаштовує такий розвиток подій, так само як і місцевих політиків. Ґільяно становить загрозу їхньому авторитетові, тому його необхідно зупинити. На італійського Робіна Гуда розпочинають полювання: впіймати живим, а ще ліпше — мертвим. Чи встигне Майкл Корлеоне врятувати Ґільяно? Його вороги — наймогутніші люди Сицилії…

Расселл Г. Рік Хюґе по-данськи. Секрети найщасливішої країни у світі / Гелен Расселл. – Харків : Віват, 2019. – 416 с.

Легка й дотепна історія про переїзд успішної лондонської кар'єристки у данську провінцію, секрети найщасливішої країни світу й пошуки хюґе — комфортного й безтурботного життя. Гелен Расселл досліджує найменші нюанси й відверто пише про плюси й мінуси країни: освіту й виховання дітей, баланс між роботою й дозвіллям, лібералізм поглядів і сексизм, дизайн оселі, смачнючі булочки й навіть правила підіймання прапора. Ця історія надихає на те, щоб скористатися з чужого успішного досвіду й змінити на краще світ і себе.

Сакс Дж. Мікроби гарні та не дуже. Здоров’я і виживання у світі бактерій / Снайдер Сакс Джесіка. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 336 с.

Ми звикли, що з мікробами слід боротися. А якщо насправді вони — ваші захисники? Ця книжка переверне уявлення людства про мікроби й гігієну. Наводячи цікаві факти з наукових досліджень, Джессіка Снайдер Сакс розповідає, які мікроби є гарними, а які не дуже, звідки вони беруться і як потрапляють до нашого тіла; чи дійсно вони сприяють появі хвороб, або, навпаки, можуть їх подолати; як позбутися мікробів і чи варто взагалі це робити.

Стяжкіна О. Стигма окупації: Радянські жінки у самобаченні 1940-х років / Олена Стяжкіна. – Київ : Дух і Літера, 2019. – 384 с.  – (Бібліотека спротиву, бібліотека надії).

«Стигма окупації: радянські жінки у самобаченні 1940-х років» – це книжка про війну та неспроможність людей осягнути окупаційний досвід як у момент його проживання, так й у перші роки після вигнання нацистів.

Толкін Дж. Р. Р. Падіння Артура / Дж. Р. Р. Толкін ; за ред. Крістофера Толкіна ; пер. з англ. Олена О′Лір. – Львів : Астролябія, 2018. – 256 с.

«Падіння Артура», єдиний літературний екскурс Дж. Р. Р. Толкіна у світ легенд про бриттського короля Артура, цілком може вважатися його найрафінованішим і наймайстернішим здобутком у зверненні до давньоанглійського алітераційного вірша. Тут він переосмислив стародавні артурівські сказання, привнісши в них усеохопне відчуття грізної величі й рокованости — чи то він розповідає про Артурову виправу за море, до далеких поганських країв, чи про втечу Ґвіневери з Камелоту, чи про велику морську битву після повернення Артура до Британії, чи описує зрадника Мордреда або ж болісні вагання Ланселота в його замку. Та, на жаль, «Падіння Артура» належить до тих кількох великих епічних поем, яких Толкін свого часу не закінчив, і її вперше опублікував його син, вірний хранитель спадку великого майстра, Крістофер Толкін. Він і супроводжує поему трьома блискучими есеями, в яких веде мову про артурівську літературну традицію, еволюцію «Падіння Артура», відображену в батькових чернетках, а також про зв’язки поеми зі світом Середзем’я.

Тур-Коновалов К. Крути 1918 : кінороман / Костянтин Тур-Коновалов. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2019. – 224 с.

Січень 1918 року видався по-справжньому холодним. От-от на Київ мали рушити більшовицькі загони. Сини генерала контррозвідки УНР Андрій та Олекса опиняються серед оборонців залізничної станції Крути. Такі схожі, але й такі різні брати, обоє до нестями закохані у курсистку Софію, брати без роздумів рушили захищати Україну. Раптом стається непередбачуване: спалахує повстання на заводі «Арсенал». І на боротьбу із заколотом направляють елітні боєздатні частини. Супроти вишколеного війська Муравйова на станції крути лишаються тільки необстріляні студенти і юнкери. Ходять чутки, що серед українських загонів є агент більшовиків, який передає інформацію «червоним». Андрій ще не знає, що йому добре відоме обличчя зрадника… У горнилі бою, не шкодуючи власних життів, змагаючись за незалежність та любов. Сто років тому, як і сьогодні, без страху та сумнівів вони підуть у бій захищати найдорожче…

Ушкалов Л. Моя Шевченківська енциклопедія : із досвіду самопізнання / Леонід Ушкалов. – Вид. 2-ге. – Київ : Дух і Літера, 2019. – 560 с.

