Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Пошук
Форма входу
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Жовтень » 16 » НОВІ НАДХОДЖЕННЯ ЗА 2019 РІК
09:13
НОВІ НАДХОДЖЕННЯ ЗА 2019 РІК

Акуратерс Я. Палаючий острів : повість / Янис Акуратерс ; пер. з латинської Ліни Мельник. – Луцьк : Твердиня, 2018. – 144 с.

В сюжетну канву повісті лягли ліричні спогади про шкільні роки та перше кохання головного героя, який через багато років, уже зрілою людиною, приїжджає на свою малу батьківщину і…

Волинь моя : Журнал Міжнародного громадського об’єднання «Волинське братство» / гол. Ред. Михайло Сорока. – Вип. 7. – Київ : Київська правда, 2010. – 324 с.

Журнал Міжнародного громадського об’єднання «Волинське братство».

Гупало С. Люди і трафарети / Сергій Гупало. – Київ : Український письменник, 2018. – 348 с.

Роман “Люди і трафарети” – не тільки легенька сув’язь картин учорашнього життя українців як на рідній землі, так і за кордоном, на заробітках... Цей твір – своєрідне дзеркало, поставлене позаду тих, хто пішов шукати свою правду.

Духопельников В. Ярослав Мудрий / В. Духопельников. – Харків : Час читати, 2016. – 121 с.

Князь Ярослав продовжив головну справу життя свого батька, Володимира Великого, - «збирання» давньоруських земель. Він відновив єдність Київської Русі, зміцнив державний апарат, заклав основи судової системи та провів культурні перетворення. Саме при ньому Київська Русь стала найбільшою державою Європи. Все це дає історикам підставу стверджувати, що час правління Ярослава, прозваного Мудрим (1019-1054), це час найвищого розквіту Київської Русі.

Живий Іван Корсак. Спогади про письменника : збірник статей. – Київ : Ярославів Вал, 2018. – 288 с. – (Persona Grata).

Це видання – квітка шани відомому романістові Івану Корсаку (1946 – 2017). Пам’ять про людину, яка покинула цей світ, поки живі, несуть рідні, друзі й колеги, та довше й надійніше – зроблене й залишене нею нащадкам, людству. Справжній масштаб особистості вимірюється не порожнечею після втрати, а набутком її добрих справ, яким активно користується суспільство. Як світло згаслої зірки опромінює ще не одне покоління сущих, так і яскрава особистість журналіста, громадського діяча, знаного письменника Івана Феодосійовича Корсака залишатиметься поміж нами. Саме про нього, живого й нині, ця книга спогадів.

Онацький Є. Українська мала енциклопедія : у 4 т. Т. 2 : Ї-На / Євген Онацький ; упоряд., наук. ред.. С. І. Білокінь. – Київ : Пульсари, 2018. – 528 с.

"Українська мала енциклопедія" – авторський твір професора Євгена Онацького. У ньому потрактовано теми переважно суспільних наук, оскільки вони торкаються проблем української духовної культури – етики, релігії, суспільної психології і філософії, вірувань, забобонів, символіки, народної творчості, історії, літератури. У другому томі подано 2322 статей. Енциклопедія розрахована на широке коло читачів.

Пашковський П. Зворотній вектор : збірка пародій (на різні поезії колег по перу) / Пашко Пашковський. – Луцьк : Вежа-Друк, 2019. – 104 с.

Автор, як любитель та читач поезій і будучи сам, в якісь мірі, творчою особистістю на цій ниві, висловлює в даній добірці пародій власну думку з точки зору гуманітарно-сатиричної літератури.

Поланік Ч. Чарівна ти : роман / Чак Поланік. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2015. – 240 с.

Скромна Пенні шокована — вона отримала запрошення на побачення з мільйонером Максвеллом. Він привіз дівчину в розкішні апартаменти і подарував неймовірну насолоду... навіть не доторкнувшись до неї. Пенні дізнається, що на ній тестували нову секс-іграшку...

Рожко В. Втрачені православні святині західної історичної Волині 1944-1988 рр. / Володимир Рожко. – Луцьк : Волин. Обл. друк., 2019. – 352 с.

Нова книга автора є особливою і повчальною для волинезнавчої всеукраїнської духовної скарбниці. Вона розкриває генезис, причини, методи нищення наших прадавніх святинь московським комуно окупантом руками місцевих комуноколаборантів, які за свої місця й посади готові були на будь-які злочини.

Федорчук Я. Афоризми / Ярослав Федорчук. – Київ : Дивосвіт, 2014. – 62 с.

Афоризми.

 

Категорія: Нові надходження | Переглядів: 389 | Додав: ЦБС