Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Пошук
Форма входу
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Червень » 20 » НОВІ НАДХОДЖЕННЯ 2019 РОКУ
14:12
НОВІ НАДХОДЖЕННЯ 2019 РОКУ

Аврелій М. Наодинці з собою : роздуми / Марк Аврелій ; пер. з грец. Р. Паранько. – Львів : Література та мистецтво, 2018. – 184 с.

В літературі середньовічної Візантії поганин Марк Аврелій постає обізнаним у багатьох науках мудрецем і сповненим чеснот праведником, якому мало що бракує до навернення в істинну віру. Ренесансна Європа вбачала в Маркові Аврелієві досконалий взірець правителя-гуманіста, чия розсудливість в управлінні державою базується на всебічній освіченості та людинолюбному світогляді.

Алексієвич С. У війни не жіноче обличчя / Світлана Алексієвич. – Харків : Віват, 2016. – 400 с.

Ця книжка про війну розпочинає художньо-документальний цикл «Голоси Утопії» російськомовної білоруської письменниці Світлани Алексієвич. Книга-сповідь, документ людської пам’яті, запис історій жінок, яким війна дала в руки зброю для захисту рідної землі від фашизму. Це дослідження духовного світу жінок, що виживали в нелюдських умовах війни.

Андрухович Ю. Рекреації : роман. Як ми вбили Пятраса : оповідання / Юрій Андрухович. – Харків : Ранок ; Фабула, 2017. – 240 с. – (Сучасна проза України).

Перший роман Юрія Андруховича, опублікований у 1992 р. Оповідка про початок 90-х і такий собі український варіант бразильського карнавалу — Свято Воскресаючого Духу, на яке потрапила компанія українських поетів. Роман «Рекреації» уже давно зайняв почесне місце в пантеоні сучасної української літератури. У ньому якнайяскравіше розкрився потяг автора до гротеску і фантасмагорії. Окрім роману до збірки увійшло ще 5 оповідань.

Апдайк ДЖ. Іствікські відьми : роман / Джон Апдайк ; пер. з англ. Б. Превіра. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 384 с.

Життя в містечку Іствік розплановане на сто, а то й двісті років уперед. У цій тихій гавані вже давно не відбувалося нічого цікавого. Троє подруг — Александра, Джейн і Зукі — збираються щочетверга, щоб якось розважитися. Після чергових посиденьок у місті з’являється таємничий і надзвичайно спокусливий чоловік із дивним ім’ям Дерріл Ван Горн. Він здобуває прихильність подруг і… навчає магії, адже виявляє їхні потужні здібності. Та одного разу вони вирішують покинути Дерріла. Він присягається помститися їм… Проте жоден чоловік не в змозі протистояти жінці. А надто коли їх троє. І вони — відьми.

Бебешко Л. Українська вишиванка : мальовничі узори, мотиви, схеми крою / Лідія Бебешко. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 128 с.

Українська вишивка — перлина народної культури, візитівка українців та справжній культурний код, що зберігає в собі традиції наших предків. Чудові орнаменти, старовинні та сучасні крої сорочок, гармонійне поєднання кольорів… Вишиванки — це окраса українського традиційного одягу.

Браун Д. Джерело : роман / Ден Браун. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 528 с.

У п'ятій книзі із серії пригод професора Роберта Ленгдона автор «Джерела», Ден Браун знову переносить читача у світ інтелектуального екшена. На цей раз у творі змішано все: і детектив, і роздуми над релігією у історії людства, і різноманітні квантові теорії. Критики встигли назвати «Джерело» навіть не просто художнім твором, а науково-популярною працею. Звичайно, що Ден Браун мав намір донести до читача не наукові теорії, а увести його у цікавий світ пригод. Лиш з урахуванням того, що проблеми, які піднімаються у книзі, змушують задумуватися: для чого ми живемо; що керує світом; чи вічна релігія?

Ваврух М. Нариси з історії української культури : архітектура, образотворче мистецтво, музика, театр, кіно / Марія Ваврух, Роксоляна Гавалюк. – Львів : Світ, 2018. – 224 с.