До книги входить близько 300 невеликих есеїв про світ ідей та образів Тарааса Шевченка (1814-1861) – поета, художника,музиканта, мислителя. Шевченко постає тут людиною, яка тонко й трепетно відчуває природу, мистецтво, життя в усіх його проявах: від побуту до метафізики. Автор розглядає Шевченка в широкому контексті української та світової культури. А ще, пильно вдивляючись в образ поета, він намагається описати власний духовний досвід.

Франкл В. Людина в пошуках справжнього сенсу. Психолог у концтаборі / Віктор Франкл. – 3-тє вид. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2019. – 160 с.

Віктор Франкл – всесвітньо відомий психіатр, психотерапевт, філософ. 1942 року він потрапив до концтабору, де на нього чекали голод, приниження, хвороби, постійна загроза життю. Аналізуючи свою поведінку та поведінку інших в’язнів, Франкл віднайшов стратегії, що утримують людину над прірвою, захищають розум від божевілля та надають сенс життю. Свій жахливий досвід виживання він описав у книжці, яка допомогла мільйонам людей віднайти себе та змінити життя. Віктор Франкл доводить, що тільки-но людина знаходить сенс свого існування, вона отримує сили, щоб здолати будь-які випробування.

Шеклі Р. Запах думки : вибрані оповідання / Роберт Шеклі ; пер. з англ. Ольги Бершадська. – Київ : Форс Україна, 2019. – 80 с. – (Читака).

Твори Роберта Шеклі вже давно зажили слави класики світової фантастики. Неповторний авторський стиль, сповнений блискучого гумору, яким американський фантаст описує важливі проблеми для всього людства, прагнення до змін і спрямованість у майбутнє, не залишає байдужим жодного читача, примушуючи з часом знову і знову повертатися до його творів, перечитувати і відшуковувати нові грані та прихований зміст. Оповідання, що увійшли у цю збірку, є одними з найвизначніших у творчому доробку Роберта Шеклі, і допоможуть юному читачеві прочинити завісу до фантастичного світу космічних пригод, лишивши назавжди закоханість у таємні глибини космосу.

Шкандрій М. Євреї в українській літературі. Зображення та ідентичність / Мирослав Шкандрій ; пер. з англ. Наталії Комарової. – Київ : Дух і Літера, 2019. – 352 с. – (Бібліотека юдаїки).

У книзі канадського мистецтвознавця і літературознавця Мирослава Шкандрія (нар. 1950 р.) проаналізовано, як в українській літературі ХІХ–ХХІ століть відображена єврейська присутність на українській землі. Автор досліджує основні сюжети, образи та парадигми української літературної традиції, пов’язані з українсько-єврейськими відносинами, а також їхню інтерпретацію в різні періоди історії – від відчуження, неприязні та протистояння до порозуміння, взаємодії та спільної боротьби за громадянські та національні права.

Щоткіна К. Хроніки Томосу / Катерина Щоткіна . – Харків : Віват, 2019. – 304 с. – (Історія та політика).

Катерина Щоткіна — українська журналістка, авторка численних публікацій на соціальні й політичні теми. «Хроніки Томосу» — своєрідний підсумок її багаторічних досліджень релігійного питання — одного з найгостріших в історії України. Протягом століть тривають змагання не тільки за Українську державу, а й за українську церкву. Київ — самобутнє місто, з особливою християнською місією, і має всі підстави для самостійності. Виникали і формувалися церкви, втрачалися і зберігалися традиції, змінювалися напрями і прагнення… Та ідея української автокефалії, як спляча красуня, прокидалася щоразу, коли її лиця торкався бодай найлегший подих свободи.

Яґелло Й. Молоко з медом : роман / Йоанна Яґелло ; пер. з пол. Божени Антоняк. – Львів : Урбіно, 2019. – 456 с.

Ще вчора Лінка планувала зовсім інше: улюблена журналістика, фотографії, мандрівки з коханим Адріаном. Проте зміни в її житті примусять якщо не забути про свої плани, то принаймні їх відкласти. Лінка чекає дитину. І якщо вона розраховувала, що Адріан зрадіє цьому так само, як вона, то помилялася… Адріан мріє вивчати живопис в Англії, тому зовсім не збирається круто змінювати своє життя. До створення родини й виховання дитини він виявився просто неготовим… Отож Лінці доведеться давати собі раду з навчанням, доглядати малу Єву й одночасно готуватися до складання іспитів. Утім, найголовніший з них вона, звісно, складе. А впертість і наполегливість і цього разу прийдуть їй на допомогу. Дівчата таки можуть усе! Можуть, якщо дуже хочуть.

 

Категорія: Нові надходження | Переглядів: 430 | Додав: ЦБС