Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Пошук
Форма входу
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Червень » 24 » НОВІ НАДХОДЖЕННЯ 2019 РОКУ
12:53
НОВІ НАДХОДЖЕННЯ 2019 РОКУ

Крісті А. Таємнича пригода в Стайлзі  / Агата Крісті ; пер. з англ. Н. Хаєцької. - Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 304 с.

У розкішному маєтку Стайлз-Корт несподівано помирає його заможна господиня — Емілі Інґлтроп. Хтось підсипав жінці смертельну дозу стрихніну. Головним підозрюваним оголошено чоловіка загиблої, який у разі смерті Емілі має успадкувати все майно. Але це було б занадто очевидно… І, звісно, відомий детектив Еркюль Пуаро не зацікавився б простою справою. Таємниці, які приховують кімнати маєтку, до снаги розгадати лише йому.

Лендон М. Анна і король Сіаму : роман / Марґарет Лендон ; пер. з англ. Г. Яновська. – Харків : Ранок ; Фабула, 2018. – 576 с.

В основі цієї дійсно видатної книги — біографія Анни Леоновенс, жінки, яка була наставницею 38 дружин і незліченної кількості дітей короля Сіаму Монгкута. Англійка, чарівна і стримана шкільна вчителька, запрошена до екзотичного східного двору, з перших кроків стикається з волею і бажаннями нічим не обмеженого східного владики. А тим часом в країні зріє політична змова, ситуація готова буквально вибухнути, і для Анни з королем залишається єдиний вихід — стати союзниками в боротьбі за порятунок країни від могутніх ворогів…

Липовецький С. Бандерівці : 200 історій з ХХ століття / Святослав Липовецький. – Львів : Піраміда, 2017. – 564 с.

"Бандерівці. 200 історій з ХХ століття" - книга, яка в одинадцяти розділах охоплює діяльність українського визвольного руху, що увійшов в історію як "українські націоналісти" чи "бандерівці". Вперше в одній книзі зібрані історії про боротьбу УВО та ОУН в міжвоєнний період, рух опору під час ІІ Світової війни та півтора десятиліття після її завершення, феномени створені націоналістами в нацистських кацетах та радянському ГУЛАГу, діяльність, що її проводили в еміграції та на "малій зоні".

Лис В. І прибуде суддя : роман / Володимир Лис. - Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 240 с.

Знайомство зі Старою Вишнею в молодого випускника юрфаку Георгія виявилося моторошним. На його руках померла провідниця потяга Людмила. Незабаром знаходять задушеною дівчину Нілу. Георгій відчуває: в Старій Вишні коїться щось дивне й жахливе. Останньою краплею стає раптове самогубство судді, після чого містечко поринає в темну круговерть. Але прибуває новий суддя. Ним стає сам Георгій. Він одержимий майже маніакальною жагою справедливості, бажанням нещадно карати винних та нарешті розплутати цю темну історію. Однак чи має право виносити вирок той, хто сам мусить бути покараний? Адже він знає, що також винен…

Лис В. Місяць, обмитий дощем : книга малої прози / Володимир Лис. - Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 352 с.

Ця збірка різнобарвних, але водночас таких споріднених есеїв і новел про життя — немов букет зібраного восени листя. Серйозні, а інколи й іронічні роздуми про сенс щоденного буття й плин часу, про історичну долю України й таємниці людського серця… Як відпустити минуле та не боятися нових зустрічей? Де черпати наснагу на кожен день? Як розпізнати поворотні моменти і навчитися не шукати підтексту у випадковостях? Треба просто радіти життю і дихати на повні груди! Натхненні історії з добрим гумором, прості, але такі важливі для кожного цінності, звичні й рідні для нас слова…

Лорка Ф. Ґ. Чотири короткі п’єси / Федеріко Ґарсія Лорка. – Київ : Пульсари, 2017. – 64 с.

