Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Пошук
Форма входу
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Березень » 23 » НОВІ НАДХОДЖЕННЯ ЗА ПЕРШИЙ КВАРТАЛ 2017 РОКУ
08:27
НОВІ НАДХОДЖЕННЯ ЗА ПЕРШИЙ КВАРТАЛ 2017 РОКУ

 1. Авдєєнко В. А. Київський патерик. 17 непростих питань української історії / Віктор Авдєєнко. – Харків : Орбіта, 2016. – 219 с.

Ким насправді були літописні поляни? Хто автор «Слова о полку Ігоревім»? Куди поділися хозари і звідки взялися козаки? Чи можна було уникнути татаро-монгольського ярма? Чи мала шанси Україна стати державою за Богдана Хмельницького і Михайла Грушевського?

 2. Алексієвич С. Чорнобильська молитва : хроніка майбутнього / Світлана Алексієвич. – Київ : Комора, 2016. – 288 с.

У книзі про ядерну катастрофу в Чорнобилі вона поєднала свою техніку записування голосів та прозорий алегоризм щодо значення радянського минулого.

 3. Білненко В. Голгофа Івана Сподаренка : спогади. Документи. Літературні твори / авт. – упорядник В. Біленко. – Експрес – об’ява, 2016. – 392 с.

У книжці розповідається про життєву і творчу долю відомого журналіста Івана Сподаренка, який понад тридцять п’ять років очолював газету «Сільські вісті».

 4. Бернс Р. Моя любов : вибрані твори / Роберт Бернс. – Львів : Піраміді, 2016. – 416 с.

Пісні, балади, вірші, епіграми, епітафії, поеми.

 5. Березовець Т. Анексія : острів Крим : хронічні «гібридної війни» / Тарас Березовець. – Вид. 2 – ге. – Київ : Брайт Стар Паблішинг, 2016. – 408 с.

У книжці аналізується механізми так званої гібридної війни, розв’язаної військами Російської федерації.

 6. Боровко М. П’ятсот миттєвостей (Ронделіана) / Микола Боровко. – Київ : Генеза, 2016. – 528 с.

До книжки  ввійшли ронделі Миколи Боровка – особливі поезії унікальної строфічної побудови.

 7. Білокінь С. Масовий терор як засіб державного управління в СРСР. 1917 – 1941 рр. / Сергій Білокінь. – Київ : Українські пропілеї, 2016. – 694 с.

Видання викриває та демонструє на загал засоби й механізми більшовицького терору в період Розстріляного відродження та боротьби за самостійність України.

 8. Винниченко В. Намисто. Мала проза / Володимир Винниченко. – Київ : Наукова думка, 2016. – 944 с.

До книги малої прози видатного українського письменника і державного діяча увійшло вісім оповідань збірки «Намисто. Разок перший» та твори, написані для «Разка другого».

 9. Горак Р. Втеча у прірву : есеї про Леся Курбаса / Роман Горак. – Львів : Апріорі, 2016. – 600 с.

Видання присвячене 125 – річчю від народження Леся Курбаса та 150 – річчю українського народного театру товариства «Руська Бесіда».

 10. Грушевський М. Твори : у 50 т. / редкол. : Г. Папакін, І. Гирич та ін. – Львів : Світ, 2002 – Т. 47. Кн 2 : Меморіальна грушувськіана / упорядн. В. Тельвак. – 2016. – 424 с. – (Допоміжні матеріали : довідники, покажчики, архіви).

Випущено на замовлення Державного комітету телебачення і радіомовлення України за програмою «Українська книга» 2016 року.

 11. Достал Я. Європейське коріння : путівник – довідник / Ярослав Достал ; переклад, упорядкування та доповнення Юрія Фатули. – Ужгород : Карпати, 2016. – 328 с.

Путівнику Ярослава Достала по Підкарпатській Русі, як звалося у минулому Закарпаття у складі Чехословацькій Республіки, судилося бути одним із багатьох досліджень туристичної й рекреаційної привабливості краю, щоб побачили світ у далеких тридцятих роках минулого сторіччя.

 12. Дацюк Г. Янголи Небесної Чоти / Галина Дацюк. – Чернівці : Букрет, 2016. – 320 с.

Під парасолькою назви зібрані імена людей, яких ми називаємо моральними авторитетами суспільства. Усіх їх об’єднує й те, що зовсім недавно вони були гостями передач на Радіо Культура.

 13. Євангеліє Бучацьке ХІІ – ХІІІ ст. : старослов’янською та українською мовами : нове видання / упорядник Дмитро Степовик. – Київ : Дніпро, 2016. – 344 с.

Це видання ЄВАНГЕЛІЯ Бучацького наближене до оригіналу з паралельним українським текстом. Рукописне Євангелія ХІІ – початку ХІІІ століття, як вважають дослідники, було наближене, більш за все до Добрилового Євангелія 1164 р.

 14. Женченко В. Партитура буття : поезії / Віктор Женченко. – Київ : Жнець, 2016. – 160 с.

