Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Пошук
Форма входу
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Лютий » 23 » Надходження за перший квартал 2018 року
11:04
Надходження за перший квартал 2018 року

  Адамс Р. Небезпечні мандри : роман / Річард Адамс. – Київ : Рідна мова, 2017. – 544 с. – (Великий роман). 

«Небезпечні мандри» — найзнаменитіший роман сучасного англійського письменника Річарда Адамса (1920–2016) в жанрі героїчного фентезі. Автор описує пригоди кількох відчайдухів — молодих диких кролів, які, рятуючись, покинули свою домівку в пошуках ліпшої долі. Кожна мить для них сповнена небезпек, і нікому не відомо, чи досягнуть вони заповітної мети… 

Це одна з найкращих книжок, написаних у ХХ ст., що посідає достойне місце в одному ряду з творами Антуана де Сент-Екзюпері, Рея Бредбері, Річарда Баха та інших знаменитих письменників.

Аджемоґлу Д. Чому нації занепадають / Дарон Аджемоґлу, Джеймс Робінсон. – Київ : Наш формат, 2017. – 440 с. 

«Чому нації занепадають» - не просто бестселер New York Times та Wall Street Journal, а й одна з найкращих книг 2015 року за версією Марка Цукерберга та входить у список mustread-літератури Білла Ґейтса. У 2012-му році книга увійшла в короткий список премії Financial Times Business Book of the Year.

 Алексієвич С. Час second-hand (кінець червоної людини) / Світлана Алексієвич.  — Київ : Дух і літера, 2016. — 464 с.

«Час секонд-хенд» – це діагноз тому, що ми зробили за 20 років, нашому злочинному романтизмові та нашій мовчанці, нашій теперішній німоті й мовчанню еліти. Ми поступилися владою бандитам. Це вже навіть не політики, а такий орден тих, хто має доступ до російського пирога. Ось вони його розділили, і це такий своєрідний орден» - розповідає авторка у передмові до книги.

 Альєнде І. Японський коханець / Ісабель Альєнде. – Львів : Вид-во Аннети Антоненко, 2017. – 448 с.

1939 рік. Польща, захоплена нацистами. Батьки юної Альми Беласко відсилають дівчину до маєтку в Сан-Франциско, подалі від війни, що насувається на Європу. Історія кохання, зустрічі-розлуки ведуть читача в подорож різними континентами ─ від Польщі часів Другої світової війни до Сан-Франциско сьогодення. Минуло багато років. Альма Беласко й Ірина Базілі, різні за віком, походженням, соціальним станом не мали б ніколи зустрітися. Однак доля (чи воля письменниці) звела їх одного дня в інтернаті для літніх людей у Каліфорнії. Ця зустріч спричинила каскад подій, які наче розсунули часові та географічні межі, тривають у різних куточках світу сьогодні й у минулому – водночас.

«Японський коханець» Ісабель Альєнде, як і її знаковий роман «Дім духів», не відпускає читача до останньої сторінки, зворушує і зачаровує, дивує і приголомшує, магія слів зі сторінок книжки просякає в реальне життя тих, хто її читає.

 Бах Р. Джонатан Лівінгстон, мартин / Ричард Бах. – Київ : КМ-БУКС, 2017. – 128 с.

«Джонатан Лівінгстон, мартин» — повість-притча американського письменника Річарда Баха. Повість розповідає про молодого мартина, який навчився літати, та присвячена самовдосконаленню і самопожертвуванню.

 Винничук Ю. Аптекар : роман / Юрій Винничук. – Київ : Довженко БУКС, 2017. – 318 с.

Події нового роману Юрія Винничука «Аптекар» відбуваються у 1646-1648 роках спочатку у Венеційській республіці, а далі — у Львові. Історичне тло уміло використане для захопливої гри в дійсне-недійсне, де персонажі історичні сусідять з вигаданими, а їхні складні стосунки формуються у любовні трикутники.

Фантазійні описи звучать як реальні, авторська вигадка відходить на другий план, змушуючи читача вірити у світ, витканий зі сну.

 Винничук Ю. Лютеція : роман / Юрій Винничук. – Харків : Фоліо, 2017. – 314 с.

