Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Пошук
Форма входу
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Листопад » 13 » НОВІ НАДХОДЖЕННЯ 2018 РОКУ
13:22
НОВІ НАДХОДЖЕННЯ 2018 РОКУ

Акерман Е. Зелені проти синіх / Елліот Акерман ; пер. з англ. Лукії Зурнаджи. – Київ : Дуліби, 2017. – 208 с.

Дія роману «Зелені проти синіх» відбувається в часи війнив Афганістані (2001—2014).

Бабич Г. Професор Шумейко 6 повість, оповідання / Галина Бабич. – Київ : Дуліби, 2011. – 164 с.

Розповідь про жорстоку і тяжку боротьбу між добром і злом у людській душі, у світі загалом.
Окремі характери й епізоди, що змальовує студентське життя юного Клима, мають реальну основу. Це - Київський технікум підготовки культосвітніх працівників у 50-х роках ХХ ст. У такий спосіб у повісті художньо і гармонійно поєднано правду і домисел.

Веснич 6 роман / Ївга Веснич. - Київ Дуліби, 2006. – 132 с.

Оповідь про химерні події, які відбулися в Києві у 2006 році, коли одного чудового (чи то пак – гидкого) дня до столиці приходить нечиста сила і пропонує киянам цікаву угоду...

Гримич М. Вулє ву, чайок, мсьє? 6 повість / Марина Гримич. – Київ : Дуліби, 2013. – 84 с.

Читач знайомиться з багатокультурною спільнотою вчителів ліцею для хлопчиків із інженерним ухилом у 1895-1896 роки, що заснував у містечку Оксамитівка Харківської губернії герой повісті – цукрозаводчик Павло Іванович Оксамитенко, а також із долею членів родини Оксамитенків після революції – 1922 року.

Гримич М. летючий сміттєвоз : роман для teen-ів, їхніх батьків та вчителів / Марина Гримич. - Київ : Дуліби, 2016. – 80 с.

У веселому, екологічному, можна сказати, дратвовому, а подекуди навіть дещо хуліганському романі, написаному для підлітків, їхніх батьків та вчителів, Марина Гримич пропонує формулу успіху в житті, яка, виявляється, невіддільна на філософії збирання, класифікації, переробки і повторного використання інтелектуального сміття.

Гримич М. Магдалики : роман / Марина Гримич. - Київ : Дуліби, 2016. – 240 с.

 

Четверо подруг у всіх невдачах свого особистого життя звинувачують «Сірожу» Драгомарецького, колишнього однокласника, а нині – високого посадовця. Вони створюють таємне товариство Магдалини, першою заповіддю якого є іґнорація чоловіків. Але одного весняного дня Магдалинки, а також їхній друг Ростик, прийнятий до товариства, отримують анонімний подарунок – путівки та авіаквитки до Париж. Тож інтрига почалася…

Гримич М. Мак червоний в росі… : роман / Марина Гримич. - Київ : Дуліби, 2016. – 192 с.

Це роман про покоління «світлого смутку і обережної радості» – людей, народжених в 1960-х роках, в очах яких “тепле літо цвіло” і водночас у чиїх грудях «зяяла діра». Дія відбувається у колі сучасних інтелектуалів, яких об’єднують заплутані особисті стосунки, спогади про дитинство та юність у радянському Києві. Друзі здійснюють подорож до місць “хронотопних зламів”, і в Чорнобильській зоні їм вдається позбутися того, що їх давно мордувало. Оповідь ведеться під супровід ностальгійних «мелодій» 1960-х, до речі, рядки з пісні «На долині туман», дали назву роману.

Гримич М. Острів Білої Сови : роман / Марина Гримич. – Київ : Дуліби, 2010. – 160 с.

Дія відбувається на острові в Північній Атлантиці, в рибальській спільноті, де всі мешканці вірять в привида, від якого начебто народилося мало не половина населення. Чи можуть дівчата вагітніти від привида? Всі мешканці маленького канадського рибальського селища не бачать у цьому нічого дивного. Проте новоприбула українка , не позбавлена допитливості й винахідливості, береться розслідувати цю загадку.

Гримич М. Second life (Друге життя) : роман / Марина Гримич. - Київ : Дуліби, 2010. – 162 с.