До книжки іспанського письменника Федеріко Ґарсія Лорки (Льорки) увійшли чотири драматичні твори ("Початкове ауто сентиментальне", "Про любов", "Тіні", "Ієгова"), які раніше ніколи не перекладалися українською мовою й не видавалися окремою книжкою. Останні дві п'єси, "Sombras" і "Jehova" є жанровими пародіями й бурлескними переробками перших двох: "El Primitivo Auto Sentimental" і "Del Amor". Драми філософічні та алегоричні, вони належать до метафізичних творів у доробку іспанського класика й порушують одвічні питання боротьби Зла і Добра у Всесвіті, внутрішньої роздвоєності людської природи, потреби духовного переродження людини. Мають антимілітаристську спрямованість і утверджують гуманістичні ідеали.

Любка А. Саудаде / Андрій Любка. – Чернівці : Меридіан Черновіц, 2017. – 192 с.

Обережно! Ця книга небезпечна: після прочитання хочеться одночасно вирушити в подорож Балканами, випити келих червоного вина і в зручній ложі театру слухати оперні арії. Понад шістдесят коротких історій – часом іскрометних, подекуди сумних, почасти автобіографічних, але завжди щирих – запрошують читача пережити з автором найщасливіші миті мандрів, симфонічних концертів і не завжди успішних залицянь.

Малаков Д. Київ столітньої давнини / Дмитро Малаков, Андрій Прибєга. – Київ : Мистецтво, 2018. – 320 с.

Величний Київ – столиця України – має багатовікову історію та вирізняється серед міст Східної Європи своєю неповторною красою. Видання пропонує читачеві цікаву екскурсію у місто початку ХХ століття. Подорож побудована на ретельно підібраній колекції поштівок з краєвидами Києва столітньої давнини та починається із Софіївської площі, веде до схилів Дніпра, спускається на Поділ і знову повертається у Верхнє місто, щоб продовжитись по Володимирській вулиці, прогулятися Хрещатиком, Липками, Печерськом та околицями.

Матіос М. Черевички Божої Матері : вирвана сторінка з буковинської саги / Марія Матіос. Львів : Піраміда, 2018. – 208 с.

Іванка Борсук – головна героїня книжки, що перекочувала зі сторінок повісті «Москалиця», у свої дванадцять рочків розуміє найголовніше: що є Добро і що є Зло. Бездоганне знання народних традицій і гуцульських вірувань, людської психології та історичних фактів і на цей раз дозволили Марії Матіос відтворити особливу драму людини ХХ століття на території, яку історик Тімоті Снайдер назвав «кривавими землями».

Мердок А. Чорний принц / Айріс Мердок. – Харків : Віват, 2018. – 576 с.

Бредлі Пірсон, немолодий письменник, у період творчої кризи мріє написати свій найвизначніший твір. Щойно він надумав податися в мандри в пошуках тиші, як опинився втягнутим у круговерть проблем. Оточений людьми, що вимагають постійної уваги, змучений докучаннями колишньої дружини, він втішається раптовим коханням до молодої дівчини, доньки друга-письменника, яку знав ще маленькою. Чи зцілить це кохання розтерзану душу, чи призведе до катастрофи?..

Моем В. С. Тягар пристрастей людських : роман / Вільям Сомерсет Моем. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 752 с.

Це історія Філіпа Кері, невтомного шукача сенсу життя. Усе почалося ще зі шкільних років, а потім — навчання в Німеччині, Лондоні, Парижі, мрія стати художником, химерне сплетіння слів богемного поета Кроншоу… Довгі розмови про вічне стають ковтком живої води, даючи йому сили не припиняти пошуків себе та істини. Та що, як відповіді на запитання вже давно були відомі самому Філіпові? Доля чоловіка перевертається догори дриґом, він відкриває світ людських пристрастей. Проте цей вир згубних бажань і душевних мук стає неабияким тягарем…

Мусаєва С. Мустафа Джемілєв. Незламний / Севгіль Мусаєва, Алім Алієв. – Харків : Віват, 2017. – 272 с. – (Гордість нації).