Роман «Лютеція» – черговий постмодерний витвір Юрія Винничука з елементами містики, детективу, еротики, гумору і смутку. Автор зупиняється, як колись Данте, «на півдорозі», щоб озирнутися назад і довідатися, хто він насправді, прагнучи звести порахунки зі своїм молодечим бунтом проти навколишньої совєтської дійсності, розкопати щось більше про свою родину. І все це на тлі нестримних любовних пригод не тільки автора, але й львівського Дон Жуана 1840-х років Івана Вагилевича.

Таємничу Лютецію, дівчину зі снів, розшукують герої роману. На перепоні цих пошуків стоїть не менш таємнича організація, члени якої носять імена карт. А десь поза цим світом триває Велика Битва, звістки про яку приносять ціною свого життя мужні Листарі, до яких належить і Лютеція.

 Войнович В. Малиновий пелікан : роман / Володимир Войнович. – Харків : Фоліо, 2016. – 252 с. – (Великий російський роман).

Якщо визначати жанр нового роману Володимира Войновича, то його можна назвати «роман-бомба». Адже письменник у ньому говорить про таке, про що у російському середовищі воліють мовчати — хто ж захоче відверто визнавати свої помилки та вади, зізнаватися в абсурдному устрої російського життя?

...А починається все з того, що автора, від імені якого йде оповідь, вкусив кліщ. Витягти його вдома не вдається, і тому постраждалого везуть у кареті «швидкої допомоги» до лікарні. Дорогою з ним трапляються різні пригоди, а коли він починає марити, перед очима постають різноманітні видіння. І всі ці пригоди та видіння пов’язані з устроєм Росії. Так, виявляється, що країною править Перша особа держави, скорочено Перодер, який має вигляд... пелікана малинового кольору. Чому? Після анексії Криму з’ясовується, що україн­ська хунта мало того, що гнобила населення, вона довела рідкісний вид пта­хів — малинових пеліканів — до майже повного винищення. Остання пара пеліканів розучилася висиджувати яйця. І в Росії є лише одна людина, яка може їм допомогти особистим прикладом... А щоби догодити Перодеру, всі його підлеглі також набувають вигляду пеліканів, прилаштовуючи й собі дзьоби — чи то з картону, чи то з іншого матеріалу…

 Герасим’юк В. Кров і легіт : вибрані вірші і поеми / Василь Герасим’юк. – Вид. 2-ге. – Чернівці : Букрек, 2017. – 320 с.

«Кров і легіт» є книгою доволі універсальною, на різні читацькі смаки. Скажімо, Василь Герасим’юк пише вірші у різних розмірах чи без розмірів, з римою чи без, його твори спокійнісінько поєднують суто ліричний підхід із сюжетним, епічним, розповідним, опертя на класичний раціональний канон із ірраціональними зміщеннями.

 Герус Л. Українська народна іграшка [Текст] = Ukrainian folk toy / Людмила Герус. — Київ : Балтія-Друк, 2017. — 64 с.

Народні іграшки з тканин і ниток, глини, дерева, трави, соломи, сиру. Видання має на меті познайомити з особливостями української народної іграшки, її локальним розмаїттям на основі експонатів музеїв, приватних зборів, авторських творів.

 Дереш, Л. Спустошення : роман / Любко Дереш. – Львів : Вид-во Аннети Антоненко, 2017. – 448 с.

Новий роман Любка Дереша «Спустошення» — про межу, з-за якої не повертаються.

«Спустошення» Дереша — це неофіційний гімн для мілленіалів та інтелектуальних кочівників. Це роман для тих, хто знає щось про маніпуляції свідомістю і медитацію, про хаос і несвідоме, про «чорних лебедів» і про Звіра, котрий крадеться у пітьмі.

 Дзюба І. «Гармонія крізь тугу дисонансів…» / Іван Дзюба, Ліна Костенко, Оксана Пахльовська. – Київ : Либідь, 2016. – 584 с.

Це книжка про письменника в Часі - і про Час у житті й творчості письменника. Перед читачем розгортається ніби писаний на окремих аркушах літопис долі Ліни Костенко - і долі країни в часи тоталітарної системи та в період боротьби за Незалежність, захисту її здобутків. Глобальні історичні події перетинаються зі щасливими й сумними моментами родинного життя, драматичні передчуття й іронічні коментарі переплітаються, голоси рідних і друзів творять поліфонію, яка з хаосу дисонансів вичакловує гармонію, світло, любов.