До нової збірки відомого українського поета, лауреата літературних премій імені Андрія Малишка та Павла Тичини, ввійшли поезії, які автор писав протягом усього життя.

 15. Згуровський М. З. Київські політехніки біля витоків світової авіації, космонавтики та ракетобудування / М. З. Згуровський. – Київ : НТУУ «КПІ», 2016. – 400 с.

Видання присвячене піонерам авіа – та ракетобудування, видатним представникам інженерної думки ХХ століття, чиї славетні імена золотими літерами вписано в історію Київського політехнічного інституту.

 16. Іваничук Р. Дороги вольні і невольні : Щоденники. 1991 – 1994 / Роман Іваничук. – Харків : Орбіта, 2016. – 555 с.

Видання «Дороги вольні і невольні. Щоденники. 1991 – 1994» структурно складається з двох книг: «Благослови, душе моя, Господа!...» та «Мандрівки близькі і далекі». У них синтезовано жанри подорожнього нарису й політичного щоденника, а також активно осмислюється події минулого і сучасного України.

 17. Ігор Павлюк : письменник, науковець : бібліографічний покажчик / упр. культури Волин. ОДА ; Волин. ДОУНБ ім. Олени Пчілки ; упорядн. А. А. Понагайба. – Луцьк : Терези, 2016. – 216 с.

До видання включені бібліографічні записи окремо виданих творів, публікацій у збірниках, альманахах, антологіях та періодичних виданнях, матеріалів про його життя і творчість та наукову діяльність.

 18. Каляндрук Т. Дітям про козаків / Тарас Каляндрук. – Львів : Апріорі, 2016. – 88 с.

Книга пропонує популярну розповідь про українських козаків, пластунів та характерників, їхнє бойове мистецтво та фізичну підготовку, віру й духовне життя.

 19. Камиш М. Прогулянка в Зону (оформляндія) / Маркіян Камиш. – Київ : Нора-Друк, 2016. – 128 с.

В цій книзі ви не знайдете стандартних описів Зони, нудних історичних викладок і роздумів над істинними причинами Чорнобильської аварії.

 20. Крейн С. Червоний знак звитяги : роман / Стівен Крейн. – Київ : Знання, 2016. – 159 с.

Роман «Червоний знак звитяги» Стівена Крейна (1871 – 1900) – один із найвеличніших творів про війну. Молодий хлопчина, сповнений романтичних уявлень про героїзм та відвагу, йде добровольцем на фронт.

 21. Коломійчук Б.  В’язниця душ / Богдан Коломійчук. – Харків : Факт, 2016. – 220 с.

В основі сюжету кожної повісті – блискуче розслідування заплутаної справи, яке проводить львівській комісар Адам Вістович. Карколомні пригоди героїв гармонійно доповнює оригінальна містика та зі смаком подана еротика.

 22. Кримський А. Виривки з мемуарів одного старого гріховоди : вибране / Агатангел Кримський. – Київ : Академія, 2016. – 320 с.

Його оповідання виповнені експериментальним пафосом, проникненням у внутрішній світ і темні закутки душі психічно розщеплених, невротичних і само здивованих натур.

 23. Крушельницький А. Той третій : вибране / Антін Крушельницький. – Київ : Академія, 2016. – 320 с.

Антін Крушельницький сміливо порушував татуйовані теми, відтворюючи ранньомодерністське співчуття. Його оповідання насичені духовною атмосферою галицької інтелігенції на початку ХХ ст. і львівським колоритом.

 24. Календар знаменних і пам’ятних дат Волині на 2017 рік / упр. культури Волин. ОДА ; Волин. Краєзн. Музей ; Волин. ДОУНБ ім. Олени Пчілки ; ред. – упоряд. Є І. Ковальчук, А. А. Понагайба. – Луцьк : Терези, 2016. -288 с.

Видання буде корисним для культосвітніх працівників, викладачів, студентів, краєзнавців.

 25. Колібаба Л. Словник дієслівного керування / Лариса Колібаба, Валентина Фурса. – Київ : Либидь, 2016. – 656 с.

Для широкого читацького залу. Стане в пригоді як практичний порадник науковцям, викладачам вишів, журналістам, редакторам, учителям, аспірантам, студентам, учням і всім, хто прагне повернути українській мові національне обличчя.

 26. Лойко С. Аеропорт : головна книга про війну, якої не мало бути, і про героїв, які хотіли жити, але вмирали / Сергій Лойко. – Київ : Брайт Стар Паблішинг, 2016. – 376 с.

Дія роману починається в Аэропорту й розгортається похвилинно протягом останніх п’яти днів понад 240 – денної його облоги.

 27. Майданська С. Люблю любити любов : статті і есе / Софія Майданська. – Житомир : ПП «Рута», 2016. – 328 с.

Запропоновану книжку статей та есеїв Софія Майданська не випадкова назвала словами Ірини Вільде «Люблю любити любов», саме в статті авторка відкриває природу почуття ностальгії в контексті життя і творчості своєї славетної землячки.

 28. Підмогильний В. Місто. Невеличка драма / Валер’ян Підмогильний. – Київ : Знання, 2016. – 439 с.