Нариси знайомлять читача із українською архітектурою, живописом, скульптурою, малярством, музичною та театральною культурою, а також кіномистецтвом. Характеристика основних культурних періодів та стилів супроводжується аналізом найвідоміших мистецьких пам’яток, музичних і театральних творів, численними ілюстраціями. Велика увага приділена видатним особистостям, які творили багату та різноманітну українську художню культуру. Для поціновувачів української культури, усіх не байдужих до багатої мистецької, музичної, театральної спадщини.

Великий атлас світу : понад 15000 географічних назв. Карти материків і країн. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 192 с.

Сучасне ілюстроване картографічне видання, яке дозволить вам розширити уявлення про планету земля. Детальні фізичні та політичні карти, найсучасніші дані, цікава довідкова інформація — атлас стане незамінним помічником мандрівникам та всім, кого цікавить географія. Алфавітний покажчик полегшить пошук необхідного географічного об’єкта. Атлас містить найповніші дані про материки: площа, середня висота над рівнем моря, річки, озера, гори та вулкани. Політична карта України оновлена — містить нові адміністративні назви.

Вербер Б. Мурахи : роман / Бернар Вербер. – Львів : Terra Incognita, 2018. – 272 с.

Люди звикли вважати себе господарями планети. Однак поруч живуть істоти, здатні кинути їм виклик. Їх мільярди, але вони діють як один організм. Дві потужні цивілізації, два світи - і один біолог-мізантроп, захоплений неймовірною ідеєю. Життя його родини перетворюється на квест. Але, долаючи кілометри катакомб під Парижем, герої не знають, що справжні таємниці - на поверхні. Розгадка цих таємниць назавжди змінить обидва світи і забере чимало життів. Про це розповідає перша книга з трилогії Бернара Вербера "Мурахи" - і це лише початок. "От побачите, це геть не те, чого ви чекали", - застерігає сам автор.

Війна двох правд. Поляки та українці у кривавому ХХ столітті / уклад. Й передм. В. Кіпіані. – Харків : Віват, 2018. – 304 с. – (Історія і політика).

Тема історичної пам’яті актуальна повсякчас, хай би про які націю, етнос чи державу йшлося. Нерозв’язані гострі питання спільного минулого України та Польщі сьогодні заважають обом країнам без спотикань здійснювати поступ на шляху примирення. Під обкладинкою цієї книжки ви знайдете факти, результати дослі­джень та міркувань провідних спеціалістів із проблем українсько-поль­ських відносин. Автори статей, зібраних завдяки науково-популярному виданню «Історична правда», спробували висвітлити правду про супе­речливі події XX століття в історії двох народів.

Винничук Ю. Легенди Львова / Юрій Винничук. – Харків : Фоліо, 2018. – 412 с.

Письменник, перекладач, краєзнавець Юрій Винничук зібрав під однією обкладинкою все, що вдалося розшукати про унікальне місто у фольклорних записах минулого. Фантастичний світ Львова, населений духами, чортами, відьмами, тісно переплітається в легендах зі світом реальним, в якому живуть історичні особи - королі, бургомістри, чорнокнижники і батяри. Старовинний Львів постає перед нами як унікальне явище світової культури, джерело багатющого міського фольклору та життєрадісного гумору.

Вікінг М. Маленка книга Хюґе. Як жити добре по-данськи / Мік Вікінг. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 288 с.

Вважається, що в Данії живуть найщасливіші люди у світі. Один із секретів їх щастя криється в тому, що данці називають «hygge». Прочитати це слово куди простіше, ніж дослівно перекласти, адже його значення означає атмосферу та душевний спокій, які дарує особливе оточення. Воно стало справжнім культурним феноменом, а його вивчення набуло популярності в останні роки.

Вітер М. Літопис революції Гідності / Михайло Вітер. – Львів : Піраміда, 2017. – 280 с.

Ця книга не претендує на професійний історичний чи політологічний аналіз Революції Гідності. Я не берусь оцінювати внесок опозиційних партій у перемогу. Їх роль була дуже велика як в матеріальному, так і у фінансовому та організаційному забезпеченні Євромайдану, починаючи з перших днів протестів. Ця тема потребує окремого дослідження. Основна увага в книзі приділяється правдивому опису подій, людей, того духу взаємопідтримки і самопожертви, що панував на Майдані.