 Талеб Н. Чорний лебідь. Про (не)ймовірне у реальному житті / Насім Ніколас Талеб. – Київ: Наш Формат, 2017. – 392 с.

У книзі стверджується величезний вплив на історію рідкісних подій, які неможливо передбачити, і людська схильність знаходити прості та оманливі пояснення цих подій у ретроспективі. Це стало відоме як теорія чорного лебедя.

Окрім невизначеності, в книзі розглядаються також такі теми, як знання, естетика, способи життя, та використовуються прийоми художньої літератури для ілюстрації викладених ідей.

 Добровольчі батальйони / Катерина Гладка, Дмитро Громаков, Вероніка Миронова та ін. ; упоряд. А. Шевченко ; худож.-оформлювач О. А. Гугалова. – 2-ге вид., переробл. та допов. – Харків : Фоліо, 2017. – 325 с.

Чи вистояла б Україна без мужності добровольчих батальйонів? У чому сутність руху добробатів — і де його витоки? Якою була роль добровольців під час найважливіших етапів битви України проти гібридного агресора? І що чекає на добробати у майбутньому? На ці питання вирішила відповісти група експертів і журналістів. Проект «Добробати» — це хроніка історії руху і водночас роздуми над його природою. Створення добробатів, їхній бойовий шлях і сучасний стан — усе це безпосередньо з уст учасників подій, політиків, військових, громадських діячів та волонтерів.

 Драч І. Криниця для спраглих : кіно / Іван Драч. – Харків : Фоліо, 2017. – 589 с.

Читачам пропонуються дев'ять сценаріїв і кіноповістей видатного поета і кінодраматурга Івана Федоровича Драча. За більшістю з них знято повнометражні фільми, визнані знаковими сторінками вітчизняного кінематографа. У виданні вміщено також поезію Івана Драча, примітки, коментарі, рецензії та спогади українських діячів культури, інтерв'ю і статті самого автора.

Книга дасть можливість поцінувати одну зі сторінок творчості Івана Драча та побачити еволюцію українського кіномистецтва протягом останніх десятиліть.

 Драч І.Сатирикон / Іван Драч. – Харків : Фоліо, 2017. – 415 с.

Поезія Івана Драча виразно сучасна, масштабна, інтелектуальна, емоційно насичена, вона дозволяє читачеві повернутися в минуле, зазирнути в майбутнє, спонукає перейнятися тривогами нашого часу.

До видання увійшли поезії із книжок «Противні строфи» (2005), «Із майбутньої книги» (2007), «Сивим конем» (2011), «SатирикоN. Pro i contra» (2015), в яких поет чуйно вловив найтонші вібрації сучасності.

 Дяченко М. Зло не має влади : роман / Дяченко Марина, Дяченко Сергій. – Харків : Фоліо, 2017. – 316 с. – (Світ Марини та Сергія Дяченків).

«Зло не має влади» — роман, що написаний українськими письменниками Мариною та Сергієм Дяченками та вперше опублікований у видавництві «Эксмо» 2008 року. Це третя книга циклу «Ключ від Королівства».

І магічні формули, і маги-королі, і навіть вірні друзі часом виявляються безсилими — ні, не перед жорстокими чарами, а перед звичайною буденністю й забуттям. І тоді приходить Сарана — жахлива стонога і сторука навала змітає й витоптує все на своєму шляху, і не має від неї порятунку, і ніщо її не зупинить... Королівство, котре забуло свого короля, приречене на загибель і запустіння. «Зло не має влади» — лише слова...

 Дяченко М. Ключ від Королівства : роман / Дяченко Марина, Дяченко Сергій. – Харків : Фоліо, 2017. – 283 с. – (Світ Марини та Сергія Дяченків).

Потрапити в Королівство легко. Піти мандрувати дорогами, захищаючи себе й супутників від небезпек, — просто. Повернутися додому — лише один крок.

Часом лише один крок відокремлює зраду від помилки, вірність від боягузтва, стриманість від байдужості, а сумнів від заздрості. Один крок до трону.

Який крок зробиш ти?