Як це — бути персоною нон ґрата на рідній землі? Витратити роки наполегливої боротьби, все втратити, але не здаватися? Як ніхто інший про це знає Мустафа Джемілєв — колишній політв'язень, активіст, борець за права людини. У 1991 році він зміг вперше за довгі роки повернутися на батьківщину. У 2014 році він знову її втратив.

Кублицький В. Юнацтву про мистецтво: книга перша / Віктор Кублицький. – Київ : Мистецтво, 2018. – 56 с.

У книзі для юнацтва пропонується розповідь про відомі твори світового образотворчого мистецтва. Юний читач зможе вперше познайомитися або ще раз зустрітися із шедеврами майстрів минулого та порине у вічний світ художніх образів. Книгу адресовано юним шанувальникам прекрасного та, безперечно, стане їх постійним супутником у житті.

Кублицький В. Юнацтву про мистецтво: книга друга / Віктор Кублицький. – Київ : Мистецтво, 2018. – 56 с.

У книзі для юнацтва пропонується розповідь про особливий жанр образотворчого мистецтва — портрет. Юний читач зможе вперше познайомитися або ще раз зустрітися із образами людей минулих часів та епох, які стали героями творів найвидатніших художників і скульпторів світу. Книга адресована юним шанувальникам прекрасного та допоможе їм зрозуміти змістовне наповнення й психологічну глибину портретних зображень різних особистостей більш ніж за тисячу років.

Курков А. Закон равлика / Андрій Курков. – Харків : Фоліо, 2017. – 459 с.

Книга продовжує розпочату автором у романі «Пікнік на льоду» розповідь про долю журналіста Віктора Золотарьова. Рятуючись від смерті в Антарктиді або беручи участь у передвиборчій кампанії в Києві, переживаючи жахи «добровільного» чеченського полону, він усвідомлює справедливість народженого самим життям Закону равлика: без власного будиночка, даху, ти, як равлик без мушлі, — безпорадний слимак. І будь-хто, мимохідь, може просто тебе розчавити «носаком модної тупоносої туфлі»...

Курков А. Львівська гастроль Джимі Хендрікса : роман / Андрій Курков. – Київ : Довженко Букс, 2018. – 442 с.

«У житті найцікавіше — це життя», — сказав одного разу письменник, звертаючись до своїх читачів. І його новий роман «Львівська гастроль Джимі Хендрікса», де переплітаються дійсність і вигадка, де немає межі між реальністю і сюрреалізмом, яскраве тому підтвердження. Над сухопутним Львовом літають чайки, і в місті часом пахне морем. Колишні хіпі в компанії з екс-капітаном КДБ збираються на Личаківському цвинтарі біля могили... американського рок-співака і гітариста Джимі Хендрікса. А по стародавніх вулицях міста носиться ночами старенька іномарка з людьми, жадаючими вилікуватися...

Курков А. Пікнік на льоду / Андрій Курков. – Харків : Фоліо, 2017. – 251 с.

Головний герой роману «Пікнік на льоду» - журналіст Віктор Золотарьов - отримує незвичайне завдання від однієї провідної газети: писати некрологи про відомих впливових людей, які... поки ще живі. Поступово він розуміє, що став учасником серйозної гри якихось тіньових структур, вийти з якої живим практично неможливо...

Кусумано М. Стратегії геніїв. П’ять найважливіших уроків від Білла Ґейтса, Енді Ґроува та Стіва Джобса / Майкл А. Кусумано і Девід Б. Йоффі. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 256 с.