Гессе Г. Сіддхартха : роман / Герман Гессе. –Харків : Фоліо, 2017. – 159 с.

Дія розгортається в стародавній Індії в ті часи, коли Будда Гаутама ще тільки починав проповідувати своє вчення. Головний герой роману, син брахмана Сіддхартха, полишає свого батька, щоб стати бродячим аскетом, потім він йде від бродячих аскетів, щоб почути вчення Будди, але і Будду він залишає, щоб спокуса слідувати його вченню не стала перешкодою на його власному шляху до просвітління... Надбане Сіддхартхою багато років по тому просвітлення полягало в тому, що він знайшов здатність бачити, приймати і любити світ таким, який він є. Головне — Сіддхартха зрозумів, що часу не існує, і кожна річ, яка в результаті довгого ланцюга перероджень може стати Богом або Буддою, насправді вже зараз є і Богом, і Буддою...

Гідель А. Коко Шанель / Анрі Гідель ; пер. з франц. О. Колесникова. – Харків : Ранок ; Фабула, 2018. – 320 с. – (Біографія століття).

Один із найбільш відомих арт-критиків Франції — про жінку, яка створила не тільки нечувані моделі одягу, драпіровок, парфумів, прикрас, але й унікальний стиль, що вплинув на кращих дизайнерів XX і XXI століть. Книга Анрі Гіделя спирається на солідний фактичний матеріал: інтерв’ю із сучасниками, документи, публікації, втім, це не документальна оповідь, а добротний роман про Габрієль Шанель, ту саму «Коко», чий вік практично нікому не відомий…

Гокінґ С. Великий замисел / Стівен Гокінґ, Леонард Млодінов. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 208 с.

Книжка написана живою мовою й розрахована на широке коло читачів без академічних знань з фізики. Це історія Всесвіту, в контексті якої автори спростовують традиційну теорію його появи, по-новому осмислюють теорію Великого вибуху та заперечують думку про те, що Земля — єдина планета, на якій є життя. Що, як окрім нашої галактики та всесвіту існує безліч інших унікальних космічних об’єктів?

Гоффман Д. Шпигун на мільярд доларів. Справжня історія про шпіонаж, холодну війну та зраду / Девід Гоффман ; пер. з франц. І Плясов. – Харків : Ранок ; Фабула, 2018. – 352 с. – (Біографія століття).

Книга лауреата Пулітцерівської премії Девіда Гоффмана — про епоху холодної війни, яка, судячи з усього, далеко не закінчена. В її основі — кейс розсекречених документів ЦРУ, що мають безпосереднє відношення до долі Альфреда Толкачова, радянського фахівця у галузі радіоелектроніки, одного з найуспішніших шпигунів XX століття.

Ґальфар К. Всесвіт на долоні. Подорож крізь простір, час та за їхні межі / Кристор Ґальфар. – Київ : Yakaboo Publishing, 2018. – 312 с.

Один з описів цієї книжки – «так ніби "Путівник Галактикою для космотуристів" справді був путівником». Кристоф Ґальфар – фізик, учень Стівена Гокінга, співавтор книжки «Джордж і таємний ключ до Всесвіту» Гокінга та його доньки Люсі, – пояснює найновіші досягнення науки про Всесвіт у дуже доступній і дотепній манері, цього разу радше для дорослих, ніж для дітей. Складне у максимально простому викладі.

Ґенцмер Г. Таємниці цивілізації. Непоясненні дива і загадкові явища / Герберт Ґенцмер, Ульріх Гелленбранд. – Харків : Віват, 2017. – 320 с.

Історія людства сповнена загадок і таємниць, розгадати які намагається вже не одне покоління дослідників. Ніхто не може пояснити, як і коли були споруджені піраміди Гізи чи Стоунхендж, досі не знайдені таємничі континенти Лемурія та Му, а також легендарна Атлантида. Усе ще не можуть збагнути, як на тілі виникають стигмати і завдяки чому відбуваються чудесні зцілення. А що вже казати про паранауки та медичні феномени на кшталт рентгенівського зору й кришталевих сліз! Хто стоїть за тими неймовірними речами? Небесні сили, інопланетяни? Чи то, може, з-поміж нас є носії надлюдських знань?