 «Ключ від королівства»  —  перша книга циклу.

 Дяченко М. Темний світ. Рівновага : роман / Дяченко Марина, Дяченко Сергій. – Харків : Фоліо, 2017. – 283 с. – (Світ Марини та Сергія Дяченків).

Мене звуть Даша Лебедєва. Філфак МДУ, другий курс. Я безтолкова і загалом середнячок. Коли роздавали таланти, мене явно відтіснили кудись у кінець черги... До того, як усе це закрутилось, я гадки не мала, що срібний кулон, який дістався мені від батька, - потужний артефакт і з його допомогою можна бачити Тіней. Я й уявити собі не могла, що ці жахливі безсмертні ство­ріння, які висмоктують із людей радість, любов і життєві сили, будуть загрожувати моїм близьким. І, звичайно, навіть не підозрювала, що на мене можуть звернути увагу відразу двоє хлопців - самовпевнений мажор Сем і чесний добряга Міша.

Але про все по порядку. А почалася ця історія з того, що я померла...

 Канг Х. Вегетаріанка : роман / Хан Канг. – Київ : КМ-БУКС, 2017. – 176 с.

Роман південнокорейської письменниці Хан Канг розповідає про доброчесну жінку і вірну дружину - Джінг-хай. За сюжетом книжки одного звичайного дня героїня викидає м'ясо з холодильника, і оголошує, що вона стає вегетаріанкою. Сім'я агресивно налаштована проти такого вчинку жінки, а батько навіть силою намагається нагодувати її шматком свинини. Рідні вважають, що жінка збожеволіла і відправляють її на лікування до психіатричної лікарні.

 Келлі Марта Холл. Бузкові дівчата : роман / Марта Холл Келлі. – Київ : Нора-Друк, 2017. – 544 с. – (Читацький клуб).

Натхненний життям реальної героїні Другої світової війни, цей роман розкриває історію любові, спокути і секретів, які приховувалися протягом багатьох десятиліть.

Кароліна Феррідей працює у Французькому консульстві у Нью-Йорку. Але її життя кардинально змінюється, коли гітлерівська армія вторгається до Польщі у вересні 1939 року, а невдовзі у 1940 році окуповує Францію.

Польська дівчина Кася Кужмерик розуміє, що її безтурботна молодість закінчилася, коли, після окупації Польщі нацистами, починає виконувати доручення підпільного руху опору.
У напруженій атмосфері один хибний крок може мати згубні наслідки.
Для амбітної молодої німецької лікарки Герти Оберхойзер оголошення про роботу у перевиховному жіночому таборі здається квитком у нові професійні сфери. Але вона опиняється в пастці нацистського концтабору і стає однією з лікарів-злочинців, що робили досліди над живими людьми.

Життя цих трьох жінок неймовірним чином перетинається. Їхні історії розгортаються на різних континентах: від Нью-Йорка до Парижа, Німеччини та Польщі. Кароліна і Кася прагнуть відновити справедливість для тих, кого історія забула.

Це захоплива книжка про подолання мирними людьми тих випробувань, з якими їх зіштовхнула війна. Келлі майстерно доповнила історичне тло чудовими персонажами.

 Коллінз Дж. Від хорошого до величного. Чому одні компанії прориваються, а інші – ні / Джим Коллінз. – Київ : Наш формат, 2017. – 368 с.

«Від хорошого до величного» — настільна книга провідних топ-менеджерів світу.

У цій книжці Джим Коллінз аналізує діяльність і структуру компаній, яким вдалося здійснити прорив у вищу лігу бізнесу. Він відібрав фірми, які, попри всі кризи, п’ятнадцять років поспіль показували найкращі результати у своїй галузі. Як Gillette, Kimberly-Clark, Philip Morris та іншим вдалося взяти настільки високу планку? Джим Коллінз вивів формулу — дев’ять кроків, які дозволять розкрутити маховик успіху до швидкості, яка приносить шалені прибутки.

 Кононович Л. Чигиринський сотник : роман / Леонід Кононович. – Харків : Ранок ; Фабула, 2016. – 528 с. – (Сучасна проза України).