Автори цієї книжки сформулювали п’ять основних правил, що виявилися спільними в їхньому стратегічному плануванні та дозволили випередити конкурентів, які цими принципами нехтували. Саме ці правила допомогли стільниковому телефону iPhone далеко посунути індустріальних гігантів Nokia та BlackBerry, крихітній компанії Microsoft із Сіетла взяти гору над своїм головним замовником — на той час найдорожчою у світі компанією IBM, а майже збанкрутілій фірмі Intel здолати японців, корейців та європейців у боротьбі за світове лідерство в новій революційній технології — виробництві мікропроцесорів.

Кушнер М. Майбутнє архітектури. 100 дивовижних будівель / Марк Кушнер. – Харків : Віват, 2018. – 160 с. – (TED Books).

Ця книжка кардинально змінить ваш погляд на архітектуру. Адже будівлі у формі куба з вікнами, колонами та балконами, а ще підведеними центральними комунікаціями - це позавчорашній день. Уже сьогодні у світі будують споруди найхимерніших форм і з найдивніших матеріалів (церква з паперових трубок, надувна концертна зала, павільйон, сплетений шовкопрядами, хмарочос, стіни якого поглинають вуглекислий газ). Автор розповідає про понад 100 будівель, які доводять, що новітні високі технології та нестримна фантазія архітекторів створюють комфортний простір для людства, простір, де зручно жити і творити. Таким є майбутнє архітектури.

Несьбо Ю. Кров на снігу ІІ. Ще більше крові : роман / Ю. Несьбо. – Харків : Фоліо, 2018. – 282 с. – (Карта світу).

Що чекає на кілера-невдаху, який власноруч не в змозі вбити людину і йому самому доводиться переховуватися від кулі найманого вбивці? Звичайно ж смерть. Однак Бог чомусь пожалів Ульфа і дав йому шанс вижити, ба більше — на Далекій Півночі, серед саамів, він знайшов своє кохання й навіть родину. Та чи вдасться йому зберегти це?..

Несьбо Ю. Спаситель : скандинавський гостросюжетний роман / Ю. Несьбо. – Харків : Фоліо, 2018. – 510 с. – (Карта світу).

Намагаючись заглушити тугу за Ракеллю, Харрі Холе з головою занурюється у роботу. Тепер він зовсім один: колеги його не люблять, старий начальник пішов, а новий понад усе ставить дисципліну. Це не найсильніша сторона Харрі, зате він здорово розслідує вбивства. В Осло з'явився міжнародний кілер, на благодійному концерті застрелено солдата Армії порятунку...

Процюк С. Травам не можна помирати : роман / Степан Процюк. – Київ : Легенда, 2019. – 256 с. – (Мислива серія).

1970-ті роки. Доба арештів, судилищ, самоспалень... Радянська влада, якій зосталося жити два десятиліття, здається могутньою. Дуже мало хто вірить у перспективу її падіння. Незгодні стають жертвами кагебістських провокацій і каральної психіатрії. Характери в новому романі знаного українського прозаїка абсолютно різні. Різне бачення себе, різна сила волі, а декотрі з героїв іще й перебувають по різні боки барикад. Персонажі Степана Процюка збірні, узагальнені. Але методи й практики, до яких вдавався, нищачи людську особистість, більшовицький режим, показані з документальною конкретністю.

Рубінштейн Дж. Останні дні Сталіна / Джошуа Рубінштейн. – Харків : Ранок ; Фабула, 2017. – 272 с. – (Біографія століття).

«Останні дні Сталіна» — захоплююча розповідь на основі практично невідомих або досі не введених у науковий обіг документів про складне переплетення інтриг, змов і політичних подій наприкінці 1952 — на початку 1953 років. Джошуа Рубінштейн розкриває задуми Берії, Маленкова, Хрущова та інших «соратників» вождя, наводить документальні свідчення про смерть Сталіна, що радикально від- різняються від офіційної версії, і намагається проаналізувати психологію тирана, чия смерть, без перебільшення, стала найважливішим поворотним пунктом в історії ХХ століття.