Ґомперц В. Думай як митець і живи на повну / Вілл Ґомперц. – Київ : ArtHuss, 2018. – 176 с. – (UkrainianArtBook).

«Ми всі — митці», — заявляє Вілл Ґомперц. Кожен із нас має дар творити — і безліч перешкод на шляху до свого шедевра. Спираючись на професійний досвід спілкування з сучасними митцями і блискуче знання історії мистецтва, Ґомперц виводить правила креативного мислення, що працюють за будь-яких обставин, допомагаючи долати перешкоди в творчості. Це книжка про сміливість і допитливість, здоровий скептицизм і зухвалість, пристрасть і...

Даниленко В. Свято гарбузової княгині : любовні історії і не тільки / Володимир Даниленко, Олександр Жовна, Василь Ґабор. – Львів : Піраміда, 2017. – 244 с.

"Свято гарбузової княгині" - антологія любовної прози трьох естетично і філософськи близьких сучасних українських письменників, у творчості яких любов нагадує живу істоту, що переживає своє народження, розвиток, кризу і смерть. Це почуття показано у всій його багатогранності, коли свобода і щастя переплітаються з болем, стражданням і випробуваннями, які щохвилини можуть знищити глибокі почуття між чоловіком і жінкою.

Дашвар Л. Ініціація : роман / Володимир Лис. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 416 с.

Стара Костомарова не пам'ятає, як опинилася на тому забутому богом хуторі. «Чорні ріелтери» відібрали її квартиру, а жінку спровадили подалі від Києва. Селянин Перегуда дав їй притулок, він навіть вийшов на нотаріуса Германа, який обдурив стару. А коли повернувся на хутір, то вже ні хати, ні Костомарової не було…

Деревінський В. В’ячеслав Чорновіл : дух, що тіло рве до бою / Василь Деревінський. – Харків : Віват, 2017. – 496. – (Гордість нації).

Перед вами перше дослідження життя й діяльності в'язня радянських концтаборів, дисидента, вічного революціонера й засновника Народного Руху України В’ячеслава Чорновола. На сторінках цього видання вмістилося все його життя: від заслання до парламентської діяльності.

10 успішних компаній. Нова якість підприємства в Україні. – Брустурів : Дискурсус, 2018. – 160 с.

Де одні шукають зраду, інші знаходять можливості. Історії героїв книжки «10 успішних компаній. Нова якість підприємництва в Україні» чудово ілюструють, як можна побудувати якісний та прибутковий бізнес в наших реаліях, попри війну, спадок «совка» та інші проблеми. Ми зібрали історії 10 компаній, розпитали керівників та працівників про побудову їхнього бізнесу — від появи ідеї до створення якісного українського продукту.

Діккенс Ч. Різдвяна пісня в прозі : свят вечірнє оповідання з привидами / Чарлз Діккенс ; пер. з англ. М. Філоненко. – Київ : Форс Україна, 2018. – 144 с.

“Різдвяна пісня в прозі”, “Новорічні дзвони” і “Цвіркун домашнього вогнища” Чарльза Діккенса (1812—1870), який ще за життя став класиком англійської літератури, належать до відомого циклу “різдвяних повістей”. З головними героями відбуваються неймовірні події, які матимуть несподівану і зворушливу розв’язку. Ці твори вирізняються особливою теплотою та сердечністю, вчать вірити в непереможну силу добра та цінувати звичайні людські радощі та домашній затишок. Барвистий і поетичний стиль оповіді, гумор, дотепність та світло, яке випромінює кожен твір, приваблюють вже не одне покоління читачів.

Дойл А. К. Небезпечна робота : щоденник арктичних пригод / Артур Конан Дойл. - Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 416 с.