Леоніда Кононовича звикли  вважати основоположником кримінального жанру в українській літературі, але його новий роман «Чигиринський сотник» — щось зовсім інше. Це гостросюжетна оповідь про маленького козака, що немов зринув із надр стародавньої легенди, безтурботного мандрівника в нетрях язичеської демонології, і в той самий час — теперішній лицарський роман, «козацьке фентезі», де національна традиція перегукується із чужоземними містичними практиками, а чудове багатство мови сполучається з бойовою динамікою історичної саги Це по-справжньому екстремальне читання, несподіваний і гострий погляд на наше минуле й «український мир».

 Корона або Спадщина Королівства Руського / за заг. ред. Л. Івшиної. – Київ : Українська прес-група, 2017. – 696 с.

Книга «Корона, або Спадщина Королівства Руського» – це звернення до минулого з позиції сучасності. Це – матеріал для творення проекту майбутнього. Це – нагода для кожного громадянина усвідомити, що його участь в житті держави не обмежується лише виборами. Наша книга в найширшому історичному контексті розкриває проблему відповідальності еліти та народу.

 Коробчук П. Священна книга гоповідань / Павло Коробчук. – Київ : Освіта, 2017. – 220 с.

"Священна книга гоповідань" - історія життя трьох братів, які потрапляють у парадоксальні кримінальні та вуличні перипетії: викрадення дітей, махінації з нерухомістю, торгівля внутрішніми органами, пограбування банку і товарного поїзда, підробка наукових ступенів, підпал будинку, парламентські вибори, розгін Євромайдану, тощо.
Ця книжка - своєрідний реквієм за гопниками. Книжка про віднаходженя релігійності, про фікцію "своєї землі", про кризу середнього віку, про примирення зі старістю, зрештою - про любов.

 Косміна О. Українське народне вбрання / Оксана Косміна. — Київ : Балтія-Друк, 2017. — 64 с.

Видання знайомить читача з оригінальними зразками традиційного вбрання українців кін. XIX - поч. XX ст., що зберігаються в музеях Києва, Харкова, Львова, Чернігова, Вінниці, Запоріжжя, Переяслава-Хмельницького і приватних колекціях. Альбом містить інформацію про регіональні особливості українських строїв, змінює сталі стереотипи, демонструючи український національний одяг в усьому його багатстві та розмаїтті.

 Курков А. Шенгенська історія / Андрій Курков. — Харків : Фоліо, 2017. — 715 с.

Новий роман Андрія Куркова "Шенгенська історія" розповідає про долю молодих литовців, що, зрадівши "безвізу", відправились шукати щастя в Західній Європі.

 Лем С. Едем. Соляріс. Привернення із зірок. Непереможний / Станіслав Лем. — Тернопіль : Богдан, 2016. — 768 с. – (П′ятикнижжя «Лемове»).

У романі «Едем» ідеться про зіткнення екіпажу космічного корабля землян з розумними істотами на планеті Едем, цивілізація якої істотно відрізняється від Земної.

«Соляріс» оповідає про пошуки контакту з мислячим Океаном екзопланети Соляріс. Водночас у романі осмислено проблеми пізнання світу, антропоцентризму, людяності та відповідальності за все, що робить людина, як на Землі, так і за її межами.

«Повернення з зірок» — роман, у якому описуються відчуття людини, яка потрапила в інше суспільство. Це історія астронавта, який повернувся з космічної експедиції, яка тривала близько 10 років. Проте на Землі за цей час минуло 127 років. І суспільство має тепер геть нові цінності.

«Непереможний» — науково-фантастичний роман про те, як під час космічної експедиції земляни зіткнулися з представниками позаземної цивілізації, нащадками найпростіших роботів.

 Лойко С. Рейс / Сергій Лойко. – Київ : Брайт Стар Паблішинг, 2017. – 432 с.

В основі роману-трилера Сергія Лойка «Рейс» лежать реальні події. Посеред кривавої війни, розв’язаної Росією, головний герой Сергій Альохін спочатку самостійно, а потім із допомогою американської журналістки розслідує обставини загибелі своєї родини – дружини і двох маленьких доньок, що летіли в пасажирському «Боїнгу», збитому над Донбасом.

 Мартін Дж. Р. Р. Гра престолів : роман / Джордж Р. Р. Мартін ; пер. з англ. Н. Тисовської. – Київ : КМ-БУКС, 2017. – 800 с. – (Пісня льоду й полум’я ; кн. 1).

