Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Пошук
Форма входу
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Березень » 12 » НОВІ НАДХОДЖЕННЯ 2019 РОКУ
15:30
НОВІ НАДХОДЖЕННЯ 2019 РОКУ

Андрухович Ю. Коханці Юстиції / Юрій Андрухович. – Чернівці : Меридіан Черновіц, 2018. – 304 с.

«Коханці Юстиції» – паранормальний роман, у якому окремі життєписи з притаманною автору композиційно-стилістичною майстерністю об’єднуються в художню цілість і аж волають про восьми-з-половиною-серійну кінематографічну реалізацію. Родинно-побутові і політичні вбивства, зґвалтування і грабунки, розбещення малолітніх і загадкове відокремлення голови, ідейні зради і зради заради ідеї, закладені різним дияволам душі й не завжди справедливі, але часто жахливі покарання.

  Беґбедер Ф. Французький роман / Фредерик Беґбедер ; пер. з фр. Леоніда Кононовича. – Київ : КM-БУКС, 2017. – 256 с.

Після арешту за вживання кокаїну Беґбедер потрапляє в поліційну дільницю, де першої ж ночі, щоб побороти напад клаустрофобії, обіцяє собі написати книжку. Він починає пригадувати походження своєї родини, знайомство своїх батьків і їхнє швидке розлучення, своє життя то з матір’ю, то з батьком. Незабаром за рішенням паризького прокурора його переводять до префектури, і другої ночі Беґбедер рятується тим, що пригадує власне розлучення, свої стосунки з донькою Хлоєю, переосмислює своє життя й виходить з в’язниці іншою людиною. 

Бойн Дж. Хлопчик у смугастій піжамі / Джон Бойн ; пер. з англ. Віктор Шовкун. Львів : Видавництво Старого Лева, 2018. – 192 с.

Дев’ятирічний Бруно разом із сім'єю переїжджає зі свого комфортабельного будинку в Берліні до нового дому у загадковому місці Геть-Звідси, де його батька призначають комендантом концтабору. Випадково він знайомиться з єврейським хлопчиком Шмулем, маленьким в’язнем. Між ними зароджується справжня дружба, яку, однак, розділяє колючий дріт. До чого можуть призвести різні погляди на світ, дивна логіка дорослих, а також сила долі й божевілля випадку? Про це і навіть більше розповідає дивовижна книжка «Хлопчик у смугастій піжамі».

Брехуненко В. Війна за свідомість. Російські міфи про Україну та її минуле / Віктор Брехуненко. – Київ : ПП Брехуненко Н. Ю., 2017. – 280 с.

У книзі за допомогою наукових аргументів спростовуються ключові російські міфи про Україну та українську історію. Проаналізовано ідеологічну спрямованість кожного міфу, історичне підґрунтя російських спекуляцій, обґрунтовано підстави заперечення спотворених образів нашого минулого, цілеспрямовано нав’язуваних Москвою ось уже протягом кількох століть. У тих випадках, коли сучасний міф має довгу історію, простежено еволюцію його змісту.

Буковскі Ч. Жінки / Чарльз Буковскі ; пер. з англ. Бориса Превіра. – Київ : КМ-БУКС, 2018. – 384 с.

Невиправний пияк Генрі Чинаскі народився не для життя, а для виживання. Десятки років змарнувавши на безперспективній і низькооплачуваній роботі, всі заробітки з якої він спускав на випивку й жінок, п’ятдесятирічний Чинаскі нарешті відчуває, що прийшов його зоряний час. Його життя зненацька перетворюється на життя справжньої рок-зірки — похмілля через день, а жінок стільки, що й Казанова не впорався б. З традиційними для Чарльза Буковскі чорним гумором і відвертістю роман «Жінки» змальовує життя на межі, стаючи своєрідним продовженням «Поштамту».

Вулф В. До маяка / Вірджинія Вулф ; пер. з англ. Юлії Герус. – Київ : Знання, 2017. – 239 с.

“До маяка” — один із найвідоміших романів британської письменниці, яскравої представниці модерністської прози Вірджинії Вулф (1882—1941). Цей твір певною мірою автобіографічний. Головних героїв — містера та місіс Ремзі — авторка писала зі своїх батьків. Саме вони представляють у романі два протилежних світи: чоловічий — холодний, логічний, нетерплячий — та жіночий — світ тепла, розуміння, затишку, співчуття.