Ви готові поринути у грандіозну мандрівку Арктикою? Коли молодому студенту-медику Артуру Конан Дойлу випала нагода вирушити до далекої незвіданої Арктики, він зрозумів, що це буде одна з його надзвичайних пригод. Згодом митець згадував цей період як найкращий у своєму житті. Досвід та враження, отримані в цій небезпечній мандрівці на китобої «Надія» письменник детально описав у своєму щоденнику. Тільки у ХХІ столітті рукопис з авторським нотатками та малюнками було знайдено. Щоденник сповнений описів фантастичної природи Арктики, китобійного ремесла та полювання, суворого моряцького побуту, шалених, авантюрних та ризикованих пригод, дотепних історій, роздумів про творче становлення. У книжці представлено два ранні та маловідомі оповідання автора «Капітан «Полярної зірки» та «Справа Чорного Пітера», а також статті про мореплавство, написані ним спеціально для британських та американських журналів.

Дочинець М. Бранець Чорного лісу : версія роману «Вічник» для юнацтва / Мирослав Дочинець. – Львів : Література та мистецтво, 2018. – 292 с.

Ця книжка розповідає незбагненну історію дивовижної людини, закинутої волею долі в безлюдну пущу Карпат. Про те, як упродовж років виживання в дикій природі юнак із мандрівника, натураліста, мисливця і вояка стає Воїном духу. Українського духу. Він і нам допомагає відповісти на вічні запитання: хто ми, звідки ми, для чого живемо й куди йдемо?

Епплбом Е. Червоний голод : війна Сталіна проти України / Енн Епплбом. – Лиїв : HREC PRESS, 2018. – 440 с.

У книзі «Червоний голод. Війна Сталіна проти України» (Премія Фундації Омеля- на й Тетяни Антоновичів, 2017, Премія Лайонела Гелбера, Премія Даффа Купера, 2018) Енн Епплбом висвітлює історію Голоду 1932-1933 років та події, що цьому передували. На основі архівних документів, щоденників, усних свідчень, мемуарів, досліджень українських та зарубіжних науковців авторка доводить, що штучний голод в радянській Україні та репресії проти української інтелігенції на початку 1930-х стали складовими єдиного наміру Сталіна та його поплічників. Більшовицькі лідери добре пам'ятали, як майже втратили Україну в 1917 1920 роках. Коли з масовими виступами українських селян проти колективізації ця загроза виникла знову, комуністична влада вдалася до політики творення голоду, яка забрала життя майже чотирьох мільйонів людей.

Етвуд М. Сліпий убивця : роман / Марґарет Етвуд. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 512 с.

Лора завжди була дивачкою, Айріс — стриманою, не схожою на сестру. Та попри всі розбіжності вони мали спільну долю, спільну історію, прикрості, розділені на двох… Вони були одна в одної всупереч світові. А потім у їхньому житті з’явився ексцентричний письменник Алекс, а з ним прийшло й дещо інше… Те фатальне, що змінило життя сестер і стало причиною зникнення Лори. Єдине, що лишила по собі молодша сестра, — скандальна й загадкова книжка про стосунки жінки й чоловіка, який розповідав своїй коханці фантастичні історії про світ, де мешкають сліпі вбивці. Однак Лорин роман — це схованка. Айріс знає, що в ньому — все їхнє життя з болючими подробицями та секретами, від яких перехоплює подих… Як же все було насправді? Де межа між життям і книжкою?

Жадан С. Антена : поезії / Сергій Жадан. – Чернівці : Меридіан Черновіц, 2018. – 304 с.

За словами Сергія Жадана, «Антена» – це поетичний звіт за останні два роки. Фактично складається так, що цими роками вірші пишуться як своєрідний поетичний щоденник. І «Антена» в такому контексті є органічною складовою трилогії, двома попередніми частинами якої є «Життя Марії» та «Тамплієри». Ці книги краще й читати, на мою думку, в такій послідовності – вони одна одну доповнюють та розвивають».

Життя і діяльність Степана Бандери : документи й матеріали / редактор і упорядник Микола Посівнич. – Тернопіль : Астон, 2018. – 642 с.

Пропоноване видання присвячене життю та діяльності Провідника українського визвольного руху Степана Бандери в 1920-х — 1950-х роках.

Забужко О. Після третього дзвінка вхід до зали забороняється : оповідання та повісті / Оксана Забужко. – Київ : Комора, 2017. – 416 с.