Сапковський А. Вежа блазнів : роман / Анджей Сапковський ; пер. з пол. А. Поритка. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 688 с.

Магія Анджея Сапковського - у його вмінні з ліризмом і сарказмом створити уявний світ, кожен з мешканців якого, кожне місце і кожна подія настільки нагадують нам світ реальний, сучасний, що відірватися від книжок неможливо. Анджей Сапковський є володарем численних престижних нагород та премій, серед яких нагорода Європейського співтовариства наукової фантастики EuroCon «Ґранд Майстер». Його твори перекладено більш ніж 10 мовами світу, а самого автора визнано одним із найпопулярніших письменників-фантастів у Європі.

Сапковський А. Відьмак. Володарка озера : роман / Анджей Сапковський ; пер. з пол. С. Легези, Н. Средіна й О. Стужук. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 576 с.

Зеленоока Цірі продовжує пошуки Ґеральта і Йеннефер, вона стрибає поміж світами в пошуках відповідних часу й місця. Усі світи різні — безпроблемні, де можна перепочити, і проблемні, де її то наздоганяють ельфи, то замахуються на життя аборигени. У рідному світі Цірі, далеко в майбутньому, є ті, які прагнуть допомогти їй виконати призначене. Німуе — Володарка Озера — залучає силу снячих, щоб з’ясувати суперечливі моменти легенди про відьмака й відьмачку та спрямувати Призначення у правильному напрямку. А тим часом іде війна між Нільфгардом й нордлінгами. І невідомо, що чекатиме на відьмака, його друзів і знайомих у кінці шляху…

Сапковський А. Відьмак. Сезон гроз : роман / Анджей Сапковський ; пер. з пол. С. Легези. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 352 с.

Відьмак, Ґеральт із Рівії продовжує свою боротьбу. У королівстві Керак на нього чекають нові випробування. Зараз він – мисливець за чудовиськами, якого найняли для вбивства. Після знищення чергової небезпечної потвори, троє вдягнених у чорне мосьпанів арештовують Ґеральта. Тепер і він у біді: його позбавили двох відьмацьких мечів. Він змушений докласти усіх зусиль, аби повернути зброю…

Сент-Екзюпері А. де. Маленький принц. Листи. Публічні статті / Антуан де Сент-Екзюпері. – Харків : Час читати, 2017. – 221 с.

Ця книжка — справжній шедевр видатного французького письменника, поета й мислителя, пілота і вченого, конструктора й винахідника, людини-легенди Антуана де Сент-Екзюпері (1900–1944), якого один із його вчителів назвав «воістину універсальним талантом». Це захоплива лірична казка з цікавою фабулою для дітей і глибинним філософським змістом для дорослих, бо йдеться в ній про вічні категорії — добро і милосердя, чистоту і безпосередність, зачарований погляд на світ і любов до ближнього. «Добре бачить лише серце. Найголовнішого не побачити очима», — стверджує письменник цю істину своїм останнім закінченим твором, що його він сам просто і вишукано ілюстрував. Чудова книжка — на всі часи.

Сковорода Г. Найкраще / Григорій Сковорода. – Львів : Terra Incognita, 2018. 2018. – 320 с. – (Українська езотерика).

До книги вибраних творів українського любомудра XVIII століття Григорія Сковороди у перекладі сучасною українською мовою увійшли трактати, діалоги, притчі та байки, що складають "золотий фонд" сковородинської спадщини й містять головні ідеї його духовного вчення. Книга має на меті зробити твори Сковороди доступнішими сучасному читачеві та популяризувати їхнього автора серед молоді.

Стражний О. Український менталітет : ілюзії, міфи, реальність / Олександр Стражний. – Київ : Дух і Літера, 2017. – 456 с.

Ця книга незвичайна через те, що вона виходить за межі традиційного, шаблонного уявлення про світовідчуття українців, по-своєму відповідає на запитання – хто такий українець, чим мешканці України відрізняються від європейців і росіян, які карти в колоді української ментальності козирні, а які масті биті.

