Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Пошук
Форма входу
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Грудень » 16 » НОВІ НАДХОДЖЕННЯ ЗА 2019 РІК
13:10
НОВІ НАДХОДЖЕННЯ ЗА 2019 РІК

Батлер-Боудон Т. 50 видатних творів. Політика : свобода, рівність, влада. Ідеї, що змінили уми людей, книги, що змінили світ / Том Батлер-Боудон. – Київ : КМ-Букс, 2019. – 480 с.

Понад 2000 років філософія була найкращим провідником у досвід людського буття та справжньої природи реальності. Від Аристотеля, Платона, Епікура, Конфуція, Цицерона та Геракліта в античні часи до раціоналістів XVII століття — Декарта, Лейбніца та Спінози, від великих діячів ХХ століття — Жана-Поля Сартра, Жана Бодріяра та Симони де Бовуар до сучасних мислителів — Майкла Сендела, Пітера Сінгера та Славоя Жижека, книга «50 видатних творів. Філософія» знайомить з основними працями, які сформували філософію як дисципліну та справили відчутний вплив на реальний світ. Для широкого кола читачів.

Берґман І. Laterna Magica : роман / Інґмар Берґман ; пер. з швед. Софії Волковецької. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. – 368 с.

«Laterna Magica» — автобіографічна книжка, сповідь геніального режисера, яка з окремих кадрів і сцен складається у цілісну картину, і часом складно визначити, де межа між кіно та життям.

Гелловей С. Велика четвірка. Прихована ДНК Amazon, Apple, Facebook і Google / Скотт Гелловей. – Київ : КМ-Букс, 2019. – 296 с.

Упродовж останніх 20 років кожна з таких відомих компаній-гігантів, як Apple, Amazon, Facebook і Google, забезпечила людству більше можливостей для задоволення матеріальних потреб, спілкування, процвітання і навіть розвитку, ніж будь-яка інша подібна структура за всю історію свого існування.

Ґейман Н. Океан у кінці вулиці / Ніл Ґейман ; пер. з англ. Олеся Петіка. – Київ : КМ-Букс, 2019. – 256 с.

Дивовижна казка для дорослих - часом добра, часом зла, часом страшна і моторошна - від "рок-зірки сучасної літератури" Ніла Ґеймана запрошує читача у подорож лабіринтами спогадів. Головний герой книги згадує семирічного себе і всі ті речі, які з ним траплялися у дитинстві: часом добрі, часом злі, часом страшні і моторошні. Повернувшись на сільську вулицю свого дитинства, він згадує також дивовижну сусідську дівчинку Летті Гемсток, яка обіцяла його захищати попри все. Сидячи на березі ставка, який Летті вперто називала океаном, він згадує те, що волів би забути.

Ґренн Д. Вбивці квіткової повні : таємниця індіанських убивств та народження ФБР / Девід Ґренн. – Київ : КМ-Букс, 2018. – 344 с.

Пропонуємо вашій увазі книгу Девіда Гренна "Вбивці квіткової повні. Таємниця індіанськіх убивств та народження ФБР" від видавництва КМ-БУКС.

Ішіґуро К. Залишок дня / Кадзуо Ішіґуро ; з англ. пер. Г. Лелів. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. – 240 с.

Улітку 1956 року дворецький Стівенс, який усе життя прослужив у багатому маєтку під назвою Дарлінґтон-Голл, вирушає в автомобільну мандрівку південно-західною Англією. Коротка шестиденна виправа перетворюється на подорож у минуле, що виринає на тлі розкішних англійських пейзажів, у минуле, в якому особисті драми розгортаються разом із драмами світовими. Цей роман, за який Кадзуо Ішіґуро здобув Букерівську премію, — витончена історія про невисловлені почуття і прихований відчай, про жаль, що затьмарює залишок дня, коли з гіркотою розумієш, що все могло скластися інакше...

Катакіс М. Ернест Гемінґвей : артефакти з життя / Майкл Катакіс. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. – 212 с.

Книжку «Ернест Гемінґвей. Артефакти з життя» уклав розпорядник літературного спадку Ернеста Гемінґвея, письменник та дослідник Майкл Катакіс, який використав матеріали з найповнішого архіву одного з найвпливовіших і найзагадковіших письменників минулого століття. Десятки листів, понад чотири сотні фотографій, спогади сучасників, передмова сина Патріка та післямова онука Шона — все це відкриває нам не просто автора безсмертних романів, а людину, яка ніколи не пропускала сходу сонця.

 Кінг С. Аутсайдер : роман / Стівен Кінг ; пер. з англ. Анастасії Рогози. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2019. – 592 с.