Зібрання найяскравіших зразків малої прози за три десятиліття — від найуспішнішої української авторки. Читач знайде тут як визнані шедеври, перекладені багатьма мовами та поставлені на численних європейських сценах («Інопланетянка», «Дівчатка», «Казка про калинову сопілку»), так і маловідомі юнацькі спроби письменниці в різних прозових жанрах. Завершує книжку нова, щойно дописана повість, у якій драма непорозуміння між матір’ю й дочкою стає своєрідним підсумком історії цілого покоління — «покоління відкладеної війни».

Згадай мене, брате! Тарас Шевченко в контексті свого часу. – Київ : Парламентське видавництво, 2018. – 432 с.

Тарас Григорович Шевченко — визначний український поет, художник, попри тяжку долю, адже з 47 років життя він лише тринадцять був вільним, вирізнявся чуйною і доброзичливою вдачею. Він приятелював, дружив і спілкувався з багатьма сучасниками з різних верств тогочасного суспільства. Багатьом з них він присвятив свої твори, що складають перший розділ цієї книги. Також представлено епістолярну спадщину Т. Шевченка, уривок з автобіографічної повісті «Художник», листи, спогади друзів і знайомих про Кобзаря, в яких він постає як людина виняткової сердечності, толерантності, яка над усе любила свій знедолений народ і високо цінувала щирість і доброзичливість у взаєминах межи людьми. Нариси про сучасників, яким Шевченко присвятив свої твори, ілюстративний матеріал — малярські та графічні твори Шевченка та багатьох інших тогочасних митців, рідкісні фото та архівні матеріали допоможуть глибше сприйняти час, у який він жив і творив.

Зубков М. Норми й культура української мови фахової спрямованості / Микола Зубков. – Київ : Арій, 2018. – 608 с.

Посібник осягає основи культури спілкування, види й жанри публічних виступів. У ньому подано головні правописні норми та правила, морфеміку й морфологію. Закцентовано увагу на особ­ливостях уживання іменних і службових частин мови в офіційно-діло­вому стилі, а також на складних випадках перекладу науково-техніч­ної, економічної та іншої термінології.

Кафка Ф. оповідання / Франц Кафка ; пер. з нім. Н. Сняданко, П. Таращук. – Харків : Фоліо, 2017. – 123 с. – (Істини).

Оповідання відомого австрійського письменника Франца Кафки (1883—1924), що зібрані в цьому виданні, як і його інші твори, просякнуті абсурдом і страхом перед зовнішнім світом та вищим авторитетом і здатні пробуджувати в читачеві почуття тривоги. Герої «Вироку», «Перетворення», «Голодомайстра» та інших оповідань — це люди, яких благополучне і байдуже суспільство відторгає, бо вони — інакші, а значить «хворі», тому їм немає місця серед звичайних людей. Вони повинні піти… На жаль, саме це в реальному житті відчував і сам Кафка.

Кідрук М. Не озирайся і мовчи : роман / Макс Кідрук. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 512 с.

Уявіть, що на Землі існує місце, яке ніби застигло в часі. Місце, здатне сховати будь-кого, хто прагне втекти від реальності. Уявіть, що для того, аби туди потрапити, достатньо не озиратися й мовчати. Є лише одна проблема: в такому місці часом з’являються речі, страшніші за те, від чого ховаєшся.

Кіз Д. Війни Міллігана : роман / Деніел Кіз ; пер. з англ. Т. Івченко. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 384 с.

Коли здавалося, що всі неприємності вже позаду, життя кидає Біллі нове випробування. На нього чекає курс лікування у психіатричній клініці для злочинців у Лімі. Це місце вважалося справдешнім пеклом на землі. Те, що коїли з пацієнтами у цих стінах, мало залишатися моторошною таємницею. І побиття та щоденні знущання було далеко не найжахливішим з того, що чекало тут на Біллі. Але він не такий, як інші хворі. Він має 24 особистості та безмежну волю до життя. У голові Біллі точаться запеклі війни, і його намагатимуться знищити, не розуміючи, що мають справу не з ним одним… Яка боротьба буде простішою — із системою чи із самим собою?

Кінг С. Зелена миля : роман / Стівен Кінг. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 432 с.