Тартт Д. Таємна історія : роман / Донна Тартт. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2017. – 576 с.

Молодий каліфорнієць Річард Пейпен вступає до приватного коледжу в Новій Англії. Соромлячись свого походження, він із захватом дивиться на п’ятірку обраних — студентів, що навчаються на курсі давньогрецької в харизматичного професора Джуліана. Близнюки Чарльз і Камілла, інтелігентний Генрі, витончений Френсіс та веселий Банні — всі вони ніби оточені аурою недосяжності. Та ось завдяки щасливому випадку Річард стає студентом Джуліана і входить до цієї закритої спільноти. Молоді люди майже весь час разом, і ніщо не віщує біди. Проте любов до античної культури врешті-решт призводить до зовсім не давньогрецької трагедії, і на землю біля коледжу проливається кров…

Твен М. Пригоди Тома Соєра / Марк Твен. – Київ : Форс Україна, 2018. – 272 с.

Немає, мабуть, знаменитішої повісті за повість Марка Твена «Пригоди Тома Сойєра», яку залюбки читають уже понад століття діти й дорослі. І це не дивно, адже в ній є все, що так захоплює читача, — романтика пригод, живий гумор, цікавий сюжет із несподіваними поворотами і навіть любовні переживання головного героя — шибеника і витівника Тома Сойєра!

Україна радянська. Ілюзії та катастрофи «комуністичного раю». 1917-1938 роки. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2017. – 352 с.

Книжка розповість про роки становлення в Україні «радянського проекту» – від 1917 до початку Другої світової війни, історичні причини того, чому комунізм та націонал-комунізм отримав так багато прихильників в Україні на початку ХХ століття, а особливо у 1917–1921 роках.

Фертіліо Д. Люди й кіборги : документальна театралізована оповідь на шану України / Даріо Фертіліо, Олена Пономарева. – Київ : Пульсари, 2017. – 80 с. – (Історія і сучасність).

«Люди й кіборги» — документальна театралізована Оповідь про російську агресію в Україні та оборону Донецького летовища як одну з найдраматичніших та глибоко символічних сторінок нинішньої війни, евфемістично йменованої “АТО”. Громадянська належність авторів до різних країн (Італія, Україна) дає їм змогу об’ємніше побачити й різнобічно показати читачеві, що відбувається не тільки в Україні, а й у Європі ХХІ століття після Революції Гідности на Майдані. В формленні видання використані фото учасників АТО.

Фіцич Н. Культ предків. Нетуристичні звичаї України / Наталка Фіцич. – Харків : Фоліо, 2017. – 170 с.

Відома журналістка, авторка телевізійних проектів: документального циклу «Відкрита зона» (соціальні, історичні, культурологічні явища та персони), «Майстер-клас» (народні ремесла та майстри), «ПроОбраз» (видатні діячі культури), Наталка Фіцич цілий рік подорожувала Україною, фіксуючи за допомогою фото - і відеокамери старовинні обряди і традиції різних регіонів нашої країни. Ця книжка — результат роботи багатьох людей, яким не байдужа спадщина наших предків.

Фромм Е. Мистецтво любові / Еріх Фромм. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 192 с.

Ще давні греки зрозуміли, що любов має багато різновидів і проявів та склали свою градацію цього почуття. А у ХХ столітті видатний психолог та талановитий письменник Еріх Фром створив книгу «Мистецтво любові», де описав докладно всі види любові із наукової точки зору. Проте сама назва твору говорить про те, що автор ставить це надзвичайне почуття на рівень мистецтва. Тоб то для того щоби вміти дійсно любити, потрібно мати й необхідні вродженні риси характеру, й прикласти немало зусиль у навчанні справжньої любові. Вам цікаво довідатися чим відрізняються братня, материнська, еротична, любов до себе і любов до Бога?