Герой дещо єретичного роману - майже бездоганний чоловік з високим IQ, здоровим ставленням до життя і легкою рукою - опиняється на \"тому світі\", перебування на якому ламає всі існуючі в \"цьому світі\" стереотипи і міфи. Щоправда, часом виникає сумнів, чи той простір, куди потрапляє головний герой, не є насправді віртуальним.

Гримич М. Фріда : роман / Марина Гримич. - Київ : Дуліби, 2012. – 188 с.

Опинившись після тривалої відсутності у напівзруйнованому домі свого дитинства, головна героїня роману – успішна Інес-леді бродить його порожніми кімнатами і химерними чорними ходами, лабіринтами своєї пам’яті і підземеллями старовинного міста Бердичіва, зустрічали на своєму шляху привид Ґешефта, вічного мандрівника в часі Юру-юродивого, представників давніх аристократичних польських родів, вірменських торгівельних династій, єврейській підприємницьких фамілій, знаменитих картярів, гендлярів, коханців, фарцовщиків і контрабандистів.

Жердій Є. Тінь : детективний роман / Євген Жердій. - Київ : Дуліби, 2013. – 368 с. – (Склянка крові з льодом).

Дія відбувається в психіатричній лікарні. В історію замішані і журналісти, і лікарі, і пацієнти, і перевертні, і містичний зв'язок близнюків.
Куди може привести неперспективне за всіма ознаками розслідування рядового київського журналіста із невеличкої бульварної газети, що спеціалізується на маніяках та усілякій чортівні? Всі ж знають, що перевертнів не існує, і Ігор Байда теж це знав. Проте ці фундаментальні істини іноді дають слабину. У лісі з’являється перевертень, а в психіатричній клініці звичайний маніяк перетворюється на вампіра, а примари доводять людей до самогубств. Це вже не розслідування – це Пекло. І саме до цього Пекла потрапляє Ігор Байда, намагаючись дізнатися: хто або що стоїть за всіма тими подіями.

Жукова В. Свідок : роман / Варвара Жукова. - Київ : Дуліби, 2007. – 154 с.

Роман "Свідок" - це захоплюючий текст про потаємний (незафіксований підручниками) смисл українського життя у 20-30-і рр. ХХ ст.

Написаний на основі неофіційних письменницьких біографій Свідзинського, Тичини, Петрова та інших представників доби розстріляного відродження, він створює відчуття повної достовірності дивних, напівмістичних подій, які, розгортаючись у часі й просторі, сягають вселенського масштабу.

Жити всупереч : проблеми цивільного населення під час війни на Донбасі : [дослідження / Є Бардяк та ін.. ; за заг. Ред.. А. Бондар, С. Шлегеля]. - Київ : Фенікс, 2018. – 206, [1] с. : іл. – Бібліогр. на боковиках.

Книга відображає, наскільки важким та суперечливим є життя людей на Донбасі. Частково описані проблеми обабіч лінії розмежування, втрати цивільного населення з обох сторін.

Івченко Я. M@йли до бога : роман / Ярослава Івченко. - Київ : Дуліби; Вета-Прес, 2007. – 118 с. – (Книжечка для дамської сумочки).

 

Зрештою, хтось може заперечити, що Бог тут узагалі ні до чого, адже вона не ходить до церкви, та й самокатування теж не в її стилі. Втративши всі зв’язки зі звичним світом, окрім віртуального, одного дня, коли Інтернет безбожно глючить, вона починає усвідомлювати, що клаустрофобія часом може розширитися до масштабів міста, а в самого Бога насправді теж бувають затяжні депресняки, різні трабли й сімейні свята. Та, попри все це, Він завжди лишається в зоні досяжності.

Левченко О. Диявол добра : роман / Олександр Левченко. - Київ : Дуліби, 2008. – 216 с. – (Книжечка для дамської сумочки).

У невеличкому районі на околиці провінційного міста починають коїтися дивні речі. Випадково ставши свідком зародження "чортівні", головний герой несподівано потрапляє у вир подій, котрий невідворотно руйнує все його усталене життя. Що ж таке відбувається насправді? І як вирватися з болота, що затягує все глибше і глибше?..

Мусіхіна Л. Звичайник : старосвітський роман / Лілія Мусіхіна. - Київ : Дуліби, 2014. – 252 с.