«Гра престолів» — перший роман (1996) з циклу "Пісня льоду і полум’я" американського письменника Джорджа Мартіна. Жанр — епічне фентезі з елементами жаху.

Фантастична сага "Пісня льоду й полум’я" давно завоювала серця читачів у всьому світі, перекладена більш як на 20 мов і продається мільйонними накладами. Перша книга циклу — "Гра престолів" — це захопливий світ Сімох Королівств, де літо й зима тривають по кілька років, з півночі наступають загадкові й моторошні вороги, а вельможні родини ведуть ненастанну війну за престол.

 Мартін Дж. Р. Р. Буря мечів : роман / Джордж Р. Р. Мартін ; пер. з англ. Н. Тисовської. – Київ : КМ-БУКС, 2016. – 1152 с. – (Пісня льоду й полум’я ; кн. 3).

Третя частина саги закрутить читача у вирі подій, пронесе крізь час і простір та захопить уяву від першої сторінки до останньої.

 Мартін Дж. Р. Р. Бенкет круків : роман / Джордж Р. Р. Мартін ; пер. з англ. Н. Тисовської. – Київ : КМ-БУКС, 2016. – 832 с. – (Пісня льоду й полум’я ; кн. 4).

Четверта книга циклу - "Бенкет круків" - це перший крок до примирення у роздертому чварами королівстві, з руїн якого постають нові хисткі союзи й альянси, та поки переможці плетуть небезпечні інтриги, їх може зненацька заскочити справжній ворог.

 Мельниченко Н. #ЯНеБоюсьСказати# : найвідвертіша книга для підлітків / Настя Мельниченко. – Харків : Фоліо, 2017. – 213 с. 

Ця книжка про дуже серйозні речі. Серйозні – не означає нудні, не турбуйся. Серйозні – це такі, над якими треба замислитися. Які треба наче пропустити крізь себе і прийняти. Ця книжка про таке страшне явище, як насильство.

 Пекар В. Різнобарвний менеджмент [Текст] : еволюція мислення, лідерства та керування. – Київ : ДОВЖЕНКО БУКС, 2017. – 191 с. – (іл.).

У книзі популярно викладена «інтегральна динаміка» - теорія еволюції людського мислення, організацій і великих соціальних систем. Текст заснований на курсі лекцій, який читається автором у провідних українських бізнес-школах, але істотно перевищує його за обсягом.

 Положій Є. П′ять секунд, п′ять днів : роман / Євген Положій. – Київ : Нора-Друк, 2016. – 176 с. – (Читацький клуб).

П’ять секунд, п’ять днів, п’ять років, вічність — такий часовий алгоритм нового роману Євгена Положія. Головний герой, який все життя — у Вільних профспілках, на обох Майданах — бореться за справедливість, зрештою, коли починається війна, йде на фронт і там потрапляє в «Іловайський котел». Тяжко поранений, у складі групи з тринадцяти бійців, намагається вижити в безнадійній ситуації. Після піврічного лікування, восьми операцій, емоційно виснажений, він приймає рішення, що вже зробив свою справу і прийшов час відпочити. Але коли старий товариш — народний герой, той, хто разом з ним пліч-о-пліч боровся за правду, тепер силою і страхом створює в рідному місті свою бізнес-імперію, стає очевидним: якщо не борешся зі злом, опиняєшся на темному боці. Тож боротьба триває…

 Пономарів О. Українське слово для всіх і для кожного / Олександр Пономарів. – Вид. 2-ге. – Київ : Либідь, 2017. – 360 с.

У виданні містяться спостереження над традиційними й новими явищами в українській літературній мові, даються поради щодо вибору найкращих варіантів висловлення думки в галузі лексики, вимови, наголосу, морфології, синтаксису, стилістики, фразеології. Наводяться способи відтворення українських та іншомовних топонімів, антропонімів, етнонімів як окремих лексичних одиниць та як складників фразеологізмів. Розділ «Роздуми й коментарі» відбиває різні етапи становлення української мови як державної та функціонування її в незалежній Україні.

 Ренд А. Атлант розправив плечі [Текст] : [трилогія], Ч. 1 : Несуперечність. – 5-те вид. – Київ : Наш формат, 2017. – 392 с.