«Місто» і «Невеличка драма» - кращі зразки вітчизняного урбаністичного та інтелектуального роману, що увійшли до скарбниці української прози.

 29. Підмогильний В. Повість без назви… : вибране / Валер’ян Підмогильний. – Київ : Академія, 2016. – 320 с.

Це досконала за художньою формою, а за пафосом близька до сковородинівства само дискусія, в якій протистоять актуальні для того часу і людського майбутнього ідеї та принципи.

 30. Пишнюк Т. Божа вирівка : роман-молитва / Тетяна Пишнюк. – Чернівці : Букрек, 2016. – 232 с.

Цей роман – своєрідний екскурс в ХІ століття і заразом молитва за майбутнє сьогоднішньої України. Головна героїня роману Едігна – внучка Ярослава Мудрого, донька Анни Ярославівни.

 31. Портяк В. Охоронителі діви / Василь Портяк. – Брустурів : Дискурсус, 2016. – 192 с.

У книжці представлено найповніше на сьогодні зібрання творів великого майстра малих форм Василя Портяка. Більшість із новел присвячені темі УПА.

 32. Ручай Г. Маруся Чурай і я : оповідання / Ганна Ручай. – Київ : Гамазин, 2016. – 48 с.

У цій книжці ти дізнаєшся про життя та творчість видатної поетеси й співачки ХVІІ ст. Яка стала символом незнищенної української пісніц.

 33. Ручай Г. Іван Мазепа і я : оповідання / Ганна Ручай. – Київ : Гамазин, 2016. – 48 с.

У цій книжці ти дізнаєшся про добу, коли жив гетьман Іван Мазепа, про його долю та про зраду.

 34. Рогожа В. Запороги : трилогія. Ч. 1. Петро Сагайдачний / Віталій Рогожа. – Київ : Самміт - книга, 2015. – 392 с.

У романі змальовані події, які відбулися в  столітті на теренах Східної Європи і Туреччини. В основі подій – боротьба народу України-Руси за свою державність під проводом легендарного українського гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного.

 35. Рогожа В. Запороги : трилогія. Ч. 2. Богдан Хмельницький / Віталій Рогожа. – Київ : Самміт - книга, 2015. – 568 с.

Друга частина трилогії роман «Богдан Хмельницький». В романі змальовується життя і діяльність головних героїв «Петро Сагайдачний» - Максима Лободи, Збігнева Гури, Василя Хлистова, Олекси Гаркуші та інших. Але чільне місце, як це і повинно бути, займає головний описаних подій, Богдан Хмельницький.

 36. Рогожа В. Запороги : трилогія. Ч. 3. Іван Мазепа / Віталій Рогожа. – Київ : Самміт - книга, 2015. – 400 с.

Роман «Іван Мазепа» є завершальним в історичній драмі, трилогії про життя і боротьбу руського народу – нащадків племені полян величної держави східної Європи ІХ-ХІІ століть – Київської Русі, Гетьманської держави окраїнних козаків Речі Посполитої.

 37. Рот Й. Сто днів. Левіафан / Йозеф Рот. – Харків : Бібколектор, 2016. – 236 с.

Єдиний історичний твір письменника, де на тлі вбивчого безумства імператора Наполеона І подано разюче зображення трагедії малої людини, - а водночас і цілого покоління!

 38. Сульберг А. А. Хто проти суперкрутих : повість / А. Аудгільд Сульберг. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2016. – 208 с.

Дванадцятилітня Анне Беа вважає себе потворою, та у школі на неї поглядають співчутливо. А дехто, особливо трійко круте лиць відверто з неї глумляться. Але Анне доведеться дати відсіч суперкрутим.

 39. Самойленко В. Час розкиданого каміння / Володимир Самойленко. – Київ : Ніка - Центр, 2015. – 168 с.

Зо одну добу наш герой пройде щонайменше два шляхи, які то йдуть паралельно, то перетинаються, а то й розходяться, щоб більше не зійтися.

 40. Савченко Л. Розмовляй українською правильно / Л. Г. Савченко. – Харків : Орбіта, 2016. – 191 с.

У посібнику матеріал розміщений у такій послідовності: вступ, фонетика та орфоепія, лексикологія, фразеологія, орфографія, морфеміка та словотвір, морфологія, синтаксис і пунктуація, стилістика та культура мовлення.

 41. Скрябін К. Проза / Кузьма Скрябін. – Харків : Фоліо, 2016. – 378 с.

До цього видання включено усі прозові твори Кузьми Скрябіна, в яких якнайкраще розкрився його оригінальний, приплавлений іскрометним гумором письменницький талант.

 42. Старк У. Диваки і зануди / Ульф Старк. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2016. – 160 с.

Симоні – дванадцять, і в її житті повно прикрощів, через переїзд треба змінити школу, друзів. У новій школі дівчина мимоволі стає… Симоном. Але справжні проблеми починаються, коли Симона закохується.

 

Категорія: Нові надходження | Переглядів: 809 | Додав: ЦБС