Фройд З. Психологія сексуальності / Зиґмунд Фройд. – Харків : Фоліо, 2018. – 153 с. – (Істини).

Робота «Психологія сексуальності» видатного австрійського лікаря, психоаналітика і засновника методу психоаналіза Зиґмунда Фройда (1856—1930), що з’явилась у 1905 році, справила на сучасників враження вибуху гранати і стала визначним явищем не тільки в європейській науці того часу, а й у суспільному житті. Вона привернула увагу багатьох людей до цієї фактично закритої теми, тим самим значною мірою сприяла змінам їхнього уявлення про сексуальність. Вчений вперше торкнувся питання дитячої сексуальності, розглянув природу статевого потягу і різних сексуальних відхилень — перверсій.

Чапай А. Авантюра XL / Артем Чапай. Харків : Віват, 2017. – 352 с.

«Авантюра» — це півтора року реальних мандрів автостопом, без грошей, без плану й деколи без необхідних документів. Кинувши роботу й навчання, український студент їде «дизелями до Нью-Йорка», а далі, заробляючи на дорогу під час подорожі, проїжджає Мексикою, Кубою, Белізом, Ґватемалою, Гондурасом, Сальвадором, Нікараґуа. Він знайомиться з десятками чудових людей, знаходить близьких друзів, завдяки дорозі по-новому розуміє світ, та й самого себе. В «Авантюрі» є класичні sex, drugs, rock’n’roll, а написано її в експериментальному стилі, з відчутним впливом інтернету й молодіжного сленгу.

Черчілль В. Саврола : роман / Вінстон Черчілль ; пер. з англ. В Носенка. – Київ : Видавництво Жупанського, 2017. – 240 с. – (Лауреати Нобелівської премії).

Вінстон Черчілль відкрився для українського читача з вельми несподіваного боку – ще з радянських часів за ним міцно закріпилося реноме могутнього стовпа британської колоніальної імперії, поборника всього, що в розумінні комунізованих націй пов'язувалося з демократією і прагненням народів до свободи, такого собі герольда холодної війни. Але своїм твором "Саврола" автор, напевно, подивує всіх, хто цікавиться його величезною літературною спадщиною, адже дотепер його знали як яскравого публіциста й мемуариста, а тут він подарував нам не менш яскравий зразок прози. "Саврола" змусить навіть найприскіпливіших читачів поставити під сумнів імперіалістичну сутність автора, адже він недвозначно стає на бік усього прогресивного і демократичного, виразником чого виступає головний герой роману.

Черчілль В. Спогади про Другу світову війну. Том 1. Том 2 / Вінстон Черчілль ; пер. з англ. В Носенка. – Київ : Видавництво Жупанського, 2018. – 496 с. – (Історична думка).

Сер Вінстон Черчілль (1874–1965) – один із найвідоміших державних і політичних діячів ХХ сторіччя, за час своєї політичної кар'єри встиг двічі побувати прем'єр-міністром Великобританії, водночас перебуваючи на посаді міністра оборони у найтяжчі для країн Британської співдружності часи Другої світової війни. Дуже важко, а то й неможливо переоцінити внесок Вінстона Черчілля у справу перемоги союзницьких військ над країнами Осі, адже, коли світ постав перед загрозою масштабної катастрофи, саме його мудра і виважена політика багато в чому зробила можливим створення альянсу країн-союзників, що у подальшому дозволило їм здобути перемогу над військами Німеччини, Італії та Японії.

Чех А. Точка нуль : збірка есеїв / Артем Чех. – Харків : Віват, 2017. – 224 с.

Ця книжка виходить у люди після тривалої паузи в літературній творчості Артема Чеха. Мобілізований у п'ятій черзі, письменник пробув 10 місяців на передовій, і тепер він без пафосу й надмірного натуралізму, зі здоровою самоіронією та відвертістю створює образ сучасного українського військового - не глибоко травмованого невдаху, розчавленого обставинами, не ідеалізованого безстрашного епічного воїна, а героя нашого часу.