Ренд А. Атлант розправив плечі [Текст] : [трилогія], Ч. 2 : Або – або. – 5-те вид. – Київ : Наш формат, 2017. – 432 с.

Ренд А. Атлант розправив плечі [Текст] : [трилогія], Ч. 3 : А є А. – 5-те вид. – Київ : Наш формат, 2017. – 568 с.

«Атлант розправив плечі» – magnus opus Айн Ренд, який авторка писала впродовж 12 років, став її найгучнішим бестселером, одним із найвпливовіших художніх творів світової літератури. Три частини трилогії названі відповідно до основних законів логіки: «Несуперечність», «Або-або, «А є А». У першій частині авторка знайомить читачів із головною героїнею Даґні Таґґарт, яка керує найбільшою в країні залізницею і прагне впровадити нові технології, щоб зробити свою бізнес-імперію ще сильнішою. У цьому їй допомагає Генк Ріарден – король металургії, а ще нафтовий монополіст Елліс Ваятт, що перетворює Богом забуту землю на промисловий рай. У їхніх руках — наймогутніші корпорації, що від них залежить доля країни. Вони — сучасні атланти. Їхня релігія — економіка, їхня відповідальність — тягар усього світу. Колись вони мріяли змінити життя суспільства, а тепер їм доводиться чути, що вся їхня праця лише помножує несправедливість. Що всім людям потрібні однакові права і можливості. Спершу атланти лише знизували плечима. Але настане той день, коли їм остаточно набридне тримати цей світ на своїх плечах…

 Скрябін К. Я, Шонік і Шпіцберген / Кузьма Скрябін. – Харків : Фоліо, 2017. – 122 с. – (Графіті).

У повісті «Я, Шонік і Шпіцберген», а також у піснях 2006—2014 років, що увійшли до видання, якнайкраще розкривається яскравий талант Кузьми з його іскрометним гумором, тонким ліризмом, чіткою громадянською позицією.

 Сосьє Ж. Дощило птахами : роман / Жослін Сосьє. — Львів : Видавництво Анетти Антоненко, 2017. — 160 с.

Навіщо жінка-фотограф прямує до таємничого лісу? Хто такий Тед Бойчук? Як йому вдалося вижити під час жахливої катастрофи? Цього фотограф так і не дізналася, адже Бойчук помер якраз перед її прибуттям до маленького хутору посеред хащ. Два літні мешканці хутору — Том і Чарлі — ще не знають, що поява фотографа повністю змінить їхнє життя. Так само, як і поява іншої старенької леді... «Дощило птахами» (2011) — не лише масштабна історична драма, а й лірична оповідь про маленьких людей, які втекли від гомінкого світу у праліс. Надзвичайно зворушливий роман Жослін Сосьє відзначено премією «П’ять континентів Франкофонії» (2011), Літературною премією колежів, премією ім. Ренґе Літературної академії Квебеку, преміями «Франція-Квебек» та читачів «Радіо Канада», а також читацькою премією Книжкового салону у Монреалі (2012).

 Талеб Н. Чорний лебідь. Про (не)ймовірне у реальному житті / Насім Ніколас Талеб. – Київ: Наш Формат, 2017. – 392 с.

Це книга есеїста, дослідника та статистика Нассіма Талеба. У ній стверджується величезний вплив на історію рідкісних подій, які неможливо передбачити, і людська схильність знаходити прості та оманливі пояснення цих подій у ретроспективі. Це стало відоме як теорія чорного лебедя.

Окрім невизначеності, в книзі розглядаються також такі теми, як знання, естетика, способи життя, та використовуються прийоми художньої літератури для ілюстрації викладених ідей.

 Таран Л. Крила Магдалини / Людмила Таран. – Чернівці : Букрек, 2017. – 232 с.

Вона не ангел, вона – Магдалина. Грішниця? Свята? Вона – як усі, вона – особлива. Уляна, Інна, Галина, Ліна – це також її імена. Впізнаєте? Може, з котроюсь із них вас зводила доля. Може, якась промайнула у вашому сні…

На завершення – цикл любовної лірики “Вірші, надіслані Сапфо”: як своєрідний щоденник серця.