Пол Еджкомб — колишній наглядач федеральної в’язниці штату Луїзіана «Холодна гора», а нині — мешканець будинку для літніх людей. Більш ніж півстоліття тому він скоїв те, чого досі не може собі вибачити. І тягар минулого знову й знову повертає його до 1932 року. Тоді до блоку Е, в якому утримували засуджених до смертної кари злочинців, прибули «новенькі». Серед тих, на кого чекала сумнозвісна Зелена миля — останній шлях, що проходить засуджений до місця страти, — був Джон Коффі. Його визнали винним у зґвалтуванні та вбивстві двох сестер-близнючок Кори й Кеті Деттерик. Поволі Пол усвідомлює, що цей незграбний велетень, який скидався на сумирну дитину, не може бути монстром-убивцею. Але як врятувати того, хто вже ступив на Зелену милю?

Кінг С. Керрі : роман / Стівен Кінг. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 224 с.

Вона була з тих, кого називають аутсайдерами, «непопулярними» підлітками. Кпини однокласників, глузування та знущання стали частиною її життя. Коли інші тінейджери зустрічалися, ходили на вечірки та поступово дорослішали, вона жила в справжньому пеклі, яке створила схиблена на релігії мати-фанатичка. Здавалося, світ ненавидів розгублену дівчину й не хотів помічати її страждань. Покинута всіма, вона несвідомо виплекала в собі силу, здатну знищити кривдників. Силу, яка одного дня змусить всіх назавжди запам’ятати її ім’я. «Керрі» — останнє, що вони встигнуть сказати перед смертю…

Кінг С. Про письменство : мемуари про ремесло / Стівен Кінг. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 272 с.

Ви хочете писати так, як Стівен Кінг? Тоді ця книжка — ваш підручник! Ця книжка — не просто відверта іронічна оповідь Кінга про його перші літературні потуги та відмови; успіх і славу; згубні звички та їх подолання; страшну аварію 1999 року, яка змусила письменника переосмислити життя; і нарешті, про кохання до Жінки, яка розділяє з ним найбільші радості й підтримує у найгіркіші миті.

Кінг С. Серця в Атлантиді : роман / Стівен Кінг. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 624 с.

Книга неперевершеного короля жахів Стівена Кінга, в яку увійшли п’ять його повістей, написаних у період з 1960 по 1999 роки. Усі частини поєднані сюжетно та зображують життя героїв, на яких сильно вплинула В’єтнамська війна.

Кінг С. Чорний дім : роман / Стівен Кінг. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 848 с.

Містечко у Вісконсині нажахане викраденнями дітей, чиї знайдені тіла змушують згадати вбивцю-канібала на прізвисько Рибак. Колишній детектив Джек Сойєр одразу зрозумів: не людина доклала до них руки. Діти знаходили свою смерть у Чорному домі — місці, де зникають тіні, де лише страх та відчай. Але останній із викрадених — Тайлер Маршал — ще живий. І це погана новина. Це означає, що мисливці Багряного короля нарешті знайшли того, кого шукали, — особливу дитину. Щоб врятувати хлопця від долі, що страшніша за смерть, Джек Сойєр мусить пригадати своє призначення. Але ні Джек, ні той, хто випустив Рибака на полювання, навіть не здогадуються, наскільки він особливий — цей десятирічний син ув’язненої у божевільні Джуді Маршал…

Кіяновська М. Бабин Яр. Голосами / Маріанна Кіяновська. – Київ : Дух і Літера, 2017. – 112 с.

У книзі використані ескізи Ади Рибачук та Володимира Мельниченка для проекту пам’ятника жертвам Бабиного Яру, роботу художника Зіновія Толкачова «Талескотен», серії «Майданек», 1944 р., а також фотографія Дмитра Пейсахова з циклу «Бабин Яр».

Коельйо П. Відьма з Портобелло : роман / Пауло Коельйо ; пер. з порт. В. Шовкуна. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 304 с.

Шерін — донька циганки Ліліани з Румунії. Коли дівчинка була зовсім малою, її вдочерила аристократична родина з Лівана, а потім вони разом переїхали до Лондона. Коли Шерін подорослішала, її назвали Афіною: здавалося, ніби вона випромінює якесь неземне світло. І тоді вона зрозуміла, що не така, як усі, бо має містичний дар і є обраною. Дівчина прийшла в цей світ із особливим призначенням — змінити його. На неї чекає довгий шлях духовного самопізнання, пошуків відповідей на вічні питання, кохання й самопожертва в його ім’я. Шлях, який напророкувала їй Велика Матір — Богиня Творіння…

Кокотюха А. Білі ніч / Андрій Кокотюха. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 288 с.

Весна, 1945 рік. На Західній Україні — тотальний наступ загонів НКВД на повстанську лісову армію. Максим Коломієць на прізвисько Східняк очолив летючий відділ, який здійснює диверсійні військові операції. Про нього ходять легенди: безстрашний відділ Східняка може діяти одночасно у кількох місцях, а сам Коломієць — невловимий. Майору НКВД Полиніну доручають надскладне завдання: він має знищити Східняка. Агент потрапляє до летючого відділу і втирається в довіру до командира: НКВД хоче зруйнувати повстанський рух зсередини. Операція «Біла ніч» зазнає успіху. Але заманити Східняка в пастку — не так просто…

Кокотюха А. Темні таємниці : роман / Андрій Кокотюха. – Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 288 с.

Піщане — селище з поганою славою. А все тому, що в його околицях вже давно зникають люди, і найчастіше — молоді. Одного разу поліція знаходить там само тіло 26-річного Євгена. Це шокує Ольгу, адже Євген був хлопцем її доньки Яни, з ним вона втекла з дому. Ольга відчуває, що донька в небезпеці, та поліція не квапиться шукати дівчину. Тому Ольга звертається до колишнього правоохоронця Вадима Чотара. Його вже давно цікавлять дивні події, що відбуваються поблизу Піщаного, особливо в зачиненому старому пансіонаті…

Корній Д. Сузір’я Дів : роман / Дара Корній. – Харків : Віват, 2018. – 288 с. – (Художня література).

Є таке сузір’я, в якому кожна жінка від народження має свою зорю. Є така й у Василини — представниці давнього шляхетного роду Коморовських. Мабуть, ця зоря й оберігає дівчину в складні моменти. А може, її захист — то старовинний оберіг, подарований бабусею Терезою? Чи то сама бабуся, яка душею-зіркою-птахою прилинула до онучки, щоб уберегти її від чогось лихого? «Сузір’я Дів» — то плетиво жіночих доль, пов’язаних давнім амулетом, фатальним прокляттям і родинною історією, яка рясно скроплена моторошними таємницями, лукавими інтригами, безневинною кров’ю, підступними зрадами, безоглядною самопожертвою, справжнім коханням, що густим шлейфом тягнеться за Василиною від XVІІІ століття і до наших днів.

Крісті А. Вбивство у «Східному експресі» : роман / Агата Крісті. - Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 288 с.

Знаменитий бельгійський детектив Еркюль Пуаро мусить терміново виїхати до Британії, але вільних місць у «Східному експресі» вже немає. Його виручає давній друг мсьє Бук, власник залізничної компанії. Зранку за сніданком детектив відзначає, що пасажири поїзда — люди різних національностей. Американець Ретчетт, що видається Пуаро надто підозрілим, просить детектива стати його охоронцем. Але той відмовляється. Уночі Пуаро весь час будитимуть різні звуки, а потім настане тиша — через снігові замети поїзд зупинився десь у Югославії, пасажири нервуються, а дивний містер Ретчетт лежить мертвим у своєму купе…

Крісті А. І не лишилось жодного : роман / Агата Крісті. - Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейн. Дозвілля», 2018. – 288 с.

Десятеро незнайомців опинилися на далекому Солдатському острові: усі отримали дивне запрошення приїхати сюди, до розкішного будинку. Однак поки вони не розуміють, хто і для чого їх викликав… Згодом починається жахіття: хтось жорстоко й вигадливо вбиває гостей, а зі столу, на якому стояло рівно десять порцелянових статуеток, перед кожним убивством зникає одна… Як ця моторошна історія пов’язана із дитячою лічилкою? І, головне, хто наступний?

 

Категорія: Нові надходження | Переглядів: 453 | Додав: ЦБС