Тренер молодіжної бейсбольної команди, викладач англійської, чоловік та батько двох доньок. Усе це про Террі. Так, про таких кажуть «класний чувак», з таким усі хочуть дружити і такому не бояться позичити грошей. Так, Террі крутий. А ще — убивця. Це ж він вчинив ту моторошну наругу над нещасним одинадцятирічним хлопчиком? Так, він. Хто б міг подумати, Террі, хто б міг подумати… Поліція має усі докази. А Террі — залізобетонне алібі: на момент убивства він перебував у іншому місті. Та як людина може бути у двох місцях одночасно?
Що відбувається в містечку? Тут живе дещо жахливе. Те, що, напевно, може набувати людської подоби. Чи те, що нарешті скинуло з себе маску людини та почало свої криваві жнива…

Маринович М. Митрополит Андрей Шептицький і принцип «позивної суми» / Мирослав Маринович. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. – 248 с.

Книга містить ґрунтовний аналіз проповідницької спадщини Митро­полита Андрея Шептицького з точки зору її відповідності (чи невідповідності) методологічному принципу, що в нинішній час отримав назву «позитивної суми», або «win-win». Генезу цього способу думання Митрополит виводив із богослов’я, а приклади його застосування самим Митрополитом автор знаходить у посланнях Кир Андрея у сфері економічних стосунків, національних взаємин, державного будівництва, міжконфесійних та міжрелігійних відносин. Цю наукову розвідку автор доповнив своїм власним баченням того, яку роль принцип «позитивної суми» та формули Митрополита Андрея можуть відіграти в найближчому майбутньому України та світу.

Мартін Дж. Р. Р. Вогонь і кров. За триста років до «Гри престолів». (Історія Таргарієнів) / Джордж Р. Р. Мартін ; пер. з англ. Н. Тисовської. – Київ : КМ-Букс, 2019. – 672 с.

Під пером славнозвісного автора «Пісні льоду й полум’я» оживає захоплива історія Таргарієнів. За кілька століть до подій «Гри престолів» дім Таргарієнів, який з-поміж повелителів драконів єдиний пережив Руїну Валірії, обрав собі за резиденцію Драконстон. «Вогонь і кров» оповідає історію цього дому від часів легендарного Ейгона Завойовника, творця Залізного трону, й аж до громадянських воєн, які мало не призвели до розколу династії. Що насправді відбувалося під час Танку драконів? Чому відвідувати Валірію після Руїни стало смертельно небезпечно? Які найгірші злочини Мейгора Лютого? Як жилося у Вестеросі, коли в небі панували дракони? Це лише декілька питань з тих, на які відповідає літопис, укладений ученим мейстром Цитаделі та проілюстрований Дагом Вітлі. «Вогонь і кров», що за масштабами не поступається «Історії занепаду й загибелі Римської Імперії» Едварда Гіббона, це перший том вичерпної двотомної хроніки Таргарієнів, яка дозволить читачеві по-новому поглянути на мінливу, частенько криваву, але незмінно яскраву історію Вестеросу.

Михайлишин І. Танець смерті : щоденник добровольця батальйону «Донбас» / Ігор Михайлишин. – Харків : Фоліо, 2019. – 315 с. – (Воєнні щоденники).

Ігор Михайлишин — доброволець, піаніст, юрист. Музикант-аматор, грав на Майдані у грудні 2013 року. До лав добровольчого батальйону «Донбас» НГУ потрапив у червні 2014 року. Взяв позивний «Піаніст». У серпні 2014 року опинився в гущі Іловайського котла у протистоянні зі збройними силами РФ. Після вимушеної капітуляції провів 119 днів у полоні. Згодом повернувся на фронт у складі батальйону «Донбас-Україна» ЗСУ. Після закінчення військового контракту здобуває професійну музичну освіту в Київському інституті музики імені Р. Глієра.

Мустафін О. Золоте руно. Історія, заплутана в міфах / Олексій Мустафін. – Харків : Фоліо, 2019. – 154 с. – (Шкільна бібліотека української та світової літератури).

«Золоте руно» — незвична розповідь про відомі з дитинства міфи та легенди Давньої Греції. Несподівана спроба відшукати у казці історичну правду і реконструювати за легендарними переказами справжню історію мікенської цивілізації — яскраву, криваву і повчальну, уроки якої стануть в нагоді й сучасним українцям. Державотворець Сізіф, прибиральник Геракл, політемігрант Одіссей, винахідник Мідас — якими в реальності були герої стародавніх міфів? Завдяки чому піднеслися і чому занепали стародавні міста-палаци? І хто насправді зруйнував світ, оспіваний Гомером? На ці питання відповідає своєю новою книжкою Олексій Мустафін.

Несбьо Ю. Макбет / Ю. Несбьо ; пер. з англ. В. Горбатька. – Київ : КМ-БУКС, 2018. – 600 с.

Події роману, який є новітнім переосмисленням відомої п’єси Шекспіра, розгортаються в повоєнний час у занедбаному індустріальному місті, де місцева поліція безуспішно бореться з наркоторгівлею. Новий начальник поліції Дункан — ідеаліст з далекосяжними планами. Він стає чи не єдиною надією городян, втомлених несправедливістю та беззаконням, і кошмаром для кримінальників. Торгівля наркотиками зосереджена в руках двох наркобаронів; один із яких, майстер маніпуляцій Геката, має зв’язки у вищих ешелонах влади й успішно цим користується.