 Тетяна Яблонська / Вступна стаття та вірші І. Драча. – Київ : Мистецтво, 2017. – 56 с.

 Толкін Дж. Р. Р. Володар Перснів. Частина перша : Братство Персня / Дж. Р. Р. Толкін. – Львів : Астролябія, 2016. – 704 с.

Толкін Дж. Р. Р. Володар Перснів. Частина друга : Дві вежі / Дж. Р. Р. Толкін. – Львів : Астролябія, 2016. – 576 с.

Толкін Дж. Р. Р. Володар Перснів. Частина третя : Повернення короля / Дж. Р. Р. Толкін. – Львів : Астролябія, 2016. – 704 с.

«Володар перснів» — епічний роман у жанрі фентезі, написаний філологом та професором Оксфордського університету Дж. Р. Р. Толкіном. Оповідь почалася як продовження до попередньої роботи Толкіна, "Гобіт", але згодом розвинулась у набагато більшу історію. Її було написано поетапно між 1937 та 1949 роками, істотну частину — під час Другої світової війни. Роман є другим у світі бестселером, кількість проданих примірників якого перевищила 150 млн. Книга також входить у Рейтинг 100 найкращих книг усіх часів журналу "Ньюсвік" під номером 35. №1 у голосуванні The Big Read проведеного BBC 2003 року у Великій Британії.

 Толкін Дж. Р. Р. Гобіт, або Туди і звідти / Дж. Р. Р. Толкін. – Львів : Астролябія, 2017. – 384 с.

«Гобіт, або Туди і Звідти» — роман-казка письменника і філолога Джона Толкіна, один з перших творів жанру фентезі. Уперше книга була видана 21 вересня 1937 року.

Оповідає про подорож домувальника Більбо в компанії гномів та чарівника Ґандальфа до гори Еребор. Дорогою вони потрапляють у різні пригоди, щоб врешті перемогти дракона Смоґа, котрий прогнав гномів з батьківщини, і повернути привласнені ним скарби. Продовженням казки є трилогія "Володар Перснів".

 Толкін Дж. Р. Р. Сильмариліон / Дж. Р. Р. Толкін. – Львів : Астролябія, 2015. – 576 с.

«Сильмариліо́н»  — збірка псевдоміфічних творів Дж. Р. Р. Толкіна, яку було видано посмертно його сином Крістофером Толкіном у 1977 році. Події, що розгортаються в збірці «Сильмариліон», в більшості передують подіям трилогії "Володар перснів". У ній розповідається про історію вигаданої епохи Землі, коли вона називалася Ардою: створення богом Ілуватаром айнурів, матеріального світу Еа та Арди зокрема, Дітей Ілуватара (ельфів і людей), їхню боротьбу проти злих Мелькора та Саурона.

 Торохтушко Дз. Фотограф : новели / Дзвінка Торохтушко. – Київ : Алатон, 2017. – 176 с.

Збірка новел «Фотограф» – сплеск емоцій, які перетікають у хвилі роздумів. Сьогодні немає книжкового дефіциту, адже на полицях книгарень чимало психологічних романів, детективів і бестселерів, але іноді хочеться якоїсь іншої літератури. Якої? Мабуть, близької, душевної і зрозумілої, загальнолюдської і інтимної водночас. Тоді варто взяти до рук цю книгу.

Як часто ми переглядаємо світлини? Кожного дня! – Свої, чужі… На фейсбуці, в інстаґрамі, у власному ґаджеті, листаючи пожовклі сторінки сімейних фотоальбомів…

Світлини… вони стали невід’ємною частиною нашого життя. Вони зберігають моменти щастя, горя і буденної рутини. Вони різні… Так само різними є і новели які увійшли в збірку «Фотограф».

Дев’ять непридуманих сюжетів, що лягли в основу текстів.

 Шаповал Ю. Торкнутись історії / Юрій Шаповал. – Вид. 2-ге, доповн. – Київ : Парламентське видавництво, 2017. – 504 с.

Нову книжку Юрія Шаповала склали його вже переважно опубліковані раніше есеї, газетні дописи та інтерв’ю, присвячені окремим темам і постатям історії України ХХ століття.

 

 

Категорія: Нові надходження | Переглядів: 706 | Додав: ЦБС