Шаповал Ю. Михайло Грушевський : «Я сам прийшов до політики через історію…» / Юрій Шаповал, Ігор Верба. – Київ : Парламентське видавництво, 2018. – 496 с. – (Політичні портрети).

Видання Шаповала Юрія, Верби Ігоря "Михайло Грушевський: «Я сам прийшов до політики через історію…» присвячено політичному і державному діячеві, визначному вченому академіку Михайлу Грушевському (1866-1934). Змальовуючи його портрет, життєвий шлях, політичні уподобання, дослідницьку і науково-організаційну діяльність, автори книги спираються на здобутки сучасного грушевськознавства, використовують архівні документи, а з-поміж них і недоступні в попередні роки. Видання ілюстроване.

Щоткіна К. Любомир Гузар. Хочу бути Людиною / Катерина Щоткіна. – Харків : Вівав, 2018. – 272 с. – (Гордість нації).

Україні доби Незалежності дуже пощастило, що в неї є Блаженніший Любомир Гузар. Він майже півстоліття жив спочатку в США, потім в Італії, багато подорожував із місіями, і тепер став прикладом — яким може бути українець, сформований в умовах вільного світу. Прийнявши управління Українською греко-католицькою церквою на тому етапі, коли її називали «регіональною» чи навіть «закордонною», і довівши до статусу церкви для всієї України, патріарх Гузар добровільно передав владу молодому наступнику, щоб мати ще час бути корисним країні, якій не щастить на правителів. Стати добрим порадником за гамбурзьким рахунком. Дороговказом. Гордістю нації.

Яковлева А. М. Сучасний тлумачний словник української мови : 55000 слів / А. М. Яковлева, Т. М. Афонська. – Харків : Навчальна література, 2018. – 672 с. – (Словники).

Пропонований тлумачний словник містить 55 000 реєстрових слів і словосполучень найуживанішої лексики розмовної мови, книжної сфери, термінологічної лексики. До багатьох термінів або іншомовних слів подано українські відповідники. У словник введено також значну кількість слів іншомовного походження, що зумовлюється загальною комп'ютеризацією й насиченістю ефіру й періодичних видань інтернаціональною лексикою і термінологією, яку можна почути у щоденному спілкуванні, прочитати в газетах або журналах, побачити на рекламних щитах і вивісках крамниць.

Ярещенко А. П. Сучасний фразеологічний словник української мови / А. П. Ярещенко, В. І. Бездітко, О. В. Козир. – Харків : Навчальна література, 2018. – 640 с. – (Словники).

Словник відображає загальновживану фразеологію сучасної української мови. У ньому простежується граматичне використання, специфіка й сфера вживання фразеологічних одиниць. Фразеологізми розміщені в алфавітному порядку. Їх значення ілюструються цитатним матеріалом, який у більшості випадків раніше не використовувався. До деяких статей наводяться синоніми, антоніми та етимологічні довідки.

Ялом І. Шопенгауер як ліки : психотерапевтичний роман / Ірвін Ялом. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 368 с.

Звичайний психотерапевт Джуліус Герцфельд дізнається, що в нього виявили меланому і жити йому залишається щонайбільше рік. Кардинально переосмисливши своє минуле, він раптово вирішує дізнатися, як склалося життя тих пацієнтів, яким він не зміг допомогти. Зокрема життя Філіпа Слейта — сексуально одержимого хіміка-соціопата. Під час зустрічі Джуліус розуміє, що Філіпу вдалося вилікуватися самотужки завдяки… філософії Артура Шопенгауера. Тепер лікар та пацієнт у певному сенсі міняються місцями…

 

Категорія: Нові надходження | Переглядів: 517 | Додав: ЦБС