Парновський С. Як влаштовано Всесвіт : вступ до сучасної космології / Сергій Парновський, Олексій Парновський. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. – 248 с.

Із чого почався Всесвіт і чи його вік скінченний? Як він розвивався і що з ним відбувається тепер? Де відбувся Великий вибух і чи всюди у Всесвіті закони фізики однакові? У цій книжці прочитаєте короткий курс про історію та сучасний стан космології — науки про Всесвіт та місце людства у ньому: чотиривимірний простір-час, створення Всесвіту під час Великого вибуху, його еволюцію, характеристики, як вимірювати відстані до далеких астрономічних об’єктів, як зважити світло тощо. Сучасні українські науковці підготували для вас цікавий екскурс у складний світ науки та спробували відповісти на популярні запитання, зокрема про «темний бік» нашого Всесвіту: темну енергію, темну матерію та чорні діри. Книжка розрахована на учнів старших класів шкіл, студентів, викладачів та всіх, хто цікавиться фізикою та астрономією.

Сенцов О. Жизня / Олег Сенцов ; з рос. пер. Сергій Осока. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. – 160 с.

«Жизня» — збірка автобіографічних оповідань. Це книжка для всіх, хто досі не знайшов відповіді на запитання, чому Олег допомагав українським військовим у Криму, чому відкрито говорив про розв’язану Росією війну в Україні, чому розпочав голодування і не просив про помилування. Ці тексти знайомлять нас з автором у період важливих для нього внутрішніх пошуків і змін, коли він прагне зрозуміти, хто він, яким шляхом піде далі і з якого більше ніколи не зійде.

Скицька У. #НАШІ на карті світу. Історії про людей, якими захоплюється світ / Уляна Скицька. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. – 320 с.

«#НАШІ на карті світу» — це 80 історій про непересічних людей: українців за походженням чи місцем народження. Книжка журналістки Уляни Скицької — про #НАШИХ, людей, яких визнав увесь світ, які змінили хід історії, чиї досягнення дивують і вражають. Серед героїв книжки є добре знані Іван Пулюй, Соломія Крушельницька, Енді Воргол, Софія Яблонська, Казимир Малевич, Ігор Сікорський, Марія Примаченко. А є й ті, хто стане для читачів справжнім відкриттям: оскароносний мультиплікатор студії «Дісней» Володимир Титла; талановитий генетик, який розвинув теорію Дарвіна, Теодозій Добжанський; вчений-математик, чиї розробки лягли в основу першого у світі комп’ютера, Михайло Кравчук; донька львівського банкіра, яка винайшла принцип роботи Wi-Fi, Геді Ламар; легендарний воротар NHL Террі Савчук; харків’янин, який розшифрував писемність майя, Юрій Кнорозов. Ці люди надихають, і часом їхні біографії настільки дивовижні, що виникає думка: «Так буває лише в кіно».

Соловецький етап : антологія / укладач Юрій Винничук. – Харків : Фоліо, 2018. – 490 с.

Горезвісна Соловецька каторга прийняла до себе майже всіх представників народів СРСР і навіть Європи й Америки. Можна вважати, що совєтська табірна система почалася, коли 13 жовтня 1923 року було створено Соловецький табір особливого призначення з двома пересильно-розподільчими пунктами у Архангельську та Кемі. Каторга проіснувала до 2 листопада 1939 р.

Стейнбек Дж. Подорожі з Чарлі в пошуках Америки / Джон Стейнбек ; пер. з англ. Романа Клочка. – Київ : КМ-Букс, 2018. – 256 с.

Послухати голос справжньої Америки, відчути запах трав і дерев, побачити кольори і світло - ось яку мету переслідував Джон Стейнбек, коли у сорок вісім років вирушив у подорож, щоб заново відкрити країну, про яку стільки років писав. Зі своїм пуделем Чарлі Стейнбек їздив і трасами, і сільськими дорогами, обідав з далекобійниками, натрапляв на ведмедів у Єллоустоуні та на старих друзів у Сан-Франциско, і всюди він відчував особливий дух своєї Америки. Згідно з заявою старшого сина письменника, Тома, справжньою причиною для поїздки було те, що Стейнбек знав про наближення смерті й хотів побачити свою країну востаннє. Також Том здивувався, що його мачуха Елейн Скотт відпустила письменника в такому стані, що той міг померти будь-якої хвилини...

Українська модерна проза : антологія / уклад. Ю. Винничука. – Харків : Фоліо, 2018. – 507 с.

Антологія «Українська модерна проза» представляє майже невідомі твори переважно забутих письменників початку ХХ сторіччя – Марка Черемшини, Євгена Мандичевського, Василя Пачовського, Івана Липи, Євгенії Ярошинської та багатьох інших. Щоб якнайповніше зазнайомити читачів з працями саме цих, забутих митців, поза увагою залишені хрестоматійні модерністські творіння класиків нашої літератури - Михайла Коцюбинського, Івана Франка, Ольги Кобилянської, Володимира Винниченка.

 

Категорія: Нові надходження | Переглядів: 441 | Додав: ЦБС