У «Звичайнику» йдеться про хлопчика Устимка, який пішов на службу поводирем до кобзаря діда Мартина. На шляху героїв трапляється безліч пригод, халеп, радостей, переживань, але всі вони вчать Устимка головної життєвої мудрості – всі люди на світі добрі, тільки дехто про це забуває і тільки співець може їм нагадати про це:

« – Діду, а це всі люди такі добрі?

– Всі синку, всі. Поганих людей нема. Як земля зілля поганого не родить – навіть бур’янець кожен, кропива чи будяк для чогось потрібні і якусь користь приносять, так і люди. Кожен для чогось живе на світі. І всі добрі. Нема поганих людей».

Мост С. Бічний дрейф : збірник новел / Сандра Мост. - Київ : Дуліби, 2013. – 176 с.

Збірка новел «Бічний дрейф» — кінематографічний калейдоскоп, що складається з 19 фрагментів долі людей, які обрали для себе особливий життєвий шлях. Оповідання здебільшого сюжетно взаємопов’язані. Герої збірки належать до Організації, діяльність якої зрозуміла лише для своїх і непрозора для оточуючих. Їх цінності можна назвати альтернативними, вони живуть за незвичними для більшості правилами. Отже, і їх кохання почасти набуває незвичних форм…

Осипчук Н. Білий карлик, чорний карлик… : роман / Наталія Осипчук. - Київ : Дуліби, 2006. – 84 с. – (Книжечка для дамської сумочки).

Ми часто повторюємо, коли комусь не щастить: за чорною смугою буде біла. У Наталії Осипчук цей закон життя називається „Чорний карлик, білий карлик...” Звичайна історія – не зійшлися характерами й розлучилися. Здається, все в житті нашої героїні розписано наперед. Робота, дитина, домашні клопоти. Одноманітність і – жодної надії вирватися із цього зачарованого кола?..

Корнелюк Д. Росіяни-москалі на чужій землі : історико-краєзнавчі нариси до 330 -річчя гетьманування Івана Мазепи / Дмитро Корнелюк – Ковель : Івановський В. М., 2017. – 104 с.

У ній автор показує Івана Мазепу як одного із символів української національної ідеї, робить історичний екскурс у відносини українців з Росією-Московією.

Порода : антологія українських письменників Донбасу / упорядкування В. Білявського і М. Григорова. – Київ : Легенда, 2017. – 384 с.

До антології увійшли твори українських письменників кінця ХХ — початку ХХI ст., життя і творчість яких тісно пов’язані з Донбасом. Це автори родом з Донеччини й Луганщини; письменники, що тривалий час жили на Донбасі й віддали йому данину в своїй творчості або своєю творчістю в донецькій землі закорінені; нинішні донеччани, більшість із яких трагічного 2014-го змушена була переселитися до Києва, Харкова, Львова, Івано-Франківська та інших міст України, й лише кілька їх зосталося в Донецьку. Академік Іван Дзюба в передмові визначає, що метою цієї антології не в останню чергу є прагнення «кинути виклик уявленню про Донеччину (принаймні літературну) як заповідник совєтщини та "совковості": показати альтернативу, змістову й естетичну, підкреслити її». Тексти подано в авторській редакції.

Пагутяк Г. Урізька готика : роман / Галина Пагутяк. - Київ : Дуліби, 2012. – 352 с. (Склянка крові з льодом).

Дія роману відбувається наприкінці ХІХ століття в Урожі. Таємничі персонажі роману — упирі — живі люди, а не покійники. Вони становлять замкнену і нечисленну громаду селища Винники. Уріж й Винники розділяє Границя, що означає куток між двома селами, де в давнину був цвинтар. На Границі трапляються загадкові смерті, які приписують упирям. Найчастіше це стається з людьми, що опинилися у цій небезпечній місцевості вночі. Іноді вночі, йдучи селом, чоловік зустрічає людей, вітається з ними, але вони не відповідають. Це означає, що він зустрівся з небіжчиками, які не мають права говорити з живими людьми. Усі смерті пов'язані з водою: ріка, дощ, калюжа... Роман написаний за мотивами етнографічного нарису І. Франка.

Сверстюк Є. У сяйві слова : афоризми та роздуми / Євген Сверстюк. Луцьк : Терен, 2018. – 112 с.

Побачила світ книга "У сяйві слова", де зібрані афоризми, філософські максими та роздуми відомого волинянина Євгена Сверстюка.

 

Категорія: Нові надходження | Переглядів: 457 | Додав: ЦБС