Грегер М. Як не померти передчасно. Їжа, яка відвертає та лікує хвороби / Майкл Грегер, Джин Стоун. – Київ : КМ-БУКС, 2018. – 512 с.

Автор книги — всесвітньовідомий популяризатор здорового харчування, доктор медицини Майкл Грегер докладно розповідає, як можна не лише запобігти більшості поширених недуг, а й побороти їх, якщо людина вже захворіла. Спираючись на велику кількість експериментальних і статистичних даних, він описує особливості протікання тієї чи іншої хвороби, розповідає, чим вона найчастіше зумовлена і чим загрожує, радить, яким харчам слід надати перевагу, а від чого краще відмовитись.

Гримич М. Падре Балтазар на прізвисько Тойво : роман / Марина Гримич. – Київ : Нора-Друк, 2017. – 256 с. – (Читацький клуб).

Бразилія. Кінець ХІХ ст. До української колонії «Нова Австрія» випадково потрапляє авантюрист Никитка, який, назвавшись Балтазаром, видає себе за святого отця. Разом із загадковим засновником колонії Габріелем він створює в південнобразильських лісах майже ідеальне суспільство. Захопливий, подеколи іронічний, подеколи зворушливий, а іноді й жорстокий світ створила у своєму романі Марина Гримич, відштовхуючись від народної легенди про те, що улюбленець простого люду кронпринц Рудольф, єдиний син імператора Франца Йозефа І, насправді не покінчив життя самогубством, а заснував світле царство «Нова Австрія», в якому нема ні панів, ні лихварів, а є безмежні простори родючої землі.

Гуцало Є. Лось : вибрані твори / Євгеній Гуцало. – Київ : Знання, 2018. – 271 с. – (Скарби).

До цієї книжки увійшли твори відомого українського письменника, лауреата Шевченківської премії Євгена Гуцала (1937—1995), тонкого лірика, визнаного майстра психологічної прози. Герої його оповідань — діти, котрі відкривають для себе красу навколишнього світу, пізнають дивовижне багатство рідної природи й водночас вчаться захищати її. Адже саме в дитинстві формується сві­тогляд людини, уміння приймати самостійні рішення та обстоювати власні переконання.

Ґейман Н. Зоряний пил : роман / Ніл Ґейман ; пер. з англ. Д. Кушніра. – Київ : КМ-БУКС, 2018. – 240 с.

Трістан Торн на все готовий заради Вікторії, навіть пообіцяти дістати зірку. Саме за нею він вирушив одного разу та опинився по іншу Стіни навіть не здогадуючись, що ступив на територію чарівної країни. Але на пошуку зірки подорож Трістана не закінчилася, а тільки почалася. Адже попереду його чекають небезпечні злі відьми, небесні пірати, чарівні ярмарки, незвичайні друзі та боротьба принців Штормхолда за трон, у яку він волею долі був втягнутий. Чи вдасться юнакові доставити зірку коханій та повернутися додому живим?..

Ґейштор А. Слов’янська міфологія / Александр Ґейштор ; пер. з пол. Сергія Гіріка. – Київ : Кліо, 2018. – 416 с.

У праці видатного польського історика Александра Ґейштора (1916-1999) представлено майже всеохопну картину розвитку вірувань слов'янських племен у дохристиянський період. В основі видання - перероблюваний і доповнюваний автором до останніх днів життя текст науково-популярної книжки, що вперше вийшла на початку 1980-х років і відтоді була тричі перевидана. Вміщено також ряд виступів Александра Ґейштора на радіо і телебаченні для широкої аудиторії. Для науковців та студентів-істориків, етнологів, релігієзнавців, фольклористів, а також усіх, хто цікавиться слов'янською міфологією.

Далай-лама. Серце медитації. У пошуку глибинної усвідомленості / Далай-лама ; пер. та ред. Дж. Гопкінс ; пер. з англ. Г. Ровенських. – Київ : КМ-БУКС, 2018. – 144 с.

У серці медитації — тобто у самій її сутності — перебуває співчуття, але не звичайне, а таке, що розвивається і розширюється паралельно з мудрістю, неодмінно проявляється під час медитативних практик. Без цього важливого фундаменту всі інші практики виявляються беззмістовними. На щастя, розум можна навчити співчувати, і тоді він, уже підготовлений, перетвориться на благодатне підґрунтя для практики Великої Досконалості (Дзоґчен), яку багато хто вважає верхівкою всіх духовних практик у тибетському буддизмі.

Доббс М. Картковий будинок : роман / Майкл Доббс ; пер. з англ. Бориса Превіра. – Київ : КМ-БУКС, 2018. – 384 с.

За сюжетом книги амбітний політик керує однією з британських партій. Але посада партійного організатора його не влаштовує, і він робить все, щоб просунутися по кар'єрних сходинках. У голові Френсиса назріває чіткий план, за яким він збирається знищити прем'єр-міністра і зайняти його посаду. Але не все так просто, як може здатися на перший погляд. У гру вступає молода журналістка, яка намагається вивести змовників на чисту воду. Починаються інтриги і брудні наклепи в ЗМІ. Сам автор неодноразово заявляв про те, що книга не про політичну систему, а про людей, які живуть у незвичайному світі політики. Мета книги - дослідити людський характер, тому роман про британську дійсності читається як відображення українського сьогодення.

Довгань М. Шпитальні нотатки. Лютий 2015 р. – березень 2018 р. / Маргарита Довгань. – Київ : Кліо, 2018. – 288 с.

Видання вміщує героїчні історії учасників АТО. Їх записала журналіст-шістдесятник і культурний діяч Маргарита Довгань, упродовж лютого 2015 р. – березня 2018 р. відвідуючи воїнів у Київському військовому шпиталі. Книжка знайомить з нашими захисниками і є документом української історії. Це крик-протест проти безуму війни, свідчення дивовижної витримки українського народу, яка дає можливість щоразу відроджуватися, знов і знов укріплюватися духом і плоттю в ім’я життя.

Енциклопедія сучасної України : том 19 : Малиш – Медицина. – Київ : САМ, 2017. – 688 с.

Енциклопедія сучасної України : том 20 : Малиш – Медицина. – Київ : САМ, 2017. – 688 с.

Енциклопе́дія суча́сної Украї́ни (ЕСУ) — багатотомне енциклопедичне видання про Україну в усіх вимірах від початку XX століття до сьогодення. Енциклопедія подає цілісний образ новітньої України в подіях, інституціях, установах, родах діяльності, поняттях, персоналіях. Охоплює всі сфери життя в Україні, відображає сучасні погляди на історичні події та постаті. Специфіка ЕСУ полягає в тому, що в ній переважає сучасний матеріал, особлива увага приділяється явищам, процесам, поняттям, що характеризують добу державної незалежності України.

Захарченко О. Третя кабінка – Лос-Анджелес : роман / Олена Захарченко. – Київ : Нора-Друк, 2018. – 240 с.

Почалося все з альбому малюнків. Героїня цієї книжки знала, що альбом, мальований загиблим у тюрмах НКВС бабусиним братом, безслідно зник. Коли він раптом потрапляє їй до рук, за дивних обставин, виникає багато питань. Хто зберігав його досі? Хто ці люди, що намальовані в альбомі? Кожна відповідь ставить нові запитання і відкриває нові таємниці. Розкуркулення 20-х років, розстріли і арешти «ворогів народу» в 1934-39, українсько-польська різанина 1943, прихід «совітів» на Західну Україну, війна, табори військовополонених, втеча слідом за німцями на Захід, переслідування КГБ в 70-х роках, еміграція — це історія членів однієї української родини на тлі історії України ХХ століття.

Капранови Брати. Майдан. Таємні файли / Брати Капранови. – Київ : Нора-Друк, 2017. – 320 с.

Настав час дізнатися правду про Майдан. У Революції брали участь мільйони, але що насправді сталося тоді, й досі залишається таємницею. Що відбувалося за лаштунками Майдану? Хто платив за Революцію? Як ділили владу переможці? Хто і чому здав Крим та Донецьк? Яким дивом встояли Одеса і Харків? Герої цього журналістського розслідування не тільки ті, хто стояв на сцені, але й ті, хто ховався за лаштунками, хто їздив до Януковича і хто сперечався з Європою, захоплював адмінбудівлі, сидів у буцегарнях, а також воював, лікував, працював для того, щоб Революція перемогла.

Капранови Брати. Справа Сивого : роман / Брати Капранови. – Київ : Нора-Друк, 2018. – 288 с.

Любов. Історія. Злочин. Ось три кити, на яких тримається література. І всі ці кити присутні у новому романі Братів Капранових «Справа Сивого».
У Дніпропетровську діє підпільна антиурядова організація. Молодому слідчому доручають зайнятися головним підозрюваним — старим заколотником з великим стажем протизаконної діяльності. Він береться до справи і…

Кокотюха А. Називай мене Мері… : роман / Андрій Кокотюха. – Київ : Нора-Друк, 2018. – 352 с. – (Морок).

Прокинувшись вранці у власній квартирі біля мертвого тіла, колишній поліцейський Олег Кобзар опиняється поза законом. Земля горить під ногами, його оголошено в розшук, ще й полюють убивці, яких направляє невідома і жорстока рука. Тільки здаватися — не в правилах Кобзаря. Врятувати власне життя і знайти справжнього вбивцю йому допомагає слідча Віра Холод — єдина, хто вірить в непричетність Олега і готова навіть порушити правила, аби відновити справедливість.

Корній Л. Історія української музичної культури від давнини до початку ХХ століття / Лідія Корній. – Київ : Музична Україна, 2018. – 364 с.

У монографії історія української музичної культури розглядається як цілісний процес від витоків до початку ХХ століття. Автор використовує комплексний підхід, яким передбачено розкриття розвитку музичної культури в історичному та загальнокультурному контекстах. Пріоритетним у висвітленні цього процесу на різних історичних етапах є музично-стильовий аспект.

Крушельницька Л. Рубали ліс : спогади галичанки / Лариса Крушельницька. – Львів : Астролябія, 2018. – 576 с.

У книзі долею двох родин, Крушельницьких і Левицьких, показано драму і трагедію галицької інтелігенції у ХХ столітті. Поза тим, спогади сповнені оптимізмом і вірою в потенційні можливості людини, в її інтелектуальну силу і моральні засади. Також подано літературні портрети сучасників автора, її есе і нариси, опубліковані в різні часи і в різних виданнях.

Лі Г. Вбити пересмішника / Гарпер Лі ; пер. з англ. Тетяни Некряч. – Київ : КМ-БУКС, 2018. – 384 с.

Роман Гарпер Лі «Вбити пересмішника», опублікований у 1960 році, отримав Пулітцерівську премію. Він мав беззастережний успіх і одразу ж став класикою сучасної американської літератури. Роман базується як на особистих спостереженнях авторки за своєю родиною та сусідами, так і на події, що відбулася у її рідному місті в 1936році, коли їй самій було десять. Роман відзначається душевністю і гумором, хоча й піднімає серйозні питання насильства і расової нерівності.

Любка А. Твій погляд, Чіо-Чіо-Cан : роман / Андрій Любка. – Чернівці : Меридіан Черновіц, 2018. – 336 с.

П’яний суддя на пішохідному переході збиває на смерть молоду жінку і, ясна річ, без особливих зусиль уникає покарання. Але чоловік збитої – не з тих, кого можна купити чи залякати, він краще втратить усе, та відомстить. Психологічний трилер про сучасну Україну, де вартість людського життя вимірюється хабарами, а вбивці стоять у перших рядах на церковних службах. Але до чого тут Пучіні і здатний спопелити душі обох антагоністів погляд мадам Батерфляй? І чи справді поділ на добро і зло є в цьому романі таким однозначним? Відповіді на останнє запитання читач не знайде до самої розв’язки. А можливо, й після неї.

Май К. Віннету І : роман / Карл Май ; пер. з нім. Наталка Сняданко. – Львів : Астролябія, 2017. – 592 с.

«Віннету І» є першим романом з пригодницького циклу відомого німецького письменника Карла Мая (1842-1912) про вождя апачів-мескалеро Віннету. Події циклу розгортаються в другій половині XIX століття в США під час колонізації Дикого Заходу. Шляхетний і відважний Віннету героїчно протистоїть спробам позбавити його народ права на життя на власній землі. І в цій нерівній боротьбі він знаходить собі білого союзника – землеміра Західної залізниці на ймення Вбивча Рука.

Май К. Віннету ІІ : роман / Карл Май ; пер. з нім. Наталка Сняданко. – Львів : Астролябія, 2017. – 576 с.

«Віннету ІІ» є продовженням пригодницького циклу відомого німецького письменника Карла Мая (1842–1912) про вождя апачів-мескалеро Віннету. Події циклу розгортаються в другій половині ХІХ століття в США під час колонізації Дикого Заходу. У цій частині Вбивча Рука, завершивши свою місію, намагається повернутися на батьківщину, однак, чудом врятувавшись під час кораблетрощі, змушений залишитися на Американському континенті. У Нью-Йорку він винаймається у приватну детективну агенцію і вирушає на Південь — на пошуки сина відомого американського банкіра, викраденого шахраєм. У тривалій мандрівці йому доводиться зіткнутися з бандитами, а також куклукскланівцями, вийти переможцем у боротьбі з індіанцями племен команчі та сіу, знайти нових друзів і, очевидно, знову зустрітися зі своїм червоношкірим побратимом Віннету, що розшукує свого ворога і злочинця — Сантера.

Май К. Віннету ІІІ : роман / Карл Май ; пер. з нім. Наталка Сняданко. – Львів : Астролябія, 2017. – 608 с.

«Віннету ІІІ» завершує пригодницький цикл відомого німецького письменника Карла Мая (1842–1912) про вождя апачів-мескалеро Віннету. Події трилогії розгортаються в другій половині ХІХ століття у США під час колонізації Дикого Заходу. У цій частині Вбивча Рука продовжує свою мандрівку західними територіями Північної Америки. Тут він знайомиться з відомими вестменами, стикається з бандою грабіжників, а також з індіанцями племен команчі, оґлала та кайова, йому навіть вдається вирятуватися від, як здавалося, неминучої смерті на стовпі тортур. Але йому також судилося пережити гіркоту втрати близької людини.

  Мак’юен І. Амстердам / Ієн Мак’юен ; пер. з англ. О. Смольницька. – К. : КМ-Букс, 2018. – 224 с.

Лютневого ранку Клайв та Вернон зустрічаються у лондонському крематорії, щоб попрощатися із Моллі Лейн. Результатом цієї зустрічі стане домовлення — якщо один із них втратить контроль над розумом, другий зобов’язується позбавити його життя… 

Мал’юен І. Спокута / Ієн Мак’юен ; пер. з англ. Ольги Смольницької. – Київ 6 КМ-БУКС, 2018. – 416 с.

Спекотного літнього дня 1935 року тринадцятирічна Брайоні Толліс стає свідком мимолітного флірту своєї старшої сестри й одного з її давніх друзів. Не до кінця розуміючи дорослу поведінку, Брайоні, схильна до літературних фантазій, звинувачує хлопця у злочині. Отак несвідомо зламавши одразу три життя, Брайоні шукає шляхів для спокути, а в цей час світ вибухає Другою світовою війною. Блискучий роман Ієна Мак'юена - це симфонія, в якій поєднані кохання і війна, провина і прощення, багатий стиль і провокація - все, чого й варто очікувати від цього англійського майстра слова.

Мартін Дж. Р. Р. Битва королів : роман / Джордж Р. Р. Мартін ; пер. з англ. Н. Тисовської. – Київ : КМ-БУКС, 2017. – 864 с. – (Пісня льоду й полум’я ; кн. 2).

Фантастична сага «Пісня льоду й полум’я» давно завоювала серця читачів у всьому світі, перекладена більш як на 20 мов і продається мільйонними накладами. Друга книга циклу — «Битва королів» — це історія зради й підступу, хаосу й руїни, бо вже почалася братовбивча війна за стародавній Залізний трон, від якої здригнеться земля.

Мартін Дж. Р. Р. Танок драконів : роман / Джордж Р. Р. Мартін ; пер. з англ. Н. Тисовської. – Київ : КМ-БУКС, 2018. – 1152 с. – (Пісня льоду й полум’я ; кн. 2).

Фантастична сага «Пісня льоду й полум'я» давно завоювала серця читачів у всьому світі, перекладена більш як на 20 мов і продається мільйонними накладами. П'ята книга циклу - «Танок драконів» - це захопливі подорожі на Стіну, де вже відчувається крижаний подих зими, й у далекий Есос, розімлілий від спеки, де пересичені рабовласники необачно викликають на танок драконів.

Мацко І. Кава по-дорослому: повість / Ірина Мацко. - Київ: ВЦ Академія, 2018. — 128 с.

Нова історія Ірини Мацко “Кава по-дорослому” – про дівчину, якій складно зрозуміти, чому люди не вміють ладити з людьми і чому потрібно собою доказувати свою любов. Вона шукає кохання, а наражається на грубе поводження з собою. Розчарування, здається, знищать її. Але за крок до того, щоб загубити себе в собі і серед тих, хто зруйнував себе, їй відкривається шанс для іншого життя.

О. Генрі. Дари волхвів. Останній листок : вибране / О. Генрі ; пер. з англ. Олександра Гончара. – (Класна література). – Київ : Знання, 2017. – 190 с.

До пропонованої збірки творів видатного американського письменника О. Генрі (Вільям Сідні Портер, 1862—1910) увійшли найбільш яскраві оповідання із його багатої і різнопланової літературної спадщини. Читача зачаровують уже перші сторінки книги, вражає неперевершений стиль всесвітньо визнаного майстра жанру короткої оповіді. Поєднуючи гумор і гуманізм, О. Генрі перетворює прозу буденного життя маленьких людей на повчальні притчі про вічні цінності, і байдуже, де відбувається дія — на Дикому Заході чи в бетонних нетрях Нью-Йорка. “Дари волхвів”, “Останній листок”, “Дороги, які ми вибираємо”, “Споріднені душі” та багато інших оповідань неодноразово екранізувалися.

Оксеник С. Вбивство п’яної піонерки : роман / Сергій Оксеник. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2018. – 352 с.

Сповнений іронії та щемкої ностальгії детективний роман «Вбивство п’яної піонерки» — це історія подвійного розслідування злочину, яке ведуть і дорослі, і діти. Несподівано тихе село Варварка стає центром загадкових подій, сплетених у кримінальний клубок, який доведеться розплутувати героям роману. За злочином стоїть не лише людина, за злочином — радянська система, безнадійно загрузла в брехні. Хто ж залишається по-справжньому чесними, так це діти, приречені невпинно дорослішати в непростому, зрадливому світі дорослих. Це роман про маленьку людину на тлі доби, про дружбу, про стосунки в родині, яка так само підлягає впливу системи. А ще це свого роду квиток на 3D-фільм про життя кінця 1950-х, густо насичений запахами, звуками, плюскотом ріки, шурхотом босих ніг по річковому піску. Так ніби відкривається вікно в далеке минуле (а для молодого читача — в минуле батьків і дідусів), а звідти — запахи дитинства, смажених бичків, печеної картоплі, розпеченого пилу, зелених сусідських яблук.

Остін Дж. Чуття і чуттєвість / Джейн Остін ; пер. з англ. Галини Пехник. – Київ : Знання, 2018. – 431 с.

Реалістичність змальованих образів і неперевер­шене відтворення атмосфери старої Англії стали візитівкою британської письменниці Джейн Остін (1775—1817). Її твір “Чуття і чуттєвість” — історії кохання двох сестер Дешвуд: розсудливої Елінор, що завжди зважає на здоровий глузд і норми пристойності, та імпульсивної Маріанни, котра не соромиться палкості своїх почуттів і йде за покликом серця. Такі різні характери і такі ж неоднакові реакції на виклики, які кидає їм доля, але в душі кожної з них не згасає надія на краще майбутнє.

Перше побачення : прозо букет / [Віталіна Макарик, Микита Гайдамака, Віоліна Ситнік та ін.]. – Київ : Академія, 2018. – 144 с.

Скільки несподіванок пов’язано з першими побаченнями: в дуже недоречний момент у Нати розстебнувся ліфчик; Коля запрошував у кінотеатр одну дівчину, а за руку в кінозалі тримав іншу; непорозуміння Лалі й Уляни «розрулили» друзі… А в шістнадцятирічної Юльки перше по-крутому нормальне побачення відбулося після провальної спроби звабити того самого хлопця. Конфліктів і непорозумінь — море. Саша тролить Лалі, що посміла закохатися в «її хлопця». Уля підступно мстить Наді, вважаючи її суперницею, хоч насправді Надя робить усе, щоб Уля зустрілася із Сергієм. У героїв оповідань — свої драми. Вони дивуються собі, шукають себе й відчувають велику потребу випустити на волю власні почуття. Уявляють своє перше побачення на всю фантазію. А складається в них не завжди так, як уявляли. Від фейлів не застрахований ніхто. Невдачі теж багато дають.

Промови, що змінили світ / пер. з англ. В. Горбатько. – Київ : КМ-БУКС, 2019. – 328 с.

Слово – могутня зброя, результат застосування якої залежить від того, ким воно мовлене. В устах диктаторів слово нерідко ставало знаряддям для знищення цілих держав і народів, а в устах видатних постатей, які присвятили своє життя боротьбі за високі ідеали, – інструментом вивільнення людської свідомості від духовних кайданів. Зібрані у цьому виданні промови охоплюють тривалий історичний період – від часів Ісуса Христа до сьогодення. Особи, які їх виголосили, силою слова змінювали хід історії, сприяли перевороту мислення не лише пересічних людей, а й урядів і політиків світового рівня. Подані у промовах меседжі не втрачають своєї актуальності й понині.

Робінсон К. Школа майбутнього. Революція у вашій школі, що назавжди змінить освіту / Кен Робінсон і Лу Ароніка ; пер. з англ. Ганни Лелів. – Львів : Літопис, 2018. – 256 с.

У «Школі майбутнього» відомий експерт з питань освіти сер Кен Робінсон – чий виступ на TED має понад п’ятдесят мільйонів переглядів – пропонує практичні рішення критичної проблеми, що постала перед сучасним світом: як змінити недосконалу освітню систему. Робінсон закликає покласти край застарілій системі освіти й пропонує концепцію, яка спирається на індивідуальний підхід до учнів, сучасні технологічні досягнення й професійні ресурси, щоб зацікавити дітей у навчанні, підтримати їхню любов до пізнання й підготувати їх до викликів XXI століття. У цій книжці Ви знайдете безліч цікавих історій, спостережень, прикладів із практики, революційних досліджень та рекомендацій від фахівців зі всього світу, які змінюють освіту вже сьогодні. «Школа майбутнього» знадобиться вчителям та батькам і підкаже їм, як розпізнати справжнє покликання своїх дітей. Вона буде корисна чиновникам-освітянам і політикам, які матимуть добру нагоду переосмислити істинну природу й мету освіти.

Роздобудько І. Прилетіла ластівочка : роман / Ірен Роздобудько. – Київ : Нора-Друк, 2018. – 304 с.

Наприкінці ХХ століття в США, в будинку для літніх людей, помирає дивний пацієнт з прізвищем, яке американцям важко вимовити – Леонтович. Хто ця людина? Він називав себе братом відомого українського композитора – справжнього автора різдвяної пісні, відомої в світі під назвою Carol of the Bells. Чому авторство цієї чудової мелодії приписують іншій людині? Вперше твір, який називається “Щедрик”, написаний українським композитором Миколою Леонтовичем, був виконаний у 1916 році в Києві. Після російської революції 1917 року Україна заявила про свою незалежність, але зазнала поразки у війні з більшовицькою Росією, і в Україні надовго запанувала радянська влада. У 1921 році композитора Леонтовича вбили чекісти у будинку його батька за загадкових обставин. Авторка роману “Прилетіла ластівочка” запрошує читача дізнатися правду про знамениту мелодію і висуває свою версію загадкового вбивства геніального українського композитора.

Скреттінґ Ґ. Антон та інші нещастя / Ґюдрун Скреттінґ ; пер. з норв. Наталя Іваничук. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2018. – 248 с.

Антонові – дванадцять, і в нього чимало проблем, які він вважає справжніми нещастями. Проте в нього є найкраща подруга – Іне, яка завжди готова прийти на допомогу. Антон шукає татові наречену, Іне намагається помирити власних батьків. І завдання ці – не з простих, тим паче що професія хлопцевого батька – не з найпрестижніших. Кажуть, у продавців дачних туалетів шанси у жінок невеликі... Та крок за кроком, витівка за витівкою – і задуми Антона та Іне стають все досяжними, а їхня дитяча дружба переростає в щось глибше і несподіване для них обох.

Слабошпицький М. Українець, який відмовився бути бідним (Петро Яцик) / Михайло Слабошпицький. – Київ : Ярославів Вал, 2018. – 256 с.

Як стати людині багатою, а державі сильною — над цим питанням роздумують автор книги і його персонаж — видатний український бізнесмен і меценат Петро Яцик (Канада). Книга зацікавить не лише молодих честолюбців, що з грандіозними планами кидаються у вир бізнесу, чи політиків, соціологів і філософів, а й усіх читачів біографій славетних людей, оскільки в ній яскраво змальовано подвижницьке життя однієї з найвизначніших особистостей сучасного українського світу.

 Сміт Д. Думати, як Альберт Ейнштейн / Деніел Сміт ; пер. з англ. Г. Литвиненко. – Київ : КМ-БУКС, 2018. – 208 с.

Відомий в усьому світі Божевільний Професор зі скуйовдженим волоссям думав би інакше, якби в ньому не поєдналися такі унікальні якості, як інтелект, інтуїція та уява, що зробили його генієм. Пропонована книга дає можливість поглянути на події ХХ століття очима видатного вченого, гуманіста, громадського діяча. Для широкого кола читачів.

Сульберґ А.А. Привиди проти суперкрутих 6 повість / А. Аудгільд Сульберґ ; пер. з норв. Наталі Іваничук. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2018. – 200 с.

Анне Беа тепер не впізнати! Дівчинка значно посміливішала, відколи ми бачилися з нею востаннє: вона тепер співає у гурті і навіть наважується поїхати у шкільну поїздку в гори. У цій мандрівці і її друзі, і суперкруті з вищої касти спізнають нові пригоди і більше дізнаються одне про одного. Їм доведеться розгадувати таємницю привида, що видає моторошні звуки, а вночі блукає коридорами колишнього закинутого готелю. Ох, такі страхіття вам і не снилися! Тим часом Анне Беа несподівано для себе стане учасницею любовного трикутника, з якого теж непросто виплутатися.

Фіцджеральд Ф. Скотт. Багатий хлопець та інші історії / Ф. Скотт Фіцджеральд ; пер. з англ. Ганни Лелів. – Київ : Знання, 2017. – 270 с.

У пропонованій збірці представлені кращі новели відомого американського письменника Ф. Скотта Фіцджеральда (1896—1940) із таких авторських збірок: “Емансиповані й глибокодумні”, “Оповіді джазової доби”, “Усі ці сумні молоді люди”, “Відбій на зорі”. Доля героїв цих творів складається по-різному, але, описуючи життя кожного з них, автор наголошує: в яку б епоху не жила людина, моральні цінності залишаються незмінними — родинне тепло, милосердя, щирість, уміння цінувати те, що маєш, зав­жди дають шанс на щастя. Натомість самолюбство, зарозумілість, нахабство прирікають нас на безплід­ні пошуки щасливої долі.

Шевченко А. Гра : роман / Анна К. Шевченко ; пер. з англ. В. Горбатька. – Київ : Нора-Друк, 2017. – 336 с.

Дія роману «Гра» відбувається на різних континентах. Двадцять п’ять років тому четверо друзів закінчили школу, пов’язані таємницею, що призвела до трагедії. Тепер вони зустрічаються, щоб завершити розпочату в юності гру. Правила ті самі, але учасники вже дорослі і ставки набагато вищі. Гравці змушені відкрити забуті сторінки історії: Кримської конференції 1945 року, де три світові лідери поділили світ і створили нову карту Європи після Другої світової війни. Основні події роману пов’язані з Кримом і Одесою. Написаний у 2012 році роман ніби передбачає трагічні події анексії Криму і дає несподіваний натяк на розв’язання кримської проблеми.

Шеллі М. Франкенштейн, або Сучасний Прометей / Мері Шеллі ; пер. з англ. Ганни Гнєдкової. – Київ : Знання, 2017. – 255 с.

Роман розповідає про життя і праці Віктора Франкенштейна, який виявився здатний відродити життя в тілі людини, зібраної з частин померлих людей. Однак, побачивши, що його творіння виявилося потворним і жахливим, вчений відрікається від нього і покидає місто, в якому жив і працював. Безіменна істота, яку ненавидять люди за її зовнішній вигляд, незабаром починає переслідувати свого творця.

Ширрефф Р. Війна з Росією / Генерал сер Річард Ширрефф. – Київ : КМ-БУКС, 2017. – 544 с.

Описано вірогідний сценарій Третьої світової війни, викладений у формі трилера. Автор книги - досвідчений британський генерал, який протягом семи років займав вищі командні посади в НАТО, тож не без підстав може стверджувати, що російський президент швидше за все не зупиниться на анексії Криму та війні на Сході України, а піде далі, зокрема у країни Балтії. Саме на цьому побудовано сюжет: недооцінивши ризики і припустившись низки політичних промахів, НАТО і Захід наражаються на катастрофічну війну з Росією.

 

Категорія: Нові надходження | Переглядів: 568 | Додав